شیرینی چُوَلو لاری از شیرینی هایی است که طعم دهنده اصلی آن پودر زنجبیل است به همین دلیل به نام شیرینی زنجبیلی هم شناخته می شود. به گزارش میلاد لارستان،…
شیرینی چُوَلو لاری از شیرینی هایی است که طعم دهنده اصلی آن پودر زنجبیل است به همین دلیل به نام شیرینی زنجبیلی هم شناخته می شود.
به گزارش میلاد لارستان، شیرینی چُوَلو لاری یکی از شیرینی های سنتی استان فارس است که طعم دهنده اصلی آن پودر زنجبیل است به همین دلیل به نام شیرینی زنجبیلی هم شناخته می شود.
شیرینی چُوَلو یکی از شیرینی های سنتی شهر لارستان استان فارس است. شیرینی چُوَلو سوغاتی لارستان و یک شیرینی رژیمی محسوب می شود که از قدیم در لارستان برای عید نوروز طبخ می شده است.
علت نامگذاری این شیرینی استفاده از وردنه ای خاص به نام چوه ای است که حالت شیار دار دارد و باعث می شود خمیر که پهن شده حالت شیاردار داشته باشد.
بعد از قالب زدن خمیر را از همان سمتی که راه دار شده است روی تابه می گذارند تا شکل خودش را حفظ کند و خطوطش از بین نرود.
روش اول تهیه شیرینی چُوَلو لاری
مواد لازم شیرینی چُوَلو لاری
آرد ۵۰۰ گرم
روغن جامد یا کره ۲۰۰ گرم
شکر ۲۰۰ گرم
پودر زنجبیل یک چهارم پیمانه
آب گرم به میزان لازم (به میزانی که خمیر نسبتاً سفتی به دست آید)
طرز تهیه شیرینی چُوَلو لاری
روغن را ذوب کنید.
آرد و شکر را با روغن مخلوط کنید و با دست ورز دهید .
زنجبیل را اضافه کرده و دوباره خمیر را ورز دهید تا صاف و یکدست شود.
آب گرم را کم کم تا جایی اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیری قابل انعطاف بدست اید که به دست نچسبید.
خمیر را به مدت نیم ساعت در کیسه فریزر قرار دهید و سپس با وردنه به قطر ۱ سانتی متر باز کنید.
خمیر را با کاتر دلخواه قالب بزنید.
تابه ای را روی شعله بگذارید تا کاملا داغ شود.
خمیر های قالب زده را در تابه بچینید و بعد از این که یک طرفش برشته شدن آن ها را با کاردک برگردانید و طرف دیگرش را هم برشته کنید و سپس به ظرف دیگری منتقل کنید تا کاملا سرد شود.
روش دوم شیرینی چُوَلو
مواد لازم شیرینی چُوَلو
آرد یک کیلو
شکر سه ربع کیلو (۷۵۰ گرم)
روغن جامد ربع کیلو (۲۵۰ گرم)
پودر زنجبیل یک دوم استکان
آب ولرم یک لیوان
طرز تهیه شیرینی چُوَلو
روغن جامد را گرم کنید و با آرد ، شکر و زنجبیل مخلوط نمایید و با دست ورزش دهید.
آب ولرم را اضافه کنید و دوباره خمیر را ورز دهید تا جایی که به دست نچسبد.
اگر خمیر سفت بود میتونید مقداری دیگر آب به آن اضافه کنید.
خمیر را به مدت ۲ – ۲٫۵ ساعت در کیسه نایلونی قرار بدهید تا استراحت کند.
زمانی که خمیر کمی به روغن بیوفتند ، آماده پخت است.
مقداری از خمیر را پشت سینی بگذارید و کمی با دست صاف کنید سپس با استفاده از وردنه یا چُوه شیار دار ، خمیر را به ضخامت نیم سانتی متر پهن کنید.
با کاتر یا لبه لیوان ، خمیر را قالب بزنید و از طرفی که راه دار است روی تابه ای که روی حرارت داغ شده است قرار دهید تا دو طرفش برشته شود.
بعد از پخت شیرینی را در سینی بگذارید چند ساعت هوا بخورد و خنک شود و سپس در ظرفی در دار بچینید تاخشک نشود.
این شیرینی را میتوانید تا چند ماه در فریزر نگهداری کنید.
ف ۱۱۰