دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۳۳ق.ظ
::آخرین مطلب 3 ساعت پیش | افراد آنلاین: 2

گزارش/وجود عمیق‌ترین چاه آهکی استان فارس در لارستان

میلاد لارستان: تشدید بحران کم‌آبی در برخی مناطق استان فارس به‌جایی رسیده که در آن مناطق چاه آهکی به عمق ۵۱۰ متر حفر شده است. به گزارش میلاد لارستان به…

بحران آب در استان فارسمیلاد لارستان: تشدید بحران کم‌آبی در برخی مناطق استان فارس به‌جایی رسیده که در آن مناطق چاه آهکی به عمق ۵۱۰ متر حفر شده است.

به گزارش میلاد لارستان به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ امروزه مشکل خشکسالی و کم‌آبی به دغدغه‌ همه مسئولان و مردم تبدیل شده است بحرانی که اگر به درستی مدیریت نشود سبب از بین رفتن کشاورزی، مهاجرت روستاییان به شهرها، گسترش معضل حاشیه‌نشینی و مشکلات متعدد دیگر می‌شود.

استان فارس از جمله استان‌های کشور است که با بحران کم‌آبی روبه‌رواست و انتشار اخبار و مستندات آماری درباره روند رو به گسترش خشکسالی و کم‌آبی در این استان نشان می‌دهد که روزهای سختی در انتظار است.

بحران آب و خشکسالی در شهر‌های جنوبی استان فارس بیشتر خود را نشان داده به طوری که به گفته رسول عسکری، مدیر امور آبفای روستایی لارستان آب همه ۷۶ روستای این شهرستان شور است و همه آنها حداقل یک‌بار در سال به صورت سیار آب‌رسانی شده‌‌اند.

وی می‌گوید: امسال از محل اعتبارات استانی و تملک‌دارایی ۴۰۰ میلیون ریال و از محل ۲ درصد نفت و گاز ۱٫۵ میلیارد ریال اعتبار آبرسانی به روستاهای لارستان تعلق گرفته است.

در مجموع ۱۱۲ حلقه چاه در روستاهای لارستان وجود دارد که ۷۰ حلقه آن تحت پوشش آبفای روستایی است که با توجه به گفته مسئول آبفای روستایی لارستان آب همه این چاه‌ها شور است و باید از طریق آب‌شیرین کن شیرین شود.

مجتمع “هرم بلغان” با جیره‌بندی آب هفته‌ای چند ساعت آب شیرین در لوله‌کشی ۷ روستا این شهرستان قرار می‌دهد تا مردم بتوانند آب شرب مورد نیاز خود را ذخیره‌سازی کنند در برخی روستاهای این شهرستان نیز به کمک خیران دستگاه آب‌ شیرین‌کن نصب شده  و به مابقی نیز از طریق تانکر آب‌رسانی می‌شود.

به گفته مدیر امور آبفای روستایی لارستان چاه‌های دو روستا “آب کنه” و “بالاده” در این شهرستان به صورت کامل خشک شده است و چاه‌های روستای “کاریان” نیز در حال خشک شدن است.

گسترش و تأثیر روزافزون خشکسالی بر عمق چاه‌های موجود در روستاهای لارستان افزوده است به طوری که عمق چاه‌های دستی در درز و سایبان به ۱۲۰ متر، جویم، اوز و بنارویه ۱۰۰ متر و در بیرم به ۸۰ متر رسیده است و عمیق‌ترین چاه آهکی استان فارس با عمق ۵۱۰ متر نیز در منطقه “هرمود مهرخویی” لارستان قرار دارد.

روستای “مارمه” از توابع بخش بنارویه لارستان نیز از جمله روستاهایی است که به دلیل صدور پروانه‌های حفر چاه و استفاده بی‌رویه از منابع آب‌های زیرزمینی روز‌به‌روز به خطر بی‌آبی نزدیک‌تر می‌شود.

روستای مارمه کمتر از دو دهه قبل از آب قنات و چشمه بهره‌مند بوده و بیشتر مردم آن از طریق کشاورزی امرار معاش می‌کردند اما با ریزش قنات‌ها و تمام شدن ذخیره آب آب‌انبارهای روستا در حال حاضر اهالی آن برای تامین آب آشامیدنی باید منتظر تانکرهای آبرسانی باشند.

به گفته اهالی روستا با وجود اینکه کمک هزینه آب لوله‌کشی از “کلون “به “مارمه” را خیران پرداخت کردند ولی پس از مدتی این آب تنها به بنارویه اختصاص یافت و آب روستای “مارمه” به طور کامل قطع شد و بعد از مدتی با کمک خیران چاهی در نزدیکی این روستا حفر شد که مصارف غیر شرب مردم را تامین کند.

مدیر آبفای روستایی لارستان درباره حل مشکل کمبود آب این روستا می‌گوید: از سال ۹۰ یک دستگاه آب‌ شیرین‌کن در این روستا کار گذاشته شده ولی به دلیل بدهی ۶ میلیارد ریالی آبفا روستایی به اداره برق این دستگاه آب شیرین‌کن هنوز فعال نشده است. 

عسکری با اظهار امیدورای برای حل مشکل آب این روستا در هفته‌های آینده می‌افزاید: آبرسانی به این روستا از اولویت‌های نخست ماست و پیگیر مرمت خط لوله‌کشی و منبع آب این روستا هستیم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا قنات‌های این روستا مرمت نمی‌شود تصریح می‌کند: مالک این قنات‌ها شخصی هستند به همین دلیل هزینه دولتی برای مرمت آنها اختصاص نیافته است.

جمشید جعفرپور، نماینده مردم لارستان، نیز با تاکید بر اینکه تمام تلاش خود را برای حل مشکل کم‌آبی این روستا انجام می‌دهد می‌افزاید: شهرهای لار، خنج و گراش از طریق سد سلمان فارسی آبرسانی می‌شود و برای آبرسانی از خلیج فارس به لارستان رایزنی‌هایی با سرمایه‌گذاران انجام شده است.

محمدصالح اسدی، دهیار روستای “مارمه” که سال‌های زیادی مدیر دبستان این روستا بوده است نیز می‌گوید: برای تامین آب آشامیدنی “مارمه” قرار است چاهی که در نزدیکی این روستا قرار دارد مورد کارشناسی قرار گیرد و در صورت تایید تجهیز شود.

نوشته شده در تاریخ:یکشنبه ۰۸ شهریور ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۴ق٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین