همایش ملی «سنگاشکن، بزرگترین غار دستساز ایران» با حضور مسئولان استانی و گروههای مختلف از علاقهمندان به گردشگری، میراثفرهنگی و ورزش کوهنوردی در جهرم برگزار شد. در بخشی از این…
همایش ملی «سنگاشکن، بزرگترین غار دستساز ایران» با حضور مسئولان استانی و گروههای مختلف از علاقهمندان به گردشگری، میراثفرهنگی و ورزش
کوهنوردی در جهرم برگزار شد.
در بخشی از این همایش ” پژوهش جهرمی” معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس با بیان این که معتقد به حفظ آثار و ابنیهها است، خاطرنشان کرد: برداشت سنگ از غار سنگاشکن از دوران صفویه آغاز شده و سنگهای این غار نه تنها در جهرم بلکه در شهرهای مجاور همچون سردابها و زیرزمینهای شهر قدیم لار، مسجد جامع عتیق شیراز و برای منافذ و پنجرههای سنگی استفاده شده است.
مدیرکل دفتر امور پایگاههای جهانی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور نیز به تلاش پیشینیان در به وجود آوردن بزرگترین غار دستساز سنگاشکن اشاره کرد و افزود: با این منابع عظیم میتواند در بهترین شرایط ممکن شهر جهرم را به ایران و دنیا معرفی کرد. عزیزی با اشاره به آمادگی این ادارهکل برای ثبت جهانی غار سنگاشکن، تصریح کرد: باید با ترسیم چشمانداز به همت و مشارکت مردم و حضور جامعه آثار تاریخی موجود در این شهر را به دنیا معرفی کرد.
به گزارش میلادلارستان وبه نقل از ایسنا، غار سنگاشکن در دامنهٔ شمالی البرز کوه در جنوب شهر جهرم واقع شده که با قدمت ۳۵۰ ساله به دوره صفویه بر میگردد طول غار حدود ۳۵۰ متر و عرض آن ۱۵۰ متر است که وسعتی حدود ۴ هکتار را در بر میگیرد. ارتفاع آن ۳ تا ۴ متر است که در انتها به کمتر از یک متر میرسد و در مجموع دارای ۱۲ دهانه و ۱۰۰ ستون است.
سنگهای استخراج شده از این غار در خانههای قدیمی جهرم، مسجد جامع عتیق شیراز، مسجد نو شیراز، حرم احمدابن موسی(ع)، باغ ارم، بانک ملی مرکزی شیراز، حوزهی علمیهی خان جهرم، بیمارستان نمازی شیراز، ژاندارمری لارستان و … به کار رفته است