در روستای کورده شیخ یا کردشیر لارستان خبری از معابر آسفالت شده نیست، قطعی آب به صورت روزانه رخ میدهد اما بیکاری مهمترین خبر در این روستاست. به گزارش میلاد…
در روستای کورده شیخ یا کردشیر لارستان خبری از معابر آسفالت شده نیست، قطعی آب به صورت روزانه رخ میدهد اما بیکاری مهمترین خبر در این روستاست. به گزارش میلاد لارستان به نقل از خبرگزاری تسنیم، نامش کورده شیخ ثبت شده اما اهالی آن را کردشیر میخوانند، روستایی در بخش صحرای باغ لارستان که تاروپود زندگی مردمانش با مشکلات و محرومیتهای بسیاری گره خورده است.
«اینجا خبری از معابر آسفالت شده نیست، قطعی آب به صورت روزانه رخ میدهد،گاز رسانی در حال انجام است اما بعید است که امسال گاز به روستا برسد اما بیکاری مهمترین خبر در این روستاست» اینها عبارتی است که از صحبتهای سیفالله ناقوسی، دهیار روستا دستگیرم میشود. وی در گفتوگو با تسنیم از مشکلات ریز و درشت روستا سخن میگوید.
لولههای فرسوده و قطعی مکرر آب
به گفته دهیار روستا کیفیت آب بسیار پایین است و همین امر سبب شده که مردم از آب شیرینکن استفاده کنند همچنین آب به صورت مکرر قطع میشود که ناقوسی علت آن را فرسودگی لولههای آبرسانی میداند. براساس صحبتهای دهیار روستا از شبکه اصلی تا منبع آب روستا ۴ کیلومتر است که فرسوده شده است.
وی از احداث شهرک جدید در همجواری روستا سخن میگوید که مشکل تامین آب دارد در حالی که آبفای روستایی اعلام کرده مردم علاوه بر حق انشعاب هزینه حفاری را نیز باید خود پرداخت کنند در صورتی که تامین این هزینه برای مردم مشکل است.
رسول عسکری، رئیس آبفای روستایی لارستان فرسودگی را یکی از مشکلاتی میداند که سبب هدررفت ۴۰ درصد از آب روستاها میشود. به گفته وی از ۳۹۴ کیلومتر خط انتقال آب روستاهای لارستان ۱۳ کیلومتر و از ۵۳۳ کیلومتر خط شبکه توزیع ۲۹۰ کیلومتر فرسودگی دارد.
آنطور که رئیس آبفای روستایی لارستان میگوید: شبکه آبرسانی روستای کورده شیخ جزء شبکههای نو در بخش فداغ و عمر آن ۱۰ سال است با این حال چند روز اخیر تعمیرات انجام شده و علت قطعی آب ممکن است خرابی مجدد باشد.
به گفته وی این روستا و ۲ روستا دیگر لارستان از خطی که جزء روستاهای گراش است، آب میگیرد و براساس توافقی که انجام شده آبرسانی باید توسط شهرستان گراش انجام شود. عسگری درباره تعویض شبکه آب روستایی و حل مشکلات ناشی از فرسودگی میگوید: طرح جامع اطلاعاتی از مشکلات آب روستاها تهیه شده اما اعتباری برای حل مشکل نیست.
رئیس آبفای روستایی لارستان درباره شهرک جدید تاسیس و مشکلات تامین آب آن نیز میگوید: بنیاد مسکن برای ساخت روستا و شهرک جدید مجوز میدهد بدون اینکه به تامین آب آن توجهی داشته باشد. به گفته وی اداره آبفا برای تامین آب این شهرک اعتباری ندارد.
بیکاری جمعیت کردشیر را نصف کرد
بیکاری معضل دیگری است که دهیار روستای کردشیر مطرح میکند موضوعی که سبب شده جمعیت این روستا از ۴۵۰ نفر به ۱۹۲ نفر تقلیل پیدا کند. وی از همت و اراده مردم روستا برای کار سخن میگوید اما حمایتی از مردم برای ایجاد کارگاههای کوچک یا راهاندازی مرکز تولید محصولات دامی و لبنی وجود ندارد.
ناقوسی بر این باور است که همت و اراده مردم کردشیر برای انجام کارهای جمعی میتواند سبب شود که کارگاههای کوچک و بزرگ در روستا شکل گیرد و بیکاری برطرف شود البته دهیار روستا در صحبتهایش بر حمایت از مردم برای راهاندازی کسب و کار جدید تاکید دارد.
عبدالمهدی قاسمی، رئیس اداره تعاون لارستان که پیش از این در گفتوگو با تسنیم با عنوان طرح دهکده مشاغل روستایی در روستاهای این شهرستان سخن گفته بود، این بار از برگزاری جلسات با بخشداریهای مختلف و توسعه این طرح در همه روستاها خبر داد.
به گفته وی این طرح برای راهاندازی مشاغل کوچک است و برای سرمایهگذاریهای کلان و زمانبر تعریف نشده است با این حال وضعیت روستاها امکانسنجی و در صورت تائید این طرح در روستا اجرا میشود.
قاسمی راهاندازی مشاغل کوچک تحت این عنوان را همچون شهرک صنعتی در مقیاس کوچک اعلام میکند و میگوید: در صورتی که در روستایی امکان اجرای این طرح نباشد، با تجمیع روستاها و تمرکز بر یک روستا تلاش میشود این طرح اجرا و درصد بیکاری در روستاها را کاهش داد.
گزارش از حلیمه زارع