فرا رسيدن ماه ضيافت الهي كه رسول خدا(ص) در آخرين جمعه ماه مبارك شعبان از آن خبر ميدهند و با تعبيرات جامع كه ويژه آن حضرت است به توصيف اين…
فرا رسيدن ماه ضيافت الهي كه رسول خدا(ص) در آخرين جمعه ماه مبارك شعبان از آن خبر ميدهند و با تعبيرات جامع كه ويژه آن حضرت است به توصيف اين ماه
بزرگ ميپردازند؛ دريچهاي از رحمت و معنويت را به روي انسانها ميگشايد و راه رسيدن به قرب الهي و كمال معنوي را توسعه ميدهد و مسير مادهگرايي و مادياتپرستي و شيطانمنشي را مسدود ميسازد.
بديهي است در اين ماهي كه خوابيدنش عبادت و تنفس در آن تسبيح و عملها درآن مقبول و دعاها مستجاب است بايد از آن كمال استفاده را نمود و با اغتنام فرصت براي خويشتن حيات حقيقي را جستجو كرد.
بعضي اعمال، انسان بايد به دنبالش برود و برخي اعمال آدمي بايد انتظار رسيدنش را بكشد. به عنوان نمونه رفتن به معابد و مساجد نيازمند مكان است اما آمدن رمضان به زمان احتياج دارد كه از دسترس آدمي به دور است و انسان بايد شكيبايي به خرج دهد تا برسد و از آن بهرهمند گردد.
مرحوم ميرزا جواد آقاي ملكي تبريزي (ره) در كتاب نفيس المراقبات در مورد مراقبت از اياما… نكاتي را بيان ميفرمايد كه ضرورت دارد عزيزان براي استفاده بهتر از اين ايام به آن كتاب شريف مراجعه فرمايند.
معظمله كوشش براي به دست آوردن اخلاص در كردار و رفتارهايي كه مطابق با رضايت صاحب خانه باشد از جمله فوائد ماه رمضان ميدانند .
سپس در مورد فوايد گرسنگي نكاتي را ذكر فرموده كه «نتيجه روزه كمخوري و كمگويي است و آن حكمت را به ارمغان ميآورد و حكمت معرفت را در پي دارد و معرفت يقين را و وقتي كه بندهاي به يقين رسيد باكي ندارد كه چگونه روزگار را سپري كند. در سختي يا آساني و اين مقام رضاست و هر كس طبق رضاي من رفتار كند سه خصلت را به او ميدهم شكري كه ناداني همراه آن نباشد، يادي كه فراموشي نداشته باشد و دوستيي كه دوستي من را بر دوستي آفريدگانم ترجيح ندهد. هنگامي كه او من را دوست داشت من هم او را دوست خواهم داشت دوستي او را در دل بندگانم انداخته و چشم قلب او را به عظمت جلالم ميگشايم و علم آفريدگانم را از او پنهان نميدارم …»
سپس معظمله درباره درجات روزه و اقسام روزهداران و انواع تغذيه آنها، انواع نيت و افطاري، شرايط روزه صحيح و… به توضيح و تشريح ميپردازند.
به اميد تحقق روزه حقيقي و صحيح و خشنودي خداي رحمان و ايزد منان.