یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۲۰ب.ظ
::آخرین مطلب 59 دقیقه پیش | افراد آنلاین: 3

هشدار سازمان جهانی هواشناسی درباره پدیده ال نینو

میلاد لارستان: درباره ال‌نینو امسال حرف و حدیث زیادی وجود دارد. حالا سازمان جهانی هواشناسی هشدار داده که تاثیر پدیده جوی ال نینوی امسال بر تغییرات آب و هوایی نسبت…

میلاد لارستان: درباره ال‌نینو امسال حرف و حدیث زیادی وجود دارد. حالا سازمان جهانی هواشناسی هشدار داده که تاثیر پدیده جوی ال نینوی امسال بر تغییرات آب و هوایی نسبت به ۱۵ سال گذشته بی سابقه بوده و سبب خشکسالی ها و سیل های شدید شده است.

بنا به اعلام سازمان جهانی هوا شناسی وابسته به سازمان ملل، ال نينو که هر ۲ تا هفت سال یک بار رخ می دهد، در چند ماه گذشته بار دیگر به صورت قوی ظاهر شده است و انتظار می رود تا پایان سال قدرتمند تر شود.

میشل ژارو دبیرکل سازمان جهانی هوا شناسی در بیانیه ای اعلام کرد: خشکسالی های شدید و سیلاب های ویرانگر که امروزه به مناطق حاره ای و نیمه حاره ای آسیب وارد می کنند، نشانه پدیده ال نینیوی کنونی است که قدرتمند ترین ال نینیو مشاهده شده در ۱۵ سال اخیر است.

ال نینیو يا ال نينو در اثر افزایش دمای سطح اقیانوس آرام ایجاد می شود و می تواند باعث بارش های شدید در برخی مناطق و خشکسالی در برخی مناطق دیگر شود.

دوره های ال نینیو بین اکتبر و ژانویه به اوج خود می رسد و اغلب در بخش مهمی از سه ماهه نخست سال بعد ادامه می یابد و سپس ضعیف می شود.

سازمان جهانی هواشناسی در این گزارش اعلام کرد که پدیده امسال یکی از چهار ال نینیوی قدرتمند از سال ۱۹۵۰ تاکنون است و انتظار می رود دمای سطح اقیانوس آرام را بیش از ۲ درجه سانتیگراد افزایش دهد. ال نینیوهای قدرتمند قبلی در سال های ۷۳-۱۹۷۲، ۸۳-۱۹۸۲، و ۹۸-۱۹۹۷رخ داده اند.

در جنوب شرقی آسیا، ال نینیو غالبا خود را با خشکسالی نشان می دهد. این خشکسالی ها در ماه های اخیر موجب آتش سوزی هایی در جنگل ها در اندونزی شده است که بد ترین آتش سوزی های تاریخ این کشور محسوب می شود.

ال نینیو همچنین توفان ها را در شرق و مرکز اقیانوس آرام تشدید می کند.

سازمان جهانی هوا شناسی ال نینیوی امسال را مرتبط با تندباد های دریایی بسیار فعال در منطقه اقیانوس آرام می داند. توفان پاتریشیا که مکزیک را درنوردید مرتبط به همین پدیده است.

هفته گذشته، سازمان ملل هشدار داد ال نینیو ممکن است تعداد گرسنگان را به شدت افزایش دهد چراکه خشکسالی در کشورهایی مانند سودان، اریتره، اتیوپی و جیبوتی و سیل در کشورهایی مانند کنیا، سومالی، و اوگاندا شدت خواهد یافت.

دانشمندان بر این باورند که تولید گازهای گلخانه ای که محصول بشر است، آب اقیانوس ها را گرم تر و پدیده طبیعی ال نینیو را تشدید کرده است.

 

نوشته شده در تاریخ:شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۹ب٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین