معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی لارستان گفت: ۲۳ مرکز روستایی و شهری در لارستان در حال تعمیر است و مجوز احداث ۴ مرکز روستایی هرکدام به ارزش ۱۰ میلیارد ریال…
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی لارستان گفت: ۲۳ مرکز روستایی و شهری در لارستان در حال تعمیر است و مجوز احداث ۴ مرکز روستایی هرکدام به ارزش
۱۰ میلیارد ریال داده شده است.
عباس نصری با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت اظهار داشت: با اجرای طرح تحول سلامت در بخش روستاهای لارستان در حوزه بهداشت اتفاقات خوبی افتاد که از جمله میتوان به تعمیر و تجهیز ۱۳ خانه بهداشت اشاره کرد.
وی گفت: برای پنج مرکز روستایی که نقاط محرومی بودند، مانند چانهر، هرمود عباسی، بیدشهر، کهنه اوز و کورده لار، توانستیم مجوز درمانگاه بگیریم.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی لارستان خاطرنشانکرد: ۲۳ مرکز روستایی و شهری در حال تعمیر است و همچنین مجوز چهار مرکز روستایی هر کدام به ارزش ۱۰ میلیارد ریال داده شده است.
نصری اظهار داشت: در شهر و حاشیه شهر تحت طرح تحول مجوز چهار پایگاه برای لار و اوز داده شده که از این تعداد یک مرکز برای اوز و سه مرکز دیگر برای لار در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به پروژههای پشتیبان دیگر مانند ساختار IT در طرح تحول سلامت افزود: آخرین برنامه استقرار نظام دیدهبانی است که باید مراقب افزایش بیماریهای مختلف مانند بیماریهای شهرنشینی همچون چاقی و دیابت بود که نیاز به دیدهبانی و کنترل دارد.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی لارستان خاطرنشان کرد: دولت این نوید را میدهد که بتواند پروژه نهمی را تحت عنوان اورژانسهای روستایی و عشایر اضافه کند تا از دغدغه روستائیان در این زمینه کم شود.
نصری با بیان اینکه در گذشته برنامه واکسیناسیون ۹ بیماری وجود داشت که واکسن آن تزریق میشد تصریحکرد: در این مدت واکسن هموفولوس آنفلوآنزا و فلج تزریقی اضافه شد و همچنین چهار واکسن دیگر اضافه میشود که با این حساب در حوزه بهداشت و درمان ایران از کشورهای جهان سوم فاصله زیادی میگیرد.
وی با اشاره به واکسن فلج تزریقی گفت: قطره خوراکی که در گذشته در حوزه فلج اطفال بود، ویروس ضعیف شده است و اگر سیستم ایمنی بیمار دچار مشکل باشد خود قطره ممکن است عامل بیماری شود و یا از طریق مدفوع برای دیگران مشکل ایجاد کند.
نصری افزود: در گذشته بعد از تولد کودک سه آمپول به وی تزریق میشد که در حال حاضر ایران واکسن پنج گانه را ساخته و از این به بعد به جای ۵ تزریق به کودک تنها یک تزریق انجام میشود.
وی در حوزه بیمه خاطرنشان کرد: سیاستگذاری دولت در بلند مدت این است که کارت سلامت صادر کند که دیگر افراد بابت چند بیمه هزینه پرداخت نکنند و با الکترونیکی شدن نیازی به نسخه نباشد.
نصری افزود: هرساله در ایام نوروز تمهیداتی اندیشیده میشود که مراکز درمانی به لحاظ بیمه افراد در مکانها و شهرهای مختلف همکاری داشته باشند و مراکز شبانهروزی و بیمارستانها فعال شوند.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی لارستان با اشاره به سامانه شهاب (شبکه هوشمند اطلاعات بهداشت) تصریحکرد: در این سامانه باید آمارگیریهای کاملی انجام شود که ما در لارستان در حوزه اطلاعات و آمار مشکلی نداریم و به محض اینکه آمار جمعیتی کامل شود شبکه شهاب هم تکمیل میشود.
وی بیان کرد: تمامی امور در این سامانه ثبت و ضبط میشود ضمن اینکه سیستم کنونی نیز قابل انتقال بوده که به آن شبکه منتقل میشود.