معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای فارس گفت: در حال حاضر ۸۰ درصد شهرستانهای فارس از منابع زیرزمینی و چاههای آهکی، آب آشامیدنی و بهداشتی مصرفی خود را تامین…
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای فارس گفت: در حال حاضر ۸۰ درصد شهرستانهای فارس از منابع زیرزمینی و چاههای آهکی، آب آشامیدنی و بهداشتی مصرفی خود را تامین میکنند.
به گزارش میلاد لارستان به نقل از خبرگزاری تسنیم، در وضعیت کنونی که تامین آب آشامیدنی برای بیشتر شهرستانهای استان دغدغهای مهم به شمار میرود، به گفته کارشناسان احداث سد میتواند اقدامی راهگشا و سنجیده باشد و در این راستا مراحل عملیاتی احداث ۸ سد در استان با جدیت سپری میشود تا بخش مهمی از این معضل کاهش یابد و آب آشامیدنی بهداشتی در اختیار فارسیها قرار گیرد. با این حال عدهای اعتقاد دارند در شرایطی که بارش نزولات آسمانی کاهش یافته، ساخت سد اقدامی بیهوده است.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای فارس در پاسخ به اینکه با توجه به خشکسالیهای اخیر آیا تعریف پروژههای مطالعاتی و اجرای طرحهای سدسازی برای استان کارآمد خواهد بود یا خیر؟ میگوید: در حال حاضر ۸۰ درصد شهرستانهای فارس از منابع زیرزمینی و چاههای آهکی، آب آشامیدنی و بهداشتی مصرفی خود را تامین میکنند؛ این در حالی است که در اکثر کشورهای توسعه یافت همچنان تلاش میکنند با ساخت سد، روان آبهای دائمی را به سدها منتقل و از آن بهرهبرداری کنند.
نوذر جلالی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۸ سد مهم کشور در فارس در حال ساخت و طرح مطالعاتی چند سد دیگر نیز آغاز شده است، میگوید: پیشبینی میشود در آینده نزدیک با بهرهبرداری از این طرحهای آبرسانی ۵۰ درصد جمعیت استان از نعمت آب آشامیدنی سالم برخوردار شوند.
وی میافزاید: در هر شرایطی نیاز به این سدها برای استان به عنوان یک نیاز اولیه در امر تامین آب آشامیدنی به شمار میرود که با بهرهبرداری از این ۸ طرح بزرگ آبرسانی تمامی روستاهای پاییندست سدها از آب سالم برخوردار میشوند.
جلالی با اشاره به اینکه تاریخچه ساخت سد درود زن به قبل از انقلاب باز میگردد، اضافه میکند: هماینک حجم آبهای مخازن سدهای فارس تنها جوابگوی آب آشامیدنی و بهداشتی و بخشی از نیاز صنعت کمآببر را تامین میکند که همواره تلاش داریم با افزایش تعداد سدهای استان از روان آبها بهترین استفاده را ببریم.
رئیس گروه آبرسانی شهری شرکت آب منطقهای با یادآوری اینکه پروژه آبرسانی سد سلمان فارسی با ذخیره آب بالغ بر ۱۷٫۵ میلیون مترمکعب با پیشرفت ۷۸ درصدی تا پایان دیماه امسال به بهرهبرداری خواهد رسید، میگوید: این پروژه با هدف آبرسانی به شهرستانهای جهرم، قیر و همچنین روستاهای پائیندست سد خواهد بود که امیدواریم با بهرهبرداری از این پروژه کیفیت آب در این مناطق تغییر یابد.
وی میزان هزینه سرمایهگذاری کل پروژههای آبرسانی در حال اجرا را بالغ بر یک هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان اعلام می کند و میگوید: این پروژههای تامین آب تا ۲۰ سال آینده برنامهریزیشده است و اجرا میشود و تمامی آنها با استفاده از نیروهای متخصص داخلی در حال اجرا بوده و هیچ کارگاهی تعطیل نشده است.
وی با تاکید بر اینکه امروزه اهمیت سدسازی در تامین آب آشامیدنی کشور بسیار مشهود است، ادامه می دهد: مصداق این موضوع بارشهای بهیاد ماندنی سال ۹۵ است که اهمیت ساخت سد در فارس را به اثبات رساند.
جلالی اضافه میکند: طی سالهای گذشته طرحهای متعدد آبرسانی توسط این شرکت اجرا شده است که مهمترین آنها آبرسانی به شهرها و روستاهای حاشیه خلیج فارس از سد کوثر، آبرسانی به شیراز از خط یک، آبرسانی به لارستان از سد سلمان فارسی، آبرسانی به شهرهای نیریز، آباده، فسا، مرودشت، کازرون، و آب رسانی به شهرهای مهر و لامرد از خط محرم است.