شهید مهدی نصیری لاری معلم اخلاق و نماینده لارستان که در تاریخ ۷ تیرماه۱۳۶۰ در حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید. به مناسبت هفتم تیرماه سالروز شهادت شهید نصیری لاری،…
شهید مهدی نصیری لاری معلم اخلاق و نماینده لارستان که در تاریخ ۷ تیرماه۱۳۶۰ در حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید. به مناسبت هفتم تیرماه سالروز شهادت شهید نصیری لاری، متن مصاحبه با همسر آن بزرگوار را بازنشر می دهیم. یادش گرامی باد.
پس از مدت ها که از شهادتش گذشته بود پای صحبت او نشستیم تا برایمان از زندگی اش که با شهادت آمیخته است سخن بگوید. شاید درست این بود که بر زندگی شهید نصیری لاری گذر می کردیم تا روح زندگی او را به تنهایی برگزینیم اما وقتی با کودکش زینب و همسرش رو به رو شدیم دریافتیم که زندگی یک شهید یعنی نهادن پیام و پیامبری که بتواند راه رفته تا افق های دور دست را نشان دهد.
پس از مدت ها که از شهادتش گذشته بود پای صحبت او نشستیم تا برایمان از زندگی اش که با شهادت آمیخته است سخن بگوید. شاید درست این بود که بر زندگی شهید نصیری لاری گذر می کردیم تا روح زندگی او را به تنهایی برگزینیم اما وقتی با کودکش زینب و همسرش رو به رو شدیم دریافتیم که زندگی یک شهید یعنی نهادن پیام و پیامبری که بتواند راه رفته تا افق های دور دست را نشان دهد.
این بود که در کنار همسرش ماندیم تا برای ما از قلب تاریخ سخن بگوید و جالب این است که او نیز گفت: مسلماً شهید لزومی به تعریف و تمجید ندارد چه اینکه خداوند از آن ها تمجید نموده است و مگر می شود خداوند کسی را که دوست ندارد، به خود بخواند و سعادت شهادت را نصیب او کند. شهید ما نیز چنین بود از محبان خدا که خداوند او را به سوی خود دعوت کرد و شهادت او لبیک این امر الهی بود.
همه خصوصیات یک انسان متقی و الهی را داشت با آرامشی که بر دل ایشان مستولی بود در مقابل حوادث خود را نمی باخت و خیلی خونسرد با مسائل برخورد می کرد. دلسوز و مهربان، شجاع و بلند همت بود. دیدگاه او نسبت به عنوان یک موجود الهی بود و رفتارش با من اسلامی و الهی بود.
فرزندش را دوست داشت و آرزومند بود که تنها دختر خود (زینب) را همچون زینب (س) تربیت کند تا به همان مقدار در مقابل اسلام احساس مسئولیت بنماید و متعهد باشد به همین جهت سعی می کرد حتی ناراحتی های خانوادگی را فرزندمان ملتفت نشود مبادا که در روح او مؤثر بیفتد و فرزندمان را آزرده خاطر سازد.
مسلماً شهید لزومی به تعریف و تمجید ندارد چه اینکه خداوند از آن ها تمجید نموده است و مگر می شود خداوند کسی را که دوست ندارد، به خود بخواند و سعادت شهادت را نصیب او کند
همسر شهید لاری در پاسخ این سؤال که او با تمامی ابهت و اقتدار، شهید که بود و در کدام دیار و کدامین سال پای به عرصه هستی نهاد گفت: در یک خانواده روحانی به دنیا آمد از ۵ سالگی با قرآن آشنا شد. کودک بود که پدرش را از دست داد. این کودک هشت ساله برای تحصیل علم و دانش پای به مکتب خانه نهاد. دوازده ساله بود که عازم شیراز شد و به کلاس پنجم ابتدایی راه یافت. سالهای دبیرستان را تا سوم متوسطه گذراند و بعد وارد دانشسرای مقدماتی شد. شاگرد اول دبیرستان قوام را از ورود به دانشگاه محروم کردند چون طرفدار آیت الله کاشانی بود. او را به اوز لارستان فرستادند و سال ۳۹ بود که به سیرجان رفت و درست در سال ۴۲ برای ادامه تحصیل وارد دانشسرای مقدماتی تهران شد.
بعد از قیام ۱۵ خرداد پای درس استاد شهید مطهری و شهید مظلوم بهشتی راه یافت و در کنار این دو معلم بزرگ قرار گرفت. انتخاب شغل معلمی، آخرین مرحله راه نبود او در این دوران می سوخت و می سوزاند منقلب می شد و منقلب می کرد. تبعید او به اصفهان باعث شد که ایشان از وزارت آموزش و پرورش درخواست بازنشستگی کند. بلافاصله موافقت شد. او بعد از آن به ادامه فعالیت خود پرداخت جلسات متعدد سخنرانی او در شهرستان های لار، بندرعباس، مناب برقرار بود. سال ۵۷، او را دستگیر کردند و با پیروزی انقلاب، به درخواست مردم سیرجان به این شهر رفت و سرپرستی فرمانداری آن شهر را به عهده گرفت. این مدت هدف بدترین تهمت های ضد انقلاب و منافقین بود اما او صبور بود.
