یکی از مباحثی که چند روز اخیر نگرانی هایی را بین مردم ایجاد نموده و البته تا حدی هم به دلیل سفر استاندار فارس به منطقه تحت الشعاع آن موضوع…
یکی از مباحثی که چند روز اخیر نگرانی هایی را بین مردم ایجاد نموده و البته تا حدی هم به دلیل سفر استاندار فارس به منطقه تحت الشعاع آن موضوع قرار گرفته است، مقوله استقلال بودجه ای مجتمع آموزش عالی لارستان می باشد. موضوعی که اگرچه در بودجه ۱۴۰۱ مقرر گردیده بود به مشابه سال ۱۴۰۰ استقلال بودجه ای مراکز مستقل علمی در آن حفظ شود، اما به یکباره سازمان برنامه و بودجه با رویکرد ادغام مراکز و… با موضوع استقلاب بودجه ای مخالفت نموده و این در حالی است که این مهم می تواند علاوه بر پیچیده شدن مقوله فعالیت های علمی در مچتمع آموزش عالی لارستان به عنوان یک مرکز مستقل، خیرین منطقه را نیز دلسرد نموده و مهم تر اژ آن جذب اعضای هیات علمی جدید را نیز با مشکل دچار سازد. دکتر علی طاهری رئیس مجتمع آموزش عالی لارستان طی گفتگویی با میلاد لارستان به سوالات ما اینگونه در این خصوص پاسخ می دهد
۱) اساسا چند مراکز دانشگاهی دولتی در استان فارس از لحاظ مالی و بودجه ای و نیز فعالیت های خود تا سال گذشته مستقل بوده اند؟
کلیه ۱۵ دانشگاه، مجتمع آموزش عالی، مرکز آموزش عالی و دانشکده در سال ۱۴۰۰ ردیف مستقل داشته اند. اما در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ تنها ۷ واحد دانشگاهی که با عنوان «دانشگاه» فعالیت می کنند دارای ردیف مستقل هستند و بقیه که به عنوان مرکز و مجتمع و دانشکده بودند فاقد ردیف هستند
۲) در خصوص تغییرات صورت گرفته در بودجه سال ۱۴۰۱ و ادغام بودجه مجتمع آموزش عالی لارستان در بودجه دانشگاه شیراز توضیحاتی را ارائه فرمایید.
امسال در لایحه ارسالی از سازمان برنامه و بودجه به مجلس شورای اسلامی، تعداد زیادی از ردیف های زیر مجموعه وزارت خانه های مختلف تجمیع شد، اما با پیگیری نمایندگان، تبصره ای در قانون بودجه ۱۴۰۱ اضافه شد که به استناد آن دانشگاه ها و مراکز آموزشی که سال ۱۴۰۰ ردیف مستقل داشته¬اند همچنان مستقل بمانند که شامل این مجتمع نیز می شود. اما نظر سازمان برنامه و بودجه این است که علاوه بر این تبصره لازم بود جداول هم اصلاح شود که البته نظر مجلس این نیست. هرچند این اصلاح ظاهراً در مورد دانشکده های علوم پزشکی انجام شده است. در این میان در کل کشور حدود ۷ مرکز یا مجتمع آموزش عالی هستند که مانند ما مستقل هستند اما ردیف بودجشان زیر مجموعه دانشگاه دیگری قرار گرفته است.
۳) در خصوص ۷ مرکزی که در حال حاضر با این مشکل ادغام بودجه ای مواجه شده اند بیشتر توضیح ارائه فرمایید
همانطور که عرض کردم تعداد زیادی از ردیف های دانشگاه ها تجمیع شده است، اما اکثر آنها بر اساس طرح آمایش به لحاظ ساختاری هم زیر مجموعه دانشگاه های دیگری بوده اند و مستقل نیستند. اما چند مرکز از جمله ما و یک مرکز دیگر در استان فارس به لحاظ ساختاری مستقل هستند اما بودجه مستقل ندارند که مشکلاتی در اعتبارات و شکل اجرا بوجود خواهد آمد.
۴) به منظور پیگیری موضوع تا کنون چه اقداماتی انجام شده است؟ (از سوی ۷ واحد دانشگاهی، وزارت علوم، نماینده مردم و…)
مکاتبات و پیگیری های متعددی از طرف جناب آقای مهندس حسین زاده نماینده محترم و جمع دیگری از نمایندگان با سازمان برنامه در جهت عمل به تبصره قانون بودجه و استقلال مالی این دانشگاه های مستقل انجام شده و همچنان در حال پیگیری است. علاوه بر آن از طرف ما و سایر دانشگاه ها جلسات متعددی با ستاد وزارت علوم، سازمان برنامه برگزار شده و نظر مثبت روسای کمیسیون آموزش و تلفیق نیز به صورت مکتوب اعلام شده است.
