استاندار فارس طی سخنانی در جلسه بررسي توليد داروهاي گياهي فارس با بيان اين كه فارس استاني كشاورزي محسوب مي شود اظهار داشت: توسعه كشت و بهره برداري از گياهان…
استاندار فارس طی سخنانی در جلسه بررسي توليد داروهاي گياهي فارس با بيان اين كه فارس استاني كشاورزي محسوب مي شود اظهار داشت: توسعه
كشت و بهره برداري از گياهان دارويي كه ميزان مصرف آب آنان حدود يك سوم گياهان زراعي است شيوه مناسبي براي حفظ و پايداري كشاورزي در استان فارس به شمار مي رود.
وي با اشاره به اين كه ساخت دو كارخانه توليد گياهان دارويي از دو طريق انجمن داروسازان استان فارس و اعتبارات ملي در استان در حال پيگيري است، ادامه داد: اين روند موجب تقويت كشاورزان و جلوگيري از صادرات محصولات خام به خارج از كشور مي شود.
استاندار فارس با بيان اين كه توليد داروهاي گياهي با توجه به وضعيت استان اولويت ويژه اي دارد، تاكيد كرد: بايد با ايجاد و تقويت شركت هاي دانش بنيان، فرآوري گياهان دارويي را گسترش دهيم تا به جاي صادرات مواد اوليه خام، داروهاي توليدي استان به خارج از كشور عرضه شود. مهندس افشاني تصريح كرد: بخش خصوصي بايد در حوزه توليد داروهاي گياهي پيش قدم باشد و ضمانت خريد محصولات توليدي كشاورزان نيز به وسيله كارخانجات توليد داروهاي گياهي بايد صورت گيرد.
میلادلارستان: بارها به کرات پیرامون اهمیت منطقه لارستان در حوزه گیاهان دارویی در استان مطالبی بیان شده است. وجود حداقل ۵۰ گونه نادر گیاهی در منطقه لارستان بزرگ این نوید را می دهد که منطقه با توجه به نزدیکی کشورهای حاشیه خلیج فارس و وجود فرودگاه بین المللی در آن بتواند از لحاظ صادراتی نیز پیشقدم باشد. بر این اساس ایجاد کارخانه های تولید گیاهان دارویی در منطقه لارستان می تواند اهمیت فراوان داشته باشد. هنوز نگارنده نمی داند که ۲ کارخانه در حال تاسیس از سوی استاندار فارس( آنهم با اعتبارات ملی) در کجای استان در حال برنامه ریزی است، اما بی شک لارستان می تواند یکی از گزینه های مناسب در این زمینه باشد. لذا از مسولین محترم لارستان مخصوصا مدیریت جهاد کشاورزی لارستان به عنوان متولی فنی تخصصی در این زمینه و نیز فرمانداری محترم در زمینه اجرایی قضیه درخواست می شود تا سخنان استاندار فارس را جدی گرفته و پتانسیل خفته منطقه را بیشتر به ایشان گوشزد نمایند. وجود دفتر نمایندگی وزارت خارجه در لارستان خود می تواند به عنوان یگانه بازوی کمکی در جهت صادرات محصولات از این دست به کشورهای حاشیه خلیج فارس و حتی کشورهای اروپایی باشد، موضوعی که هیچ کدام از شهرستان های استان از آن برخوردار نیستند. خواهشمند است مسئولان لارستان این مهم را بر گردن استاندار نهاده و به اصطلاح وی را متعهد نمایند که در این زمینه آن هم از اعتبارات ملی استانی توجه ویژه به لارستان داشته و توسعه گیاهان دارویی منطقه( تاسیس کارخانه، کمک ویژه در ایجاد شرکت های دانش بنیان در این زمینه با توجه به وجود مرکز رشد در منطقه و .. ) را تسریع بخشند. در این زمین به لینک های زیر نیز می توان مراجعه نمود ۱ ۲ ۳