تاروپود زندگی مردمان «کردشیر» با مشکلات و محرومیتهای بسیاری گره خورده به گونهای که پس از ۷ ماه از باران سیلآسا هنوز خانههای آنها مرمت نشده است. به گزارش میلاد…
تاروپود زندگی مردمان «کردشیر» با مشکلات و محرومیتهای بسیاری گره خورده به گونهای که پس از ۷ ماه از باران سیلآسا هنوز خانههای آنها مرمت نشده است.
به گزارش میلاد لارستان به نقل از خبرگزاری تسنیم، از بارندگی سیلآسای فروردین ماه نزدیک به ۷ ماه میگذرد اما خانههای گِلی روستا هنوز تعمیر نشده و همچنان به همان شکل باقی مانده است صحبت از خانههای روستای کردشیر، روستایی در بخش صحرای باغ لارستان است. روستایی که نامش در ثبت رسمی کورده شیخ است اما اهالی آن را کردشیر میخوانند.
تاروپود زندگی مردمان کردشیر با مشکلات و محرومیتهای بسیاری گره خورده است، «اینجا خبری از معابر آسفالت شده نیست، قطعی آب به صورت روزانه رخ میدهد،گاز رسانی در حال انجام است اما بعید است که امسال گاز به روستا برسد اما بیکاری مهمترین خبر در این روستاست» عباراتی که سیفالله ناقوسی دهیار روستا در گفتوگو با تسنیم میگوید.
به گفته وی معابر خاکی روستا پس از هر بار باران شسته شده و خاک آن از بین میرود به گونهای که باید پس از هر بارش مخلوطریزی شود تا رفتوآمد در آن به آسانی صورت گیرد. ناقوسی در ادامه این موضوع به تخریب و ترک برداشتن خانههای گِلی روستا پس از هر بارش اشاره میکند که برای تعمیر مجوز و تسهیلاتی به آن داده نمیشود.
منازل تخریب شده در کردشیر
به گفته دهیار روستا این موضوع در بارش سیلآسای باران در فروردین امسال بحرانیتر شده است چراکه پس از بارش باران ۳۰ منزل از واحدهای مسکونی روستا تخریب شده است که البته بنیاد مسکن برای نوسازی این منازل مبلغ ۲۰ میلیون تومان وام میدهد اما ناقوسی معتقد است که این میزان تسهیلات برای ساخت یک خانه کافی نیست.
وی میگوید: بنیاد مسکن برای خانههای خشتی و بافت قدیمی روستا وام تعمیرات نمیدهد تنها وامهایی که ارائه میشود برای ساخت خانههای جدید است که آن هم مبلغ کافی نیست و روستائیان نمیتوانند مابهالتفاوت آن را پرداخت کنند.
مشکل دیگری که دهیار کردشیر مطرح میکند، وجود زمینی در مرکز روستاست که با وجود قرار گرفتن در طرح هادی به عنوان اراضی ملی قرار دارد و مردم روستا نمیتوانند استفادهای از آن بکنند.
زمین مرکز روستا در انتظار جواب منابع ملی
ناصر زائری، رئیس بنیاد مسکن لارستان در گفتوگو با تسنیم درباره بحث زمین منابع ملی در مرکز روستا چنین پاسخ میدهد که اراضی متعلق به منابع ملی و طبیعی دارای سند هستند و لزوما اجرای طرح هادی به معنای این نیست که زمین واقع در یک روستا میتواند به روستائیان واگذار شود.
به گفته وی راهکار این موضوع آن است که بنیاد مسکن درخواستی به منابع طبیعی ارائه دهد تا زمین به بنیاد واگذار شود پس از آن با انجام امور مربوط به طراحی و تفکیک، زمین به روستائیان واگذار میشود. زائری تاکید میکند که البته مبلغی برای این واگذاری از اهالی دریافت میشود.
رئیس بنیاد مسکن لارستان از نامهنگاری با منابع طبیعی برای حل مشکل این زمین خبر میدهد و معتقد است برای حل مشکل باید منتظر اعلام نتیجه منابع طبیعی بود.
بهسازی روستا در صف انتظار
زائری مشکل بهسازی معابر روستا را نیز چنین توضیح میدهد که علاوه بر اینکه محدودیت اعتباری سبب شده که پروژههای نیمه تمام در اولویت باشند، طرح هادی این روستا به تازگی مصوب شده و هنوز در نوبت بهسازی قرار نگرفته است چراکه برای بهسازی ابتدا روستاهایی که طرح هادی آنها سابقه بیشتری داشته باشند، در نوبت قرار میگیرند.
وی در صحبتهایش به مشکل تعمیرات منازل خشتی نیز اشاره میکند و میگوید: « خانههای خشتی که سازه محکمی نداشته باشند براساس آئین نامه نمیتوانند تسهیلات برای تعمیر دریافت کنند، اما برای دریافت وام نوسازی میتوانند اقدام کنند». به گفته رئیس بنیاد مسکن لارستان سیاست دولت بر جمعآوری بافت فرسوده روستایی و ساخت منازل مقاوم است.
هر چند بنیاد مسکن از پرداخت وام ۴ میلیون تومانی برای تعمیر منازل روستایی با سازه محکم و وام ۲۰ میلیون تومانی برای نوسازی منازل خبر میدهد اما به نظر میرسد که همکاری و حمایت دیگر دستگاهها برای کمک به روستائیان ضروری باشد.
گزارش از: حلیمه زارع