رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری لارستان با اشاره به نهالکاری ۱۵۰ هکتار از عرصههای بیابانی روستای کهنه این شهرستان گفت: اجرای عملیات واکاری با قلمه گز در حال…
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری لارستان با اشاره به نهالکاری ۱۵۰ هکتار از عرصههای بیابانی روستای کهنه این شهرستان گفت: اجرای عملیات واکاری با قلمه گز در حال انجام است و با ادامه این روند شاهد افزایش پوشش گیاهی هستیم.
به گزارش میلاد لارستان، مسعود لادنی علت خشک شدن نهالها را گرمای شدید هوا عنوان کرد و گفت: در حال حاضر عملیات واکاری نهالهای خشک شده از گونههای کنار، آکاسیا ویکتوریا و کهور با قلمه گز به میزان یک هزار قلمه در حال انجام است .
با توجه به شرایط آب و هوایی لارستان میتوان با کشت گونه بومی گز شاهی که در مقابل کمآبی، شوری خاک و گرمای بالای هوا بسیار مقاوم است در راستای جلوگیری از تخریب و نابودی عرصههای جنگلی، زراعت چوب و توسعه آن به ویژه در مناطق خشک و بیابانی گام موثری برداشت.
کاهش فرسایش خاک، تولید اکسیژن، جلوگیری از افزایش آلودگی هوا و ریزگردها و کمک به حفظ گونههای جانوری از جمله ثمرات طرحهای مرتبط با مراتع و جنگلکاری است.
اصطلاح واکاری (Gap filling) به کشت بذر یا کاشت دوباره نهال گفته شده و این روش زمانی انجام میشود که به دلایلی مانند نبود بارندگی و رطوبت کافی در خاک، امراض و آفات گیاهی وقوع گرما، سرما و تگرگ، گیاه سبز نشده باشد.
ف ۱۱۰