مرمت باغ نشاط لارستان که همراه با ماشینآلات سنگین و قطع درختان این محوطه بوده سبب نگرانی فعالان میراث فرهنگی این شهرستان شده است. به گزارش میلاد لارستان به نقل…
مرمت باغ نشاط لارستان که همراه با ماشینآلات سنگین و قطع درختان این محوطه بوده سبب نگرانی فعالان میراث فرهنگی این شهرستان شده است.
به گزارش میلاد لارستان به نقل از خبرگزاری تسنیم در دوران صفویه مرکز حکومت شهر لار بوده و اکنون در شهر قدیم در کنار رودخانه خشک و در ضلع شمالی پل عباسی واقع شده است، سخن از باغ نشاط لارستان است بنایی تاریخی و زیبا که دیدنش نشاط را در دل هر بیننده زنده میکند.
این عمارت تاریخی هر چند این روزها روزگار مرمت را میگذراند اما نگرانیهایی برای فعالان و دوستداران میراث فرهنگی ایجاد کرده است. یکی از فعالان میراث فرهنگی لارستان که تمایلی به ذکر نامش در گزارش ندارد از وجود ماشینآلات سنگین در این بنای تاریخی ابراز نگرانی میکند.
به گفته وی برای مرمت بنای تاریخی باید اصولی را رعایت کرد و تا جایی که امکان دارد با دست کار مرمت انجام شود نه اینکه با ماشینهای سنگین وارد محوطه بنای تاریخی شد.
این فعال میراث فرهنگی از قطع درختان محوطه باغ نشاط لار به بهانه مرمت بنا سخن میگوید که سبب شده این روزها باغ نشاط دیگر نشاط سابق را نداشته باشد.
خشایار شیبانی، مدیر پایگاه میراث فرهنگی لار از فازبندی مرمت باغ نشاط سخن میگوید که در مرحله نخست محوطه مرمت میشود. به گفته وی ۱۶۵میلیون تومان برای مرمت این بنا اختصاص داده شده است.
شیبانی از مرمت بام کوشک باغ نشاط و بام حمام موجود در این باغ خبر میدهد و میگوید تا یک ماه آینده فاز نخست تمام میشود و برنامه مرمتی این باغ احیای ۴ باغی است که وجود داشته است.
« در گذشته بناها به این ترتیب ساخته میشد که یک کوشک یا قصر در وسط محوطه قرار داشته و اطرافش درختکاری میشده که اصطلاحا ۴ باغ گفته میشده است» این را مدیر پایگاه میراث فرهنگی لار در توضیح احیای ۴ باغ بیان میکند.
کاشت درختان بومی متناسب با اقلیم لارستان فاز دومی است که وی از آن سخن میگوید و معتقد است که در گذشته درختانی که تناسبی با اقلیم لارستان نداشته در این بنا کاشت شده و این کار هم بدون برنامه انجام گرفته بوده است.
شیبانی طرح کنونی را مورد تائید شورای فنی استان اعلام میکند و درباره بتنریزی کف محوطه چنین توضیح میدهد که این بتنریزی برای تثبیت کف است و پس از آن روی این بتن با آجر سنتی سنگ فرش میشود.
به گفته وی اینکه مخاطب با ورود به باغ متوجه مرمت تازه شود یکی از تئوریهای مرمت است و خدشهای به بنا وارد نمیکند.
فعالان میراث فرهنگی لارستان عقیده دارند که هر گونه دخل و تصرف در بناهای تاریخی با تائید کارشناسان میراث فرهنگی و شورای فنی انجام میشود به این معنا که محوطهسازی در سالهای گذشته بر همین روال بوده است.
به گفته آنان اینکه درختان اصیلی چون نخل در محوطه قطع شده یا سیستم آبیاری قطرهای که هزینه گزافی برای آن شده بوده از بین رفته، اتلاف هزینه و وقت است.
فعالان فرهنگی میراث فرهنگی لارستان عقیده دارند که مرکبات و از جمله درخت نارنج سالها در مناطقی مانند جهرم و لارستان کاشت میشده و اینگونه نیست که درختانی مغایر با اقلیم در این محوطه کاشته شده باشد.
موازیکاریها و دوبارهکاریها که امروزه گریبان برخی از پروژههای عمرانی را گرفته این بار دست به سوی باغ نشاط لار دراز کرده تا این باغ نیز در زمره پروژههایی با اتلاف هزینه قرار گیرد.
مرمت قابل تقدیر است ولی قطع درختان قدیمی نقطه مقابل مرمت می باشد
[…] غرش ماشینآلات سنگین بر سر باغ نشاط لارستان+عکس […]
اینجا لار است کی به کی هست شهر به صاحب
قطع کنید تخریب کنید
با سلام و عرض ارادت خدمت شما
اگر میراث فرهنگی شهرمان به فکر بود میتوانست از میراث لارنگهداری کند خیلی کار ها میشود بکنند
به نظر من اول قلعه اژدها پیکر دور تا دورش را دیوار کشی میکردند سپس بنا های را تمیز میکردند مرمت به صورت قدیمی سنگ و خشت سپس رسیدگی به اطراف این قلعه وغیره دوم اینکه پارک جنگلی لارستان دورش دیوار میکشیدند و به صورت سنگ فرش و اطرافش با قلوه سنگ لبه گذاری میکردند بعد اینکه خیلی قشنگ اجرا میکردند تا مردم از عمل این عزیزان سپاس گذار باشند سوم اینکه از فلکه مدرس به سمت بازار قیصریه سنگ فرش میشد و اگر خیلی جاهای دیگر را قشنگ میکردند لارستان مکانی بهتر از شیراز و غیره از نظر گردشگری و غیره میشد ولی متاسفانه به شهرمان نمیرسند و اینکه متاسفانه ایده ندارند با خلاقیت کار نمیکنند .