جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۲:۱۵ق.ظ
::آخرین مطلب 5 ساعت پیش | افراد آنلاین: 0

شرایط ایده‌آل لارستان در کاشت و تولید حنای لاری

سازگاری درختچه حنا با شرایط آب‌وهوایی گرم‌وخشک لارستان، زمینه ایده‌آلی را برای کاشت و تولید حنای لاری فراهم کرده است تا بدین ترتیب علاوه بر اشتغالزایی بتوان از امکان صادراتی…

سازگاری درختچه حنا با شرایط آب‌وهوایی گرم‌وخشک لارستان، زمینه ایده‌آلی را برای کاشت و تولید حنای لاری فراهم کرده است تا بدین ترتیب علاوه بر اشتغالزایی بتوان از امکان صادراتی این محصول نیز بهره گرفت.

به گزارش میلاد لارستان، حنا از جمله گیاهان دارویی سنتی است که محبوبیت بالایی در میان ایرانیان داشته و از دیرباز در کشور ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد که حتی اکنون نیز با وجود پیشرفت های صنعت داروسازی جایگاه خود را بین مردم حفظ کرده است.

از جمله خواص گیاه حنا در طب جدید نیز می توان به خاصیت ضد قارچی، ضد باکتریایی، تب بری، ضد التهاب و محافظت از پوست در برابر آفتاب، برای جلوگیری از ریزش مو، درمان بی خوابی و کاهش فشار خون اشاره کرد. این موارد به عنوان خواص حنا به اثبات رسیده و حنا توانسته جایگاه خود را بعنوان یک گیاه دارویی حفظ کند.

بیشتر مردم حنا را به‌عنوان رنگ مو استفاده می‌کنند، اما حنا به‌‌جز تغییر رنگ موها، آثار دیگری هم به‌جا می‌گذارد. تاثیر حنا در افزایش استحکام مو ثابت شده است. بنابراین رنگ موی سالمی است که هیچ اثر مخرب پایداری بر مو ندارد.

حنا از مو خوره و ریزش مو جلوگیری می‌کند، درخشندگی و جلوه موها را افزایش می‌دهد، همچنین در جلوگیری از شوره‌ سر موثر است.

حنای لاری در زمان مراجعه به عطاری‌ها برای خرید حنا، به جهت مرغوبیت، خوش‌رنگی و بو دارای معروفیت زیادی است که به همین دلیل طرفداران خاص خود را دارد.

ضرورت ترغیب مردم بومی به کاشت درختچه حنا

برای اطلاع از کیفیت و کمیت حنای لاری، خبرنگار میلاد لارستان گفت‌وگویی را با ابراهیم یزدانی، کارشناس جنگل اداره منابع طبیعی لارستان ترتیب داده است.

یزدانی با بیان اینکه درختچه حنا، با شرایط آب‌وهوایی گرم‌وخشک لارستان سازگاری دارد و در برابر کم‌آبی، گرما، سرما و غیره مقاوم است، اظهار داشت: نیاز آبی درختچه حنا بسیار ناچیز است و همچون سایر درختان و درختچه‌های موجود در منطقه لارستان نظیر اُکالیپتوس، کهور، شپستان، آکاسیا، کُنار و غیره مقاومت زیادی دارد.

وی با اشاره به اینکه درختچه حنا را حتی می‌توان با آب شور آبیاری کرد، افزود: البته متناسب با شوری آب در حد متوسط می‌توان آبیاری کرد و اگر شوری بیش از حد باشد، درختچه از بین می‌رود.

این کارشناس اداره منابع طبیعی لارستان با تأکید بر اینکه طبع حنا سرد است، تصریح کرد: برای افرادی که کف پای آنان داغ یا ترک‌خوردگی است، استفاده از حنا توصیه شده است.