اواخر بهمن ۵۸، با رأی مردم لارستان به مجلس شورای اسلامی راه یافت. مجلس سنگری بود که در آن از ولایت فقیه دفاع می نمود و بر علیه دار و دسته بنی صدر و لیبرال ها بود. بالاخره نیز همسنگر شهید بهشتی شد و با قافله سالار خود به دست منافقین به شهادت رسید جان بر کف ایستاد تا حقانیت خط ولایت فقیه را به اثبات برساند.
گفتم، از شهید بیش از آن که از هستی اش بگوئی از ذوب شدن در عرفان خدایی اش بگو تا چهره ی شب زنده داری شهید مثل خونش بدرخشد.
لب به سخن گشود و گفت، نماز خواندن شهید نصیر لاری، از خصوصیات بارز ایشان بود. هنگام نماز غرق در عبودیت و پرستش خدای یگانه بود. نور از چهره اش می بارید و انسان از نگاه کردن به آن لبریز از شادی می شد و مجذوب حالتش می گشت. نیمه های شب بر می خاست و نماز شب می خواند و همواره مشوق من بود که نماز شب را بخوانم. آرزوی ایشان در نماز، شهادت بود و همیشه می گفت: « این فیض بزرگ نصیب هر کس نمی شود.» ولی نصیب او شد، و آن سکه ای را که حضرت زهرا (س) در خواب به من هدیه کرد و اینکه باز به من فرمود: این سکه از آن امام زمان است و باید به صاحبش برگردد. این سکه در واقع وجود این شهید بود.
اواخر بهمن ۵۸، با رأی مردم لارستان به مجلس شورای اسلامی راه یافت. مجلس سنگری بود که در آن از ولایت فقیه دفاع می نمود و بر علیه دار و دسته بنی صدر و لیبرال ها بود. بالاخره نیز همسنگر شهید بهشتی شد و با قافله سالار خود به دست منافقین به شهادت رسید جان بر کف ایستاد تا حقانیت خط ولایت فقیه را به اثبات برساند
وقتی خبر شهادت ایشان را شنیدم، اگر چه به خاطر از دست دادنش ناراحت شدم اما از طرفی نیز خوشحالم که بالاخره به آرزویش رسید. آن سعادت بزرگ نصیبش شد.
سعی می کنم در مقابل امتحان الهی صبور باشم و فرزندم را آن طور که می خواست تربیت کنم. با فرزندم زینب نیز وقتی به قطعه شهدا می رویم بر روی قبر پدرش می خوابد و مزارش را می بوسد.
پیام من به مردم شهیدپرور این است که در برابر مصائب توکل بر خدا کنند و بدانند که اسلام خیلی بالاتر از این ها است که در مقابل آن غم فقدان این عزیزان باشد.
شهید مهدی نصیری لاری
نام پدر : حبیب الله
تاریخ تولد : ۷ فروردین ، ۱۳۱۲
محل تولد : کرمان
سن هنگام شهادت: ۴۸
سوابق مبارزاتی: آشنایی با فدائیان اسلام و نیز مرحوم آیت الله کاشانی همزمان با آغاز مبارزه در جریان ملی شدن صنعت نفت، نوشتن روزنامه دیواری و اشعار با مضامین انقلابی، حرکت در مسیر نهضت حضرت امام خمینی از سال ۱۳۴۱، پنج بار دستگیری توسط عمال رژیم و تبعید و بازنشستگی اجباری، مبارزه با جریانهای فاسد فکری نظیر حزب توده و منافقین، تشکیل سخنرانی در ساماندهی اعتراضات مردمی
نیمه های شب بر می خاست و نماز شب می خواند و همواره مشوق من بود که نماز شب را بخوانم. آرزوی ایشان در نماز، شهادت بود و همیشه می گفت: « این فیض بزرگ نصیب هر کس نمی شود.» ولی نصیب او شد
کار تشکیلاتی: عضویت در حزب جمهوری اسلامی
مسئولیت ها: تدریس در مدارس ، عضو کمیته استقبال از حضرت امام خمینی در سال ۱۳۵۷ هـ.ش، فرماندار سیرجان ، نماینده مردم لارستان در مجلس شورای اسلامی
آثار علمی: مجموعه نفیس و ارزشمندی از اشعار و قطعات ادبی با مضامین فرهنگی،اجتماعی، اخلاقی و سیاسی
فرآوری : رها آرامی
منبع: تیک آنلاین
مرجع: بخش فرهنگ پایداری تبیان