پس از کش و قوس های فراوان بالاخره شورای شهر ، آقای نواز شریفی لاری را به عنوان شهردار جدید لار انتخاب کرد و با تایید آن از سوی استاندار …
پس از کش و قوس های فراوان بالاخره شورای شهر ، آقای نواز شریفی لاری را به عنوان شهردار جدید لار انتخاب کرد و با تایید آن از سوی استاندار مراسم تودیع و معارفه شهردارسابق و جدید با حضور مسوولان استان و شهرستان برگزار و ایشان رسما عهده دار سکان شهرداری لار شد . سابقه طولانی خدمت مشارالیه در واحدهای مختلف شهرداری یک نقطه قوت محسوب می شود چرا که به مشکلات و کمبودها و نقاط مثبت و منفی شهر واقف و از قوانین و مقررات شهرداری نیز مطلع است .
امیداست مشارالیه از تجربیات ارزنده خود به بهترین وجه در جهت عمران و بهسازی زادگاه خود استفاده کند و عملکرد ایشان مورد تایید قاطبه مردم لار و خصوصا شورای شهر قرار بگیرد. ایشان در سال های پایانی خدمت است و انتظار می رود امور را چنان پیش ببرد که یک خاطره ماندگار در اذهان مردم باقی بماند و همیشه از آن به نیکی یاد کنند . در اینجا وظیفه خود می دانم از خدمات چند ساله شهردار سابق جناب آقای قنبرنژاد تشکر نموده و برای ایشان آرزوی توفیق نمایم.
به خاطره ای اشاره می نمایم که نشان از تسلط ایشان به نقاط آسیب پذیر شهر می باشد و برای ایشان نقطه قوتی محسوب می شود. چند سال پیش به همراه چند تن از همکاران فرهنگی با شهردار وقت جلسه ای داشتیم آقای شریفی لاری هم در جمع حضور داشتند . در آن جلسه پس از گفتگوهای متعدد به این نقطه رسیدیم که ایشان گفت : خطری که لار را تهدید می کند فقط زلزله نیست بلکه خطر سیلاب هم هست و باید هر ساله بخشی از اعتبارات شهرداری در جهت مقابله با سیلاب اختصاص داده شود ایجاد سیل بندها و دیوار کشی رودخانه ها در نقاط مختلف شهر که با هزینه های زیاد انجام می شود در همین راستا است . امیدوارم در این جهت تلاش های مضاعفی صورت گیرد تا از خسارت های ناخواسته جلوگیری شود.
این یادداشت در دو بخش تهیه و دیدگاه های خود را به عنوان یک شهروند تقدیم می کنم امید که مورد توجه قرار گیرد.
*در بخش اول مسایلی که انتظار عمومی است در حد اطلاعات خود تقدیم می کنم .
* در بخش دوم به ایده هایی می پردازم که شهرداری می تواند همراه با سایر دستگاه ها انجام دهد .
توضیح این نکته ضروری است که بنده واقفم بسیاری از طرح ها و پیشنهادها بسیار هزینه بر خواهد بود و اعتبارات شهرداری به تنهایی جوابگو نیست اما هدفم شناساندن ظرفیت های شهر و اولویت بندی برنامه ها است که در یادداشت دوم به آن می پردازم . نکته مهم این است که ممکن است در ارائه پیشنهادها حق مطلب ادا نشود و احیانا اشتباهی صورت گرفته باشد . تذکر دهید تا هم بنده و هم ذهن شهروندان اصلاح شود.
چند نکته با شهردار محترم در میان می گذارم:
- تواضع با ارباب رجوع : شهرداری یکی از ارگان هایی است که ارباب رجوع نیاز به توجه و محبت دارد یا تقاضایش منطقی است که باید در اسرع وقت به آن پاسخ داده شود و یا خلاف آیین نامه های شهری می باشد. در چنین مواردی بهتر است طوری با او برخورد شود که با ناراحتی همراه نباشد. نگارنده مواردی را مشاهده کرده است که هرچند حق با کارمند بوده اما برخورد نامناسب با ارباب رجوع وضعیت نامناسبی را در شهرداری بوجود آورد. حسن برخورد با شهروندان امتیاز بزرگی محسوب می شود که انتظار می رود در دوره مسوولیت ایشان محقق شود .
- واحدهای اداری ضمن هماهنگی با هم از اتلاف وقت جلوگیری کنند: در این زمینه به موردی اشاره می کنم. برای صدور مجوز ساختمان، متقاضی باید بارها از پله های شهرداری بالا و پایین برود تا یک واحد کار خود را انجام دهد و می بایست پرونده به واحد دیگری ارجاع شود که گاه با مرخصی و یا ماموریت های کارمند ذینفع چند روز طول می کشد. برای کوتاه کردن این مسیر، ترتیبی داده شود که پرونده متقاضیان در زمان کوتاه تری به سرانجام برسد .
- حفظ فضاهای تفریحی موجود و برنامه ریزی برای ایجاد یک مکان تفریحی مناسب :در گوشه و کنار شهر شاهد معدود فضاهایی هستیم که مردم برای ساعات فراغت خود استفاده می کنند مثلا پارک های متعددی که در گوشه و کنار شهر قدیم و جدید وجود دارد حفظ و نگهداری و رفع نواقص آن مورد توجه قرار گیرد یکی از درخواست ها، ایجاد بوستانی بزرگ و استاندارد که هم برای همشهریان و هم مهمانان قابل استفاده باشد. ایجاد آبشار و یک فضای آبی ( به تعبیر درست تر دریاچه مصنوعی) نیز مورد توجه قرار گیرد که امیدوارم سنگ بنای آن گذاشته شود. بدیهی است ورود سرمایه گذار خصوصی بسیار راهگشا خواهد بود.
- کسب در آمد پایداربرای شهرداری: با توجه به اشراف ایشان به قوانین موجود ،رسیدن به این نقطه امکان پذیر است چند شهرداری در محدوده لار و شهرستان های همجوار وجود دارد با ایجاد هماهنگی می توان در زمینه تهیه ( آسفالت ، بازیافت زباله ها و… )بخشی از در آمدهای شهرداری را تامین کرد.
- تغییر نام میادین و خیابان ها : نام برخی از خیابان ها و میادین نیاز به تغییر دارد که با نظر کارشناسان و علاقه مندان شهری امکان پذیر است( بزرگان ،خیرین و نیک اندیشان ، مفاخر علمی و فرهنگی منطقه ،پزشکانی که سال ها خدمت کرده اند چون دکتر نسیم ، شهدای والا مقام ، معتمدین روستاها و بخش ها و… ) جایشان خالی است . حیف است به این زمینه ها بی تفاوت باشیم . مثلا ورودی ها با نام خیرین و نیکوکاران هر منطقه و شهرستان نامگذاری شود.
- تعیین تکلیف طرح های نیمه تمام و طرح هایی که هنوز اجرایی نشده است: ( میدان بار قدیم ، ساختمان نیمه تمام شهرداری ،قسمت شرقی میدان امام خمینی ،زمین مجتمع زیتون بین دو شهر ، ترمینال شهر ، کشتارگاه و… ) تا به وضعیت مطلوب برسد. در یک جمله یکی از مهم ترین کارهای شهرداری تامین زیرساخت های مناسب شهری است زیرا عدم تامین زیرساخت ها لارستان را به عقب می راند.
- تلاش برای ارتقای درجه شهرداری لار : یقینا جناب شریفی لاری بهتر از بنده راهکارها و موانع را می دانند پس هیچ توصیه ای ندارم و برخی می گویند می توان شهرداری شهر قدیم و جدید مستقل شوند امید که این امر محقق شود. این ها ظرفیت هایی است که متاسفانه مغفول مانده است .باید با رفع موانع به این سمت حرکت کرد در یک کلمه آنچه که در ارتقای شهرداری ضرورت دارد از انجام آن دریغ نشود.
- واحد ۱۳۷ را فعال کنید : یکی از ایراداتی که به شهرداری وارد است عدم پاسخگویی به شهروندان است. بنده در مواردی با این سامانه تماس گرفته ام اما کمتر رسیدگی شده است ان شاا.. با فعال سازی آن دغدغه شهروندان نیز کاهش پیدا کند.
- ارتباط مستقیم با مردم محلات : از آقای شریفی لاری تقاضا دارم روزهایی را تعیین و در هفته یک یا دو روز پای صحبت شهروندان بنشینند و به گلایه ها و پیشنهادهای مردم گوش دهند این درخواست مورد توجه مقام معظم رهبری بوده و آن را حق شهروندان می دانند.
- توجه در زیباسازی و توسعه ورودی های لارستان: دو مسیر ورودی به شهر لار از سمت هرمزگان و شیراز می بایست به گونه ای زیباسازی و تجهیز نماییم که مسافرانی که برای اولین بار به لارستان سفر میکنند یا از این ورودی عبور می نمایند خاطره خوشی از این مسیر را در ذهن داشته باشند.
نگارش : غلامرضا حامدپور
ادامه دارد.
نوشته شده در تاریخ:شنبه ۰۲ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۰:۲۹ق٫ظ
آقای حامدپور، شهروند هستند یا مسئول جائی هستند؟
خانم مدینه شما شهروند هستید یا مفتش می باشید