امسال با حضور کرونا عزاداری و بزرگداشت حضرت سیدالشهدا(ع) در ماه محرم در لارستان با ایده جوانان شکل و رنگ خاصی به خود گرفته است. به گزارش میلاد لارستان، ماه…
امسال با حضور کرونا عزاداری و بزرگداشت حضرت سیدالشهدا(ع) در ماه محرم در لارستان با ایده جوانان شکل و رنگ خاصی به خود گرفته است.
به گزارش میلاد لارستان، ماه محرم امسال با حضور مهمانی مزاحم و سمج، با محدودیتهای جدی روبهرو شده است اما سختگیریهای ناشی از کرونا باعث نشده تا شکوه عزاداری امام حسین(ع) و یاران باوفایش به فراموشی سپرده شود بلکه با انجام ایدههای تازه و جدید شکل و رنگ خاصی به خود گرفته است.
در لارستان نیز همچون سالیان گذشته، همه آحاد جامعه از چندی پیش با سیاهپوش کردن شهر و دیار خود به استقبال ماه محرم رفتهاند و خود را آماده برگزاری باشکوه عزاداریها میکنند. هرچند محدودیتها باعث شده تا شکل عرض ارادت به ساحت امام سوم شیعیان تفاوت پیدا کند اما ذرهای از عشق به آن امام همام کم نشده است.
جوانان لارستان اعم از بسیجیان و طلاب و هیأتی ها و عامه مردم جامعه هرکدام با طرح ایدهای خاص سعی دارند بهنوعی عشق و ارادت خود را به حضرت اباعبدالله الحسین(ع) نشان دهند. در زیر به برخی از این موارد اشاره میشود.
طرح «خانههای عاشورایی» با شعار «هر خانه یک حسینیه»
حجتالاسلاموالمسلمین محمد تکبیری، ایده پرداز طرح «خانههای عاشورایی» در گفتوگو با خبرنگار میلاد لارستان بابیان اینکه این روزها که کرونا امان مردم را بریده و بسیاری از دستگاههای اجرایی و مردمی را به حالت تعلیق در آورده است با یکچیز که آن دلهای بزرگ مردم است نتوانسته مبارزه کند، اظهار داشت: دلهایی که پر از شور و شعور و شوق و حرارت حسین بن علی(ع) است، حرارتی که هیچگاه تعطیل نمیشود.
وی بابیان اینکه این عشق بهراحتی نیامده است که با یک بیماری خاموش شود، افزود: اساساً محبت حسین خاموش شدنی نیست و امسال هم مثل سالهای قبل اما به شکل و نحوه دیگر به عزای فرزند فاطمه سلامالله علیها مینشینیم.
این طلبه جوان لارستانی با اشاره به اینکه با توجه به مشکل به وجود آمده هرچند ممکن است هیئات عزاداری برگزار شود اما بهصورت محدود و مختص به برادران است، تصریح کرد: بسیاری از خانوادههایی که هرساله در منازل خود برای اربابشان مجلس عزا اقامه میکردند امسال نگران این هستند که نکند نتوانند نذر و دین خود را به اباعبدالله علیهالسلام ادا کنند.
تکبیری با اذعان به اینکه با اجرای طرح «خانههای عاشورایی» با شعار «هر خانه یک حسینیه»، به دنبال این هستیم که بتوانیم در منازل عشاق الحسین(ع) مجالس عزاداری را اقامه کرده و هر خانه را به یک حسینیه واقعی تبدیل کنیم، خاطرنشان کرد: حسینیهای که در آنهم ادعیه خوانی، روضهخوانی و مرثیهسرایی بهعنوان شور حسینی و هم در آن سخنرانی بهعنوان شعور حسینی برگزار میشود.
