جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ساعت ۵:۵۴ب.ظ
::آخرین مطلب 1 ساعت پیش | افراد آنلاین: 1
میلاد لارستان گزارش می دهد

از بخش های شهرستان لارستان چه می دانید؟!+آثار و تصاویر

لارستان با بیش از ۱۵ هزار کیلومتر مربع و دارابودن از ۶ بخش و ۸ شهر وسیعترین شهرستان استان پهناور فارس است. به گزارش میلاد لارستان، لارستان جنوبی ترین شهرستان…

لارستان با بیش از ۱۵ هزار کیلومتر مربع و دارابودن از ۶ بخش و ۸ شهر وسیعترین شهرستان استان پهناور فارس است.

به گزارش میلاد لارستان، لارستان جنوبی ترین شهرستان استان فارس و یکی از ۴۹ شهرستان اولیه تأسیس شده ایران در سال ۱۳۱۶(هجری شمسی) است.

لارستان در حال حاضر با ۱۵ هزار کیلومتر مربع از ۸ شهر و ۶ بخش اوز، بنارویه، جویم، بیرم، صحرای باغ، مرکزی، خور و لطیفی تشکیل شده است. مرکز این شهرستان، شهر لار است که از قدیمی‌ترین شهرهای ایران به شمار می‌آید.

شهر لار در نقطه اتصال ۲ استان مهم هرمزگان و فارس قرار دارد و به دلیل وسعت زیاد با شهرستانهای بستک، لامرد، داراب، جهرم، خنج و گراش همجوار بوده و نزدیکترین مسیر برای دسترسی به جزایز زیبا و گردشگر پذیر کیش و قشم محسوب می شود. فاصله شهر لار تا نخستین شهر بندری یعنی بندر «پل» ۱۶۰ کیلومتر است.

شهرستان لارستان در در دوران صفویه به منطقه وسیعی از جنوب ایران به نام «ایالت لارستان» معروف بوده که در آن زمان تمام مناطق بندر «گمبرون» یا همان بندرعباس کنونی، بندر لنگه، بندر خمیر، کیش، تنب بزرگ و تنب کوچک، بستک، لار، مهر، عسلویه، لامرد، خنج، گراش و کنگان را شامل می شده است.

لارستان در حال حاضر با وجود جداکردن شهرهای زیاد از آن با ۱۵ هزار کیلومتر مربع وسیعترین شهرستان استان فارس محسوب می شود و دارای ۲۲۰ هزار نفر جمعیت است. شغل اغلب مردم آن تجارت و اشتغال در کشورهای حوزه خلیج فارس نظیر دبی، قطر، بحرین، عمان، کویت و غیره بوده و تعداد زیادی از آنها نیز به شغل های خدماتی و کشاورزی مشغولند.

اما اگر بخواهیم به شکلی جزئی تر به معرفی هریک از بخش های مختلف لارستان کهن بپردازیم، هریک از آنها دارای جاذبه های طبیعی، تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی خاصی هستند که در زیر به معرفی خلاصه هرکدام از توابع لارستان می پردازیم:

بخش «اوز»:

شهر اوز با بیش از ۲ هزار کیلومتر مربع در فاصله ۴۰ کیلومتری شهر لار قرار دارد. این بخش از ۲ دهستان «فیشور» و «بیدشهر» تشکیل شده است.

به کمبود بارش و مهیا نبودن شرایط لازم برای کشاورزی وصنعت، عده زیادی از مردم سخت کوش این سرزمین با مسافرت به کشورهای حوزه خلیج فار س و شهرهای تجاری همچون بندرعباس، کیش، قشم و غیره امرار معاش می کنند.

بزرگترین دانشگاه پیام نور کشور به لحاظ فضای علمی، فیزیکی و تجهیزاتی در شهر اوز مستقر است. وجود دانشکده بهداشت و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی، این شهر را به شهری علمی و فرهنگی شهره کرده است.

شهر اوز به دلیل قدمت تاریخی دارای ابنیه های زیاد باستانی است که شاید مهمترین آن قلعه «پرویزه» مربوط به دوران ساسانی، برکه «سلفی» ازعهد تیموری و همچنین خانه سوداگر اوز و موزه مردم شناسی این شهر باشد.

به لحاظ طبیعی نیز، بخش اوز با دارابودن از تالاب زیبای هیرم و میزبانی از انواع پرندگان مهاجر در ایام زمستان و بهار این شهر را زیبا و محلی برای گردش در ایام تعطیلات مبدل کرده است.

بخش «صحرای باغ»:

بخش صحرای باغ به مرکزیت «عمادشهر» در مرز استان فارس و استان هرمزگان و در فاصله ۱۰۰ کیلومتری شهر لار قرار دارد.