از طرف وزارت علوم و تحقیقات هم موضوع به صورت جدی در حال پیگیری است. تخصیص خرداد ماه ما به صورت علی الحساب به دانشگاه شیراز داده شد که علی رغم همکاری دانشگاه شیراز مشکلاتی هم در پی داشت.
۵) در خصوص معایب ادغام بودجه ای دانشگاه دولتی لار و مشکلات آتی در فعالیت ها، حمایت خیرین، جذب هیات علمی و… برایمان توضیح ارائه فرمایید
در حال حاضر البته عدد اعتبار سالانه ما مشخص و تعیین شده است و سازمان برنامه دلایل توجیهی هم برای انجام این تجمیع ردیف ها دارد و راهکار هایی هم پیش بینی شده است اما در صورت نداشتن ردیف مستقل امکان ارتباط مستقیم با سازمان برنامه برای دریافت اعتبارات و ابلاغیه ها وجود ندارد و در صورت نهایی شدن تجمیع ردیف ها با توجه به اینکه ما یک دستگاه مستقل هستیم اما هزینه کرد باید با تایید دستگاه دیگری انجام شود، تعارض هایی پیش می آید و عملا هر فعالیتی فقط بر اساس بودجه قابل تایید توسط دانشگاه شیراز قابل انجام است که هرچند تعامل مناسبی با دانشگاه شیراز داریم اما به هر حال این مشکلات قابل پیش بینی است. خیرین هم از این موضوع رنجیده خاطر هستند و امیدواریم این موضوع به زودی حل و نگرانی انها هم مرتفع شود.
۶) با توجه به تجربه فعالیت مشترک و تشریک مساعی نماینده مردم جناب حسین زاده در موضوع استقلال مجتمع آموزش عالی لارستان برخی افراد بومی (همچون دکتر غریبی، دکتر جعفرپور …) با وی و ارتباط کاری آنها با مجموعه وزارت علوم آیا در خصوص موضوع مشکل جاری نیز این فعالیت مشترک می تواند موثر باشد؟
قطعا همراهی و همدلی مسیولین شهرستان بصورت مشترک به همراه نماینده محترم در جهت پیگیری این موضوع بسیار موثر خواهد بود. علاوه بر آن موضوع دانشگاه هم دغدغه بسیاری از دلسوزان منطقه است و همانطور که تا کنون در این موضوع همراهی داشته اند در ادامه هم درخواست ما این است که همراهی و مشارکت و مشورت فی ما بین نماینده محترم مردم و برخی افراد مرتبط همچون دکتر جعفرپور، دکتر غریبی و حتی دکتر بروجردی در دستور کار قرار گیرد. بدیهی است با توجه به عقبه فعالیت دکتر جعفرپور در کمیسیون فرهنگی و برخی اقداماتی که تا همین اواخر نیز در راستای گسترش فعالیت های مجتمع آموزش عالی انجام داده اند و نیز حضور دکتر غریبی در مجموعه وزارت علوم و اشراف و پیگیری هایی که از سالها پیش داشتند و بسیاری از نیروهای توانمند بومی دیگر که به عنوان اعضای هیات علمی در دانشگاه های مطرح کشور مشغول فعالیت هستند، همکاری دانشگاهیان با مهندس حسین زاده نماینده فعلی مردم در خصوص موضوعات مختلف چه در مورد دانشگاه و چه سایر موارد حوزه انتخابیه قطعا اثر گذار خواهد بود چه آنکه حسب تجربه، قطعا شخص مهندس حسین زاده هر زمان اراده انجام موضوعی را داشته اند تا سرمنزل مقصود تمام قد و با استفاده از تمام ظرفیت موجود پیگیر موضوع خواهند بود.
۷) مهمترین اقدام مورد نیاز تا به نتیجه رسیدن و بازگشت موضوع استقلال بودجه ای مجتمع آموزش عالی چه می باشد؟ لطفا توضیح دهید.
با توجه به اختلاف نظر بین مجلس و سازمان برنامه و بودجه، لازم است موضوع طی ابلاغی از سمت مجلس محترم شورای اسلامی برای سازمان برنامه شفاف و اصلاح لازم انجام شود. البته برگزاری جلسه ای بین نمایندگان محترم و سازمان برنامه برای یافتن راه حل موضوع نیز قطعا اثر کذار خواهد بود.