دبیر شورای مهارت شهرستان لارستان خواستار فراهم سازی زمینه صادرات عسل “کنار” لارستان شد. حجت ایزدمهر در گفت و گو با خبرنگار میلاد لارستان در خصوص جایگاه زنبورداری در لارستان…
دبیر شورای مهارت شهرستان لارستان خواستار فراهم سازی زمینه صادرات عسل “کنار” لارستان شد.
حجت ایزدمهر در گفت و گو با خبرنگار میلاد لارستان در خصوص جایگاه زنبورداری در لارستان اظهار داشت: مرکز آموزش فنی حرفه ای در جذب آموزش و اشتغال زایی جوانان اقدام به برگزاری کلاس پرورش زنبور عسل در این مرکز کرده است.
وی با تشریح محاسن برگزاری این کلاس ها افزود: با برگزاری کلاس پرورش زنبور عسل در لارستان ضمن اشتغالزایی تعدادی از جوانان شهرستان باعث شد به جهت ساماندهی زنبورداران منطقه زمینه تشکیل تعاونی زنبورداران در شهرستان فراهم شود.
رئیس مرکز فنی و حرفه ای لارستان با تاکید بر اینکه با توجه به تاکید شورای مهارت لارستان بر لزوم تشکیل میز قطر با توجه به نزدیکی بازی های جام جهانی ۲۰۲۲ و با توجه به کیفیت مرغوب عسل “کنار” لارستان باید زمینه صادرات آن فراهم شود، تصریح کرد: برگزاری بازی های جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ قطر شرایط مساعدی جهت صادرات آن به خارج از کشور و بخصوص کشور قطر را فراهم آورده است .
در این زمینه محمدجواد مظفری معاون سازمان و رئیس جهاد کشاورزی لارستان در خصوص زنبورداری در لارستان با بيان اينكه هرساله از ابتدای شهریور ماه حدود ۲۰۰ زنبوردار از سراسر ایران به لارستان کوچ می کنند که از این تعداد ۶۳ زنبوردار بومی با ۸ هزار و ۴۹۰ کلونی بیش از ۸۵ تن عسل طبیعی برداشت می کنند، گفت: با توجه به پتانسیل بالا در لارستان این آمار مناسبى نيست و امیدواریم با برگزاری کلاسهای آموزشی و فرهنگ سازی و با کمک تعاونی زنبورداران بتوانیم نقش بسزایی در اشتغال جوانان منطقه و رونق زنبورداری و تولیدات بیشتر محصول زنبور عسل داشته باشیم.
همچنین احمدرضا خسروپور رییس اداره تعاون روستایی لارستان در خصوص ضرورت راهاندازی تعاونی زنبورداران در لارستان اظهار داشت: در لارستان ۲۷ تعاونی در بخش کشاورزی وجود دارد و در سال ۱۴۰۰ تعاونی زنبورداران لارستان نیز تاسیس شد و امیدواریم بتوان با ارائه خدمات بهتر به زنبورداران منطقه زمینه رشد و توسعه صنعت زنبورداری در منطقه را فراهم کنید.
وی درخصوص اشتغالزایی و پرورش زنبور عسل در مناطق محروم، عنوان کرد: تعاون روستایی لارستان آمادگی خود را در خصوص آموزش زنبورداری در مناطق محروم به ویژه افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی اعلام می دارد تا بتوان با آموزش این افراد زمینه اشتغال زایی آنها را فراهم کرد.
در این خصوص مهدی مصدق مدیرعامل تعاونی زنبورداران لارستان با تاکید بر اینکه فرهنگ سازی و آشنایی مردم منطقه با حرفه زنبورداری اذعان كرد: در خطه لارستان با توجه به وجود درخت کنار و گیاهان داروی یکی از نقاط مستعد پرورش زنبور است و با توجه به اینکه شرایط نگهداری زنبور عسل در باغ شهری ها و حتی در منازل و پشت بام هم محیا است و وجود باغ شهری های منطقه که تعداد آنها به چندین هزار باغ می رسد، امیدواریم روزی برسد که هر لارستانی بتواند حداقل یک کندوی عسل پرورش دهد و عسل طبیعی خانواده خود را تامین کند.
وی با اشاره به اینکه با هماهنگی صورت گرفته با مرکز آموزش فنی و حرفه ای لارستان یک دوره کلاس آموزش زنبورداری در این مرکز راه اندازی شد و تعداد زیادی از همشهریان در این کلاس شرکت کردند، تصریح کرد: افراد زیادی در حال حاضر در این رشته مشغول فعالیت هستند و پیگیر برگزاری مجدد کلاس پرورش زنبور عسل هستیم.
مصدق با بیان اینکه علاقه مندان می توانند با مراجعه به مرکز آموزش فنی حرفه ای لارستان در دوره های جدید این مرکز نام نویسی کنند، خاطر نشان کرد: از زنبور عسل ۶ فرآورده به دست می آید که به ترتیب شامل ژل رویال، زهر زنبور، بره موم، گرده گل، عسل و موم بوده که اکثر این فرآورده ها خاصیت دارویی و ضدسرطانی دارند و در درمان بسیاری از بیماری ها ی صعب العلاج از انها استفاده می شود ولی متاسفانه در ایران به دلیل عدم شناخت مردم و عدم اطلاع رسانی، بسیاری از مردم به استفاده از عسل که یکی از کم ارزشترین فراورده های زنبور عسل است اکتفا می کنند.
ف ۱۱۰
تا استانداردسازی این محصول و محصولات مشابه (مطابق درخواست بازار هدف) و نیاز سنجی نوع کالا و نوع بسته بندی و کنترل کیفیت و ….انجام نشه؛ این حرفها در حد شعار باقی خواهد ماند که تا الان هم همینطور بوده
کمااینکه الان هم زعفران و خیلی از محصولات به صورت غیر رسمی وو بسته بندی سنتی و فله به کشورهای حوزه خلیج ارسال میشه