کودکانکار در لارستان زیر چتر مؤسسه رویش ترنم مهر قرار گرفتهاند تا در ابعاد مختلف مورد حمایت واقع شوند. امیر علیرضایی در گفتوگو با خبرنگار میلاد لارستان با بیان اینکه…
کودکانکار در لارستان زیر چتر مؤسسه رویش ترنم مهر قرار گرفتهاند تا در ابعاد مختلف مورد حمایت واقع شوند.
امیر علیرضایی در گفتوگو با خبرنگار میلاد لارستان با بیان اینکه موسسه رویش ترنم مهر از سال ۱۳۹۶ مجوز فعالیت خود را تحت نظارت اداره بهزیستی لارستان و فارس اخذ کرد، اظهار داشت: از دوران شیوع کرونا مشکلات کودکان کار و خانوادههای آنان بیش از پیش نمود پیدا کرد که توسط موسسه رویش ترنم مهر به منظور رسیدگی به بخشی از این مسائل پیگیریهایی صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۱۰ سری بستههای بهداشتی، تغذیهای، کمک هزینههای نقدی و غیره در اختیار کودکان کار قرار گرفت، افزود: از سال گذشته مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده مهرگان وابسته به موسسه رویش ترنم مهر مجوز فعالیت گرفت.
مدیر موسسه رویش ترنم مهر با اذعان به اینکه از زمان تأسیس مرکز اورژانس اجتماعی در لارستان، کودکان کار به عنوان یکی از گروههای هدف این مرکز مورد توجه قرار گرفتند، تصریح کرد: مرکز حمایتی آموزشی کودک، یک مرکز روزانه است که کودکان کاری که توسط پرسنل، اورژانس اجتماعی یا سایر ارگانها شناسایی به این مرکز معرفی میشوند.
این کارشناس هدف اصلی مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده مهرگان را حذف کودکان کار از بازار کار به منظور جلوگیری از اجبار به کار بودن کودکان برشمرد و عنوان کرد: با استفاده از نیروهای روانشناس، مددکار و همچنین ۳۰ نیروی داوطلب در راستای مشاوره تحصیلی، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی محیط کار، توانمندسازی خانوادهها، آموزشهای مهارت زندگی و غیره خدمات ارائه میشود.
علیرضایی با برشمردن مهمترین آسیبهای اجتماعی کودکان کار، گفت: ترک مدرسه، فقدان مهارت های زندگی و اعتماد به نفس پایین و بهره کشی در کار مهمترین معضلاتی است که کودکان کار با آن روبهرو میشوند.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی این مرکز پیگیری ادامه تحصیل برای کودکان کار است، خاطر نشان کرد: ورود کودکان به بازار کار ممکن است علل مختلف داشته باشد که مهمترین آن مشکلات مالی، فقر فرهنگی و غیره است که تلاش ما بر حذف این موضوع یا به حداقل رساندن آن است.
علیرضایی با اشاره به اینکه اغلب کودکان کار در سطح لارستان از اتباع بیگانه و به ویژه از مهاجران افغانستان هستند که بیشتر در سطح شهر و به شکل جمعآوری کننده ضایعات مشاهده میشوند، ادامه داد: در این میان کودکان کار ایرانی نیز مشاهده میشوند که بیشتر در کارگاهها و مغازههای تعمیرگاهی مشغول به کار هستند.
مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده مهرگان لارستان با درخواست از کودکان کار در سن ۶ تا ۱۸ ساله برای برخورداری از خدمات متنوع به این مرکز واقع در مجتمع بهزیستی شهر خور، یادآور شد: کودکان در این مرکز از خدمات مددکاری، روانشناختی، غربالگری، پیگیری مشکلات و دغدغهها، علت ورود آنان به بازار کار، حمایتهای مالی و غیره در راستای توانمندسازی کودکان صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه با مشارکتهای خیرین کمک هزینههایی به حساب کودکان کار واریز میشود، افزود: تهیه و اهداء البسه و همچنین اختصاص یارانههایی از سوی بهزیستی برای کودکان کار در نظر گرفته میشود.
علیرضایی از کمک هزینه ۲۰ میلیون تومانی خرید گوشی همراه برای کودکان کار در سال گذشته خبر داد و گفت: سعی بر آن است تا با رایزنیهایی که با خانواده کودکان انجام میشود، کودکان کار نکنند و اگر قرار است این روند ادامه داشته باشد، بر روی مباحث فرهنگی نظیر مراقبت از خود در محیط کار، آموزش شناسایی استعدادهای ذاتی برای موفقیت در اشتغال آینده، آموزش نحوه جلوگیری از سوء استفاده از آنان در فضای کاری و غیره تمرکز میشود.
مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده مهرگان لارستان با بیان اینکه با مشارکت بنیاد هاشمی در سال گذشته حدود ۱۰ تومن به حساب کودکان کمکهای نقدی واریز شد، یادآور شد: امسال نیز به مناسبت شروع سال تحصیلی ۶ دستگاه گوشی به ارزش ۲۰ تومان و ۲۰ تومان هم کمک هزینه تحصیلی شده و حدود ۸۰ بسته لوازم التحریر و پوشاک توزیع شده است.
وی به پایش مستمر کودکان کار از سوی مرکز حمایتی کودک لارستان اشاره کرد و ادامه داد: برنامههای متنوع فرهنگی و هنری برای آنان به اجرا در میآید، تفریحات ورزشی در نظر گرفته میشود و برای کودکان با سن کمتر کلاسهای نقاشی، فراگیری رایانه، ثبتنام در باشگاههای ورزشی و غیره به منظور توانمندسازی و همچنین رشد فکری و فرهنگی صورت میگیرد.
ف ۱۱۰