اقتصاد اهالی بخش صحرای باغ لارستان بر مبناي خدمات، کشاورزي، باغداری و دامداری استوار بوده و جمع زیادی از مردم این بخش برای امرار معاش با کشورهای حوزه خلیج فارس در ارتباط هستند.

از بناهای تاریخی عمادده می‌توان به وجود امامزاده بزرگوار سیدابوالفضل شاه سیف‌الله قتّال از نوادگان امام موسی کاظم(ع) در قرن هفتم هجری، آسیابهای آبی قدیمی، قلعه قلات، حمام های تاریخی و سنگ نوشته‌های قدیمی اشاره کرد.

همچنین غاری باستانی با نام «بنوو» از جاذبه های بسیار زیبا و طبیعی در بخش صحرای باغ است که به جهت موقعیت جغرافیایی محلی مناسب برای طبیعت دوستان است. بنا به نقل مشهور زمان شکل گیری این مکان به دوره زرتشتیان باز می گردد.

بخش «جویم»

بخش جویم، در شمالی ترین نقطه شهرستان لارستان و در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شهر لار و هم مرز با شهرستان جهرم قرار دارد. شغل اغلب مردم این بخش کشاورزی، دامداری و باغداری است.

از لحاظ مناطق گردشگری طبیعی علاوه بر جلوه های زیبای زمین های کشاورزی و باغ های پرثمر، می توان به چشمه سرچشمه، دریاچه فصلی هرم، تنگه حاجی آباد، آبشار رحمت آباد و غیره اشاره کرد.

بخش جویم به جهت قدمت بالای تاریخی دارای آثار متعدد باستانی از قبیل آب انبارها، کاروانسراها، قلعه ها و غیره است که شاید مشهورترین آنها را منطقه باستانی آتشکده آذرفرنبغ کاریان، مسجد جامع جویم، کاروانسرای خواجه ابوالحسن، کاروانسرای شترخانه، حمام خضر، قلعهُ فرشته جان، آب انبار گود کُر، آرامگاه سید ابواحمد جویمی، قلعه بَل، گنبدخانه هرم، قلعه منصورآباد و دهها اثر تاریخی دیگر نام برد.

بخش «بیرم»

بخش بیرم، در جنوبی ترین نقطه شهرستان لارستان و در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شهر لار و هم مرز با شهرستان لامرد قرار دارد. بخش بیرم به لحاظ تاریخی دارای قدمت دیرینه ای است.

بخش بیرم دارای روستاهای متعدد بوده که شاید مشهورترین آن روستای «کریشکی» دومین روستای هدف گردشگری در ایران نام برد. قلعه تاریخی این روستا اکنون به محلی برای نگهداری اشیاء قدیمی تبدیل شده و سالیانه میزبان گردشگران است.

به دلیل قرارگیری ابنیه های متبرکه فراوان در این بخش، بخش بیرم به دارالاولیاء لارستان مشهور است. مهمترین امامزادگان بخش بیرم عبارتند از: سيدعفيف الدين (ع) یا شاه زندو، میر ابول به، شاه ابوالفتح و غیره اشاره کرد.

آسياب فارياب برجسته ترین اثر تاریخی در بخش بیرم است که قدمت آن به دوره ساسانيان بازمی گردد و در فاصله ۶ كيلو متري شهر بیرم قرار دارد.

بخش «بنارویه»

بخش بنارویه در فاصله ۸۰ کیلومتری شهر لار قرار دارد. مردم سخت کوش این خطه از لارستان اغلب کشاورز بوده یا برای گذران امورات زندگی عازم کشورهای همسایه جنوبی ایران در خلیج فارس شده اند.

معروف‌ترین اثر تاریخی بخش بنارویه «خندق» نام دارد که قدمت آن به پیش از اسلام بازمی گردد. قلعه سنگی سمیران، بنای نقاره خانه در کوه شاه نشین، کاروانسرای شاه عباسی، چاه دولاب، برج سفید و چندین قلعه تاریخی دیگر را می توان از جمله آثار ارزشمند تاریخی در این بخش نام برد.

در بخش بنارویه مقبره امامزادگان واجب التعظیمی از جمله شاه جبرائیل، شاه فضل الله، شاه ابولیث و غیره نام برد.

 

نوشته شده در تاریخ:پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۳۹۷ ساعت ۳:۰۲ب٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

1 Responses to “از بخش های شهرستان لارستان چه می دانید؟!+آثار و تصاویر”

  1. خرم. از خور گفت:

    الان. سالهاست که. دیگر بخش بزرگ اوز. در حد وقواره یک شهرستان است واز هر نظر به بلوغ. اجتماعی. وسیاسی. رسیده است. وبه عنوان فرزند ارشد. لارستان بزرگ. بایدمستقل. وارتقا. پیدا کند قطعا. تعدد شهرستانها باعث مرکزیت. لار در اینده. خواهد شد

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین