میلاد لارستان: کتاب «موسیقی قرآن» توسط کارشناس فرهنگی مجتمع آموزش عالی لارستان محمد صبور زاده و با راهنمایی دکتر محمد جواد سلمانپور تألیف و در زمستان ۱۳۹۵ توسط انتشارات اُسوه به چاپ رسید.
کتاب «موسیقی قرآن» توسط کارشناس فرهنگی مجتمع آموزش عالی لارستان محمد صبور زاده و با راهنمایی دکتر محمد جواد سلمانپور تألیف و در زمستان ۱۳۹۵ توسط انتشارات اُسوه به چاپ رسید.
این پژوهش در سال ۱۳۹۴ مقام اول کشوری در جشنواره سراسری قرآن و عترت کارشناسان فرهنگی دانشگاههای کشور، و در سال ۱۳۹۲ مقام سوم کشوری در جشنواره قرآنی مدرسان دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور را به خود اختصاص داده است. این کتاب شامل دو فصل موسيقي باطني و موسيقي ظاهري قرآن است.
در فصل موسيقي باطني قرآن، ابتدا مطالبي دربارهی بافت موسيقايي قرآن، نظمآهنگ قرآن و نظمآهنگ دروني قرآن بيان ميشود و سپس انواع تناسبهاي آهنگين در قرآن کريم از قبيل فضاي عمومي سورهها، فضاي عمومي گروهي از آيات، چينش حروف در آيات، تقديم و تأخير الفاظ و نقش آن در نظمآهنگ قرآن، طول آيات، نقش نظمآهنگ قرآن در تدبّر و حفظ قرآن کريم، فواصل آيات و نقش و آثار آن در نظمآهنگ قرآن و مطالبي پيرامون جاذبه و تأثير شگرف موسيقي قرآن مطرح شده است. از ديگر مطالبي که در اين فصل بيان ميشود، اعجاز بياني قرآن و توضيحاتي راجعبه گزينش كلمات، سبك و شيوه بيان، وحدت موضوعي يا تناسب معنوي آيات و همچنین نكته ها و ظرافت های مربوط به آنهاست.
در فصل موسيقي ظاهري قرآن، ابتدا کلّياتي راجع به قرائت و اهميت آن، تلاوت و خواندن قرآن با آواز خوش ميآيد و سپس در مورد ارتباط قراءات مختلف با موسيقي قرآن، عوامل اختلاف قرائت و نمونه هاي آن، اختلاف قرائت از ديدگاه دانشمندان اسلامي، پيدايش قراءات و تطوّر آنها، اسامي قرّاء معروف صدر اسلام و قرّاء پس از صحابه وتابعين، و همچنين سبب رواج و شهرت قرّاء سبعه بيان ميشود. پس از آن به بررسي موضوعات صوت شناسي و ويژگيهاي اصوات موسيقايي، الحان و مقامات و روش يادگيري آنها، شناخت نغمات، سبک شناسي و معرّفي چند سبک مهمّ تلاوت و مطالبي پيرامون تقليد پرداخته شده است.
کلیه مراکز دانشگاهی و مدارس و مؤسسات قرآنی می توانند به منظور ارتقاء سطح علمی پژوهشگران و قرآن آموزان خود از این کتاب بهره مند شوند. علاقه مندان جهت تهیه کتاب با شماره ۰۹۳۹۶۸۲۶۴۰۹ تماس حاصل فرمایند.
خبرنگار: روابط عمومی مجتمع آموزش عالی لارستان