به گزارش میلادلارستان و یه نقل تلخیص از فارس، بخشی از بیانات مقام معظم رهبری طی پنج ماه اخیر درباره معیارها و ملاکهای رئیسجمهور مطلوب به شرح ذیل است:۱) قول…
به گزارش میلادلارستان و یه نقل تلخیص از فارس، بخشی از بیانات مقام معظم رهبری طی پنج ماه اخیر درباره معیارها و ملاکهای رئیسجمهور مطلوب به شرح ذیل است:
۱) قول بدهند که به منافع بیگانگان، به بهانههاى گوناگون، بیش از منافع ملت ایران اهمیت نخواهند داد(۱۴ خرداد ۹۲)
۲)اینجور نباشد که حالا برای اینکه توجه مردم را جلب کنیم، هر چه به دهانمان آمد، بگوییم( ۸ خرداد ۹۲)
۳)کسى که از بیتالمال استفاده میکند نمیتواند اطمینان مردم را جلب کند(۶ خرداد۹۲)
۴)کسانى سر کار بیایند که مصداق: «انّ الّذین قالوا ربّنا اللّه ثمّ استقاموا» باشند (۲۵ اردیبهشت ۹۲)
۵)رئیس جمهور هم باید مقاوم باشد هم باید ارزشی باشد(۱۶ اردیبهشت ۹۲)
…تعهد را، تدین را، آمادگى را، توانایىها را بسنجیم؛ طبق تشخیص عمل کنیم…
…رئیسجمهور، هم باید کارى باشد، هم باید مردمى باشد، هم باید مقاوم باشد، هم باید ارزشى باشد، هم باید با تدبیر باشد، هم باید پابند به قوانین و مقررات باشد -مجرى قانون است- هم باید درد مردم را احساس کند، هم باید طبقات مختلف مردم را ببیند؛ اینها خصوصیاتى است که در انتخاب آن کسى که ما میخواهیم کلید اجرای کشور را به او بسپریم، نقش دارد…
۶) کسانى که در رأس قوه اجرایی قرار میگیرند باید در مقابل فشارهاى دشمنان مقاوم باشند؛ زود نترسند(۷ اردیبهشت۹۲)
…نامزد انتخابات اولاً باید به خدا و به این انقلاب و به قانون اساسى و به این مردم ایمان و اعتقاد داشته باشد؛ ثانیاً داراى روحیه مقاوم باشد. این ملت اهداف بلندى دارد، کارهاى بزرگى دارد، تسلیم نیست، کسى نمیتواند با این ملت با زبان زور حرف بزند. کسانى که در رأس قوه اجرایی قرار میگیرند، باید کسانى باشند که در مقابل فشارهاى دشمنان مقاوم باشند؛ زود نترسند، زود از میدان خارج نشوند؛ این یکى از شرطهاى لازم است. ثالثاً انسانهاى با تدبیرى باشند، با حکمت باشند. ما در سیاست خارجى گفتیم «عزت و حکمت و مصلحت»؛ در اداره کشور هم همین جور است، در مسائل داخلى هم همین جور است، در اقتصاد هم همین جور است؛ باید با برنامه، با حکمت، با تدبیر، با نگاه بلندمدت و همهجانبه، با یک هندسه صحیح کارها را مشاهده کنند، نگاه کنند، وارد میدان شوند…
…روزمرّه فکر کردن در مسائل اقتصادى، مضر است؛ تغییر سیاستهاى اقتصادى به طور دائم، مضر است -در همه بخشها، بخصوص در اقتصاد -تکیه کردن بر نظرات غیر کارشناسى، مضر است؛ اعتماد کردن به شیوههاى تزریقىِ اقتصادهاى تحمیلى شرق و غرب، مضر است. سیاستهاى اقتصاد باید سیاستهاى «اقتصاد مقاومتى» باشد -یک اقتصاد مقاوم- باید اقتصادى باشد که در ساخت درونىِ خود مقاوم باشد، بتواند ایستادگى کند؛ با تغییرات گوناگون در این گوشه دنیا، آن گوشه دنیا متلاطم نشود؛ این چیزها لازم است. رئیسجمهورى که میخواهد این کشور بزرگ را اداره کند، این راه پرافتخار را به کمک مردم و براى مردم طى کند، باید این چنین خصوصیاتى داشته باشد. رابعاً باید تهذیب اخلاقى داشته باشد؛ نپرداختن به حواشى. اینها چیزهاى لازمى است…
۷) هر کسی میآید، پایبند به انقلاب، پایبند به ارزشها باشد(۱ فروردین۹۲)
هر کسی میآید، پایبند به انقلاب، پایبند به ارزشها، پایبند به منافع ملی، پایبند به نظام اسلامی، پایبند به عقل جمعی، پایبند به تدبیر باشد. اینجوری باید این کشور را اداره کرد. کشور، کشور بزرگی است؛ ملت، ملت با عظمتی است؛ مسائل تشویقکننده و مبشّر، فراوان است؛ مشکلات هم بر سر راه هر ملتی و از جمله بر سر راه ما وجود دارد. آن کسانی که آماده این میدان میشوند، باید با کمال قوّت، با کمال قدرت، با توکل به خدا، با اعتماد به تواناییهای این ملت پیش بروند…
۸)واقعاً وابسته و دلبسته به نظام و قانون اساسى باشند(۱۹ دی ۹۱)
……. هر کسى که در خود صلاحیتى احساس میکند و کار اجرایى بلد است، مىآید و خود را در معرض انتخاب مردم میگذارد. اداره مملکت و کار اجرایى، کار کوچکى نیست. کارهاى بزرگ و بارهاى سنگینى بر دوش مجریان سطوح بالاست…
…آن کسانى که وارد میدان میشوند، باید کسانى باشند که در خود توانایىِ کشیدن این بار را بیابند؛ صلاحیتهایی را هم که در قانون اساسى است و شوراى محترم نگهبان بر روى آنها تکیه خواهد کرد، در خودشان ملاحظه کنند و واقعاً وابسته و دلبسته به نظام و قانون اساسى باشند؛ بخواهند قانون اساسى را اجرا کنند؛ چون رئیسجمهور سوگند میخورد که قانون اساسى را اجرا کند؛ قسم دروغ که نمیشود خورد. کسانى که این را احساس میکنند، در آن میدان مىآیند…