کاهش بارشهای امسال کار خود را کرده است؛ نه تنها امکان جیرهبندی آب در تابستان وجود دارد، نگرانیهای جدی برای قطعی برق هم قوت گرفته است. آن هم در شرایطی…
کاهش بارشهای امسال کار خود را کرده است؛ نه تنها امکان جیرهبندی آب در تابستان وجود دارد، نگرانیهای جدی برای قطعی برق هم قوت گرفته است. آن هم در شرایطی که بسیاری از نیروگاههای برق آبی به خاطر کمبود منابع آب امسال نمیتوانند برق مورد نیاز کشور را تامین کنند. به همین خاطر، سخن از این است که امسال در فارس ۱۱۸ مگاوات برق در مصرف تابستانی باید کاهش پیدا کند.
به گزارش میلاد لارستان، این طور که زینل قنبری، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق فارس گفته وزارت نیرو میخواهد امسال تا ۶ هزار مگاوات انرژی صرفهجویی کند که سهم فارس از این میزان، ۱۱۸ مگاوات برق است. اما آیا این به معنای خاموشیهای گسترده در فارس است؟ مانند تابستان ۸۷ که سراسر شهر روزانه ۲ ساعت خاموشی را تجربه میکردند؟
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق فارس امیدوار است که این گونه نباشد. او به ایرنا گفته: «با توجه به کمبود بارشها و کاهش ذخیره آب سدها امکان تولید برق از نیروگاههای برق آبی وجود ندارد و به همین خاطر با ۵ تا ۶ هزار مگاوات کمبود تولید برق در کشور روبرو هستیم». و این هشداری درباره اینکه آیا امسال خاموشی رخ میدهد یا نه: «در صورتی که شهروندان همکاری نکنند خاموشی و قطعی برق گریزناپذیر خواهد بود».
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس در بخشی دیگر از سخنان خود هدف از اجرای برنامه های مدیریت مصرف را انتقال مصارف غیر ضروری برق از ساعات اوج بار به ساعات غیر اوج بار عنوان کرد و گفت: مشترکین تعرفههای مختلف با اعمال راهکارهای آسان میتوانند صنعت برق را در تحقق این برنامهها یاری دهند.
قنبری سادهترین راه صرفه جویی در مصرف برق را خاموش کردن لامپهای اضافی دانست و بیان کرد: پیک برق در ماههای گرم سال از ساعت ۱۲الی ۱۶ و از ۲۰ تا ۲۴ است که در این زمان ها باید استفاده از وسایل پرمصرف برق مانند جاروبرقی، اتو، لباسشویی، ظرفشویی و… را به حداقل رسانده و از آنها در اوایل صبح یا اواخر شب و یا در روزهای تعطیل استفاده کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس گفت: حدود ۸۲ درصد از مشترکین برق استان فارس در بخش خانگی هستند و چنانچه این مشترکین در ساعات اوج مصرف لامپهای اضافی و یا وسایل الکتریکی پرمصرف غیرضروری را خاموش کنند، عبور از فصل تابستان بدون اعمال خاموشی ناشی از کمبود برق کار سختی نخواهد بود.
وی اظهار کرد: مصرف عمده برق در ساعات اوج بار تابستان مربوط به سیستمهای سرمایی است که با اعمال راهکارهای ساده همچون استفاده از دور کند کولر آبی در ساعات اوج مصرف، تنظیم دمای کولر گازی روی ۲۴تا ۲۶ درجه و یا قرار دادن سایبان روی کولر آبی، میتوان به میزان قابل توجهی مصرف برق در این بخش را کاهش داد.
در مجموع تابستان سختی در پیش است؛ هم کمبود آب و هم نگرانی از قطعی برق. اما آیا ما مردم، همه با هم همکاری خواهیم کرد که این شرایط دشوار، آسان تر طی شود؟