وی بابیان اینکه این طرح که برای دهه اول ماه محرمالحرام تنظیمشده است و در نظر داریم حداقل روزانه ۴۰ مجلس کامل و به عبارتی در دهه اول ۴۰۰ مجلس با حضور ۲۰ مداح و ۳۰ سخنران، برگزار کنیم، ادامه داد: در این مجالس، ۱۵ دقیقه سخنرانی و زیارت خوانی و ۱۵ دقیقه مرثیهسرایی در شهر لار به همراه اهداء پک فرهنگی و بهداشتی متشکل از ماسک و ژل ضدعفونیکننده به همه خانوادهها(متمکن و غیر متمکن) و اهداء بستههای معیشتی و اقلام پذیرایی برای خانوادههای نیازمند در منازل آنها، با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی با حضور حداقلِ جمعیت و بهصورت کاملاً رایگان برگزار میشود.
این کارشناس امور دینی با اشاره به اینکه امید است در پرتو عنایت حضرت سید الشهداء(ع) و لطف ویژه حضرت حق و همچنین یاری نهادهای مختلف و خیرین بتوانیم در این امر بزرگ یعنی احیای روضههای خانگی موفق باشیم، یادآور شد: هدف از اجرای این طرح، ترویج و احیای فرهنگ روضهخوانی خانگی اباعبدالله علیهالسلام بهرسم بزرگان و گذشتگان، ایجاد شور و شعور حسینی، توسل عمومی به حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام جهت رفع بیماریها و آشنایی فرزندان، نوجوانان و نونهالان با مسائل دینی و معرفتی است.
وی با تأکید بر رعایت تمامی پروتکلهای بهداشتی توسط میزبانان، عنوان کرد: در این مجالس میبایست همه شرکتکنندگان از ماسک استفاده کنند، فاصلهگذاری اجتماعی مخاطبین و میزبانان رعایت شود، فاصلهگذاری اجتماعی بین سخنران و مداح با مستمع رعایت شود، استفاده مداح و سخنران از ماسک در هنگام اجرا الزامی است، حداقل جمعیت شرکتکننده بین ۵ تا ۱۵ نفر باشد، محل برگزاری برنامه قبل و بعد مراسم ضدعفونی شود، در هنگام ورود دست مهمانان ضدعفونی شود و مجلس بیش از یک ساعت مجلس به طول نینجامد.
تکبیری با اذعان به اینکه علاقهمندان به اهلبیت عصمت طهارت برای ثبتنام بهعنوان میزبان روضههای خانگی بهصورت کاملاً رایگان میتوانند با مراجعه به لینک https://abotrab.digisurvey.net/1mst5 نسبت به تکمیل کردن اطلاعات موردنیاز اقدام کنند، تصریح کرد: برای اطلاعات بیشتر میتوان با شمارههای ۰۹۳۰۱۶۲۱۱۰۴ و ۰۹۳۶۸۷۵۱۸۹۸ تماس بگیرند.
وی با اشاره به اینکه بعد از ثبت اطلاعات در سایت یا تماس با شماره تلفنهای دادهشده، هماهنگکنندگان نسبت به زمان برگزاری مراسم در منزل شما و اعلام اسامی مداحان و سخنرانان اقدام خواهند کرد، اضافه کرد: از شهروندان خواست تا نذورات و کمکهای مالی خود را از این طرح به شماره کارت شما ۶۲۷۳۸۱۱۰۷۱۰۹۹۵۱۶ به نام رضا تکبیری واریز کنند.
شستشوی رایگان لباس عزاداران حسینی
در طرحی دیگر و در اقدامی زیبا و تحسینبرانگیز از سوی یکی از شهروندان در شهر لار، شغل خود را وقف حضرت سیدالشهدا(ع) و عزاداران آن امام بزرگوار کرده است. در این کار ابتکاری، خشکشویی «کلییر» اعلام کرده است که این آمادگی را دارد تا در دهه نخست ماه محرم لباس عزاداران را بهطور رایگان شستشو کند.
در این زمینه میثم سرگران مدیر خشکشویی «کلییر» در گفتوگو با خبرنگار میلاد لارستان هدف از این تصمیم را اعتقاد به حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و خدمتگذاری به عزاداران آن حضرت دانست و گفت: امسال به خاطر محدودیتهای کرونایی کمتر لیاقت شرکت در عزای حسینی را پیدا میکنیم، اما میتوانیم به انجام کارهایی که از دست ما برمیآید، ارادت خود را به امام حسین(ع) ابراز کنیم.
وی با تقاضا از سایر اصناف برای اینکه موقعیت ماه محرم را غنیمت بشمارند و بیشازپیش در راه خدمتگذاری به مردم وارد عمل شوند، افزود: هر یک از ما میتوانیم متناسب با شغل و تخصص خود به دیگران نیکی کنیم و خود را وقف حضرت سیدالشهدا(ع) کنیم.
سرگران با توصیه به کسبه و همشهریان برای رعایت پروتکلهای بهداشتی، تصریح کرد: در این روزهای گرانی و مشکلات متعدد اقتصادی میتوانیم با رعایت حال مشتریان، همدیگر را برای عبور از بحرانها یاری کنیم.
این جوان لارستانی با اذعان به اینکه به نیت خدمتگذاری به عزاداران حسینی در دهه نخست ماه محرم لباس، شلوار و چادر مشکی خانمها بهطور رایگان شستشو خواهد شد، ادامه داد: همشهریان میتوانند برای تحویل لباسهای خود به محل خشکشویی واقع در لار، شهرجدید، ۲۰ متری شرکت نفت، بلوک ۵ مراجعه کنند.
توزیع بستههای معیشتی بجای پخت نذری
امسال با توجه به ابلاغیههای ستاد مبارزه با کرونا امکان پخت نذری و توزیع آن بین شهروندان و عزاداران امکانپذیر است. به همین جهت در برخی از محلات شهر لار که طی سالیان گذشته به شکل سنتی اقدام به پخت نذری میکردند، در ماه محرم سال جاری با تهیه بستههای معیشتی و توزیع آن بین اهالی ساکن در محله بهویژه در بین نیازمندان و خانوادههای آسیبدیده ناشی از کرونا، گامی دیگر در خدمترسانی به محرومان برداشتهاند.
در یکی از این موارد، هیأت امناء دسته عزاداری محله «پا قلعه» شهر لار، در نظر دارند تا با جمعآوری نذورات، بستههای معیشتی و غذایی را تهیه و در بین اهالی محل تقسیم کنند. به گفته یکی از اعضای هیأت امناء این محله، سعی شده است بهجای خرید برنجهای خارجی، با خرید اقلام تولیدشده در لارستان و شهرستانهای همجوار، علاوه بر پخش نذورات، بهنوعی از کالای تولیدشده در کارخانهها ایرانی و لارستانی حمایت شود و از خروج سرمایههای کشور جلوگیری کرد و بهتبع آن زمینه فعالسازی چرخه تولید و اشتغال جوانان را فراهم ساخت.
طرح هر خانه یک حسینیه
در این طرح که به ابتکار نیروهای بسیجی در برخی از مساجد شهر لار در حال اجراست، با مشارکت نوجوانان پویشی به نام «هر خانه یک حسینیه» به راه افتاده است.
در قالب طرح هر خانه یک حسینیه با انتخاب کلیدواژهای ماندگار از سخنان سردار حاج قاسم سلیمانی با شعار «ما ملت امام حسینیم»، با تهیه پارچههایی مشکیرنگ به ابعاد یک متر در ۷۰ سانتیمتر، این کلیدواژه نوشته میشود.
این پارچه نوشتهها به تعداد منازل مسکونی موجود در حوزه استحفاظی پایگاههای مقاومت بسیج تهیه و بهطور رایگان در اختیار خانوادهها قرار میگیرد تا در طول ایام ماههای محرم و صفر در جلوی درب خانهها نصب شود.
ف ۱۱۰