کارشناس جنگل اداره منابع طبیعی لارستان با بیان اینکه در گذشته، حنا را در زمان استحمام به تمام اجزای بدن می‌مالیدند، خاطر نشان کرد: این کار به منظور خوشبو شدن بدن و همچنین بادکش کردن صورت می‌گرفته است.

یزدانی علت مشهور بودن حنای لاری را به دلیل خاصیت رنگ‌آوری و خواص داروئی آن عنوان کرد و ادامه داد: از گذشته دور تاکنون، طبق رسمی دیرینه، در شب معروف به حنابندان، دست و پاهای عروس و داماد را با حنا رنگی می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه پس از گذشت ۳ سال می‌توان از برگهای درختچه حنا، آن حنا تولید کرد، یادآور شد: متأسفانه به دلیل عدم‌آگاهی عمومی یا تمایل به داشتن درختانی سایه‌دار، استقبال چندانی از سوی مردم لارستان برای کاشت درختچه حنا در باغ‌ها و منازل صورت نگرفته است.

کارشناس جنگل اداره منابع طبیعی لارستان درختچه حنا را بسیار خوشبو و معطر به ویژه در اوایل پائیز و فصل بهار معرفی کرد و افزود: از این درختچه در ماه‌های دوم و سوم سال می‌توان بذر مربوط به این درختچه را به میزان فراوان برداشت کرد.

وی با اشاره به اینکه برای کاشت درختچه حنا می‌بایست از بذر استفاده کرد، عنوان کرد: حنا دارای بذرهای بسیار ریزی است.

یزدانی با توصیه به علاقمندان برای تحقیق درخصوص درختچه حنا در فضای مجازی، گفت: علاقمندان به کشت و پرورش درختچه حنا می‌توانند با مراجعه به اداره منابع طبیعی لارستان یا جایگاه‌های فروش و تکثیر درختچه حنا اطلاعات لازم را برای کاشت آن بدست آورند.

وی با بیان اینکه در صورتی که در نهالستان اداره منابع طبیعی لارستان این درختچه پرورش داده شده باشد به شکل رایگان یا با هزینه ناچیز در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد، تصریح کرد: تاکنون هیچ اقدامی از سوی شهروندان لارستانی برای ورود به کشت گسترده درختچه حنا صورت نگرفته است.

کارشناس جنگل اداره منابع طبیعی لارستان با اشاره به اینکه این اداره برنامه‌ای برای ورود مستقیم به کشت درختچه حنا را ندارد اما در صورت تمایل ورود علاقمندان به این عرصه آماده همکاری با آنان است، خاطر نشان کرد: در یکسال، می‌توان ۲ بار از برگ درختچه حنا جهت تولید حنا بهره‌برداری کرد.

به گزارش میلاد لارستان، از ویژگی‌های مثبت برای پرداختن به کسب ‌و کار کاشت درختچه حنا می‌توان به دارا بودن مصارف مختلف از جمله؛ صنایع آرایشی- بهداشتی، دارویی و صنایع رنگرزی و… که به عنوان ماده اولیه است، خاصیت انبارمانی بالا، امکان کشت در زمین‌های با حاصلخیزی پایین و صادرات مناسب این محصول اشاره کرد.

ف ۱۱۰

نوشته شده در تاریخ:دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۳:۱۰ب٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

3 Responses to “شرایط ایده‌آل لارستان در کاشت و تولید حنای لاری”

  1. ناشناس گفت:

    چرا در سطح شهر توسط شهرداری و در پارک جنگلی توسط اداره منابع طبیعی کشت نمی شود

  2. ناشناس گفت:

    اگر نحوه کشت و برداشت هم در قالب کلاس های آموزشی برگذار شود هم استقبال خوبی از کشت این گیاه با ارزش خواهد شد.

  3. ناشناس گفت:

    اگر نحوه کشت و برداشت هم در قالب کلاس های آموزشی برگذار شود هم استقبال خوبی از کشت این گیاه با ارزش خواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین