یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۳۷ب.ظ
::آخرین مطلب 2 ساعت پیش | افراد آنلاین: 1

زیستگاه بکر “قوچ لارستان” در خطر نابودی + عکس

  میلاد لارستان: آلودگی شدید زیستگاه قوچ لارستان به دلیل ورود مواد شیمیایی از یک دکل حفاری این منطقه بکر را در خطر نابودی قرار داده‌است. به گزارش میلاد لارستان…

  زیستگاه بکر میلاد لارستان: آلودگی شدید زیستگاه قوچ لارستان به دلیل ورود مواد شیمیایی از یک دکل حفاری این منطقه بکر را در خطر نابودی قرار داده‌است.

به گزارش میلاد لارستان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، منطقه شکار ممنوع کوه هوا که در جنوب استان فارس و محدوده شهرستان لامرد (بخش علامرودشت) واقع شده است، یکی از بهترین و بکرترین زیستگاه های استان فارس بخصوص گونه ارزشمند قوچ و میش لارستان به شمار می رود.

 
این منطقه دارای تنوع زیستی غنی بوده و گونه های ارزشمندی چون پلنگ، قوچ و میش لارستان، کل و بز، گرگ، کفتار، گربه وحشی، هوبره، کبک و غیره در آن زیست می کنند.
 
منطقه کوه هوا از سال ۱۳۷۸ به عنوان منطقه شکار ممنوع انتخاب شده و با وجود ظرفیت های اکولوژیک فراوان به دلیل وجود دو میدان گازی عظیم به نام میدان هما و میدان شانول هرگز با ارتقا سطح این منطقه به منطقه حفاظت شده موافقت نشده است.
 
اخیرا نیز علاوه بر چاه های گاز قبلی، تعدادی دکل حفاری جدید به این منطقه وارد شده و دکل ها مشغول عملیات حفاری می باشند.
 
زیستگاه بکر
 
 
دکل های حفاری برای انجام عملیات روزانه خود، آب را با همراه مواد شیمیایی خطرناکی از جمله کاستیک یا سود سوز آور (Sodium Hydroxide / Caustic Soda) ترکیب کرده و در جریان عملیات حفاری خود از آن استفاده می نمایند.
 
ترکیب این مواد، محلول فوق العاده سمی و خطرناکی را به وجود می آورد که برای انسان، حیوانات و گیاهان فوق العاده خطرناک بوده و در صورت استفاده خوراکی موجب مرگ جانوران و در صورت جاری شدن بر روی زمین، نفوذ به خاک و تماس با ریشه گیاهان موجب از بین رفتن گیاه می شود.
 
زیستگاه بکر
 
 
به همین دلیل دکل های حفاری به منظور جلوگیری از ورود مواد شیمیایی به طبیعت، ملزم به احداث نوع خاصی از استخرهای بزرگ هستند که به این استخرها «پیت» گفته می شود.
 
متاسفانه چند روز است که استخر یکی از این دکل ها سوراخ شده و مواد شیمیایی فوق الذکر با حجم بسیار زیادی وارد یکی از مهمترین تنگه های منطقه می شود.
 
شدت آلایندگی این مواد به حدی است که عمده بوته ها و درخت های موجود بر سر راه این مواد خشک شده و از بین رفته است.
 
زیستگاه بکر
 
 
از آنجا که این منطقه در شرایط خشکسالی به سر می‌برد و بسیاری از چشمه های آن خشک شده است مسلما پستانداران و پرندگان زیادی تاکنون از این آب استفاده نموده و تلف شده اند اما به دلیل صعب العبور بودن منطقه هنوز موردی از تلفات حیات وحش مشاهده نشده است.
 
ارتفاعات تنگه ای که موارد شیمیایی وارد آن می شود یکی از مهمترین زیستگاه های کل و بز و مناطق پست تر آن نیز زیستگاه گونه با ارزش قوچ و میش لارستان می باشد.
 
زیستگاه بکر
 
 
با وجود شکایت اداره محیط زیست شهرستان لامرد در مراجع قضایی، دکل حفاری مربوطه همچنان به فعالیت خود ادامه داده و روزانه هزاران لیتر ماده شیمیایی را وارد این زیستگاه ارزشمند می کند.
 
زیستگاه بکر
 
نوشته شده در تاریخ:یکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۶:۴۹ق٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین