معاون فنی معاونت بهداشت دانشکده با اشاره به افزایش جمعیت سگ های ولگرد به عنوان یکی از معضلات زندگی شهری اظهار داشت : افزایش این تعداد از سگ های ولگرد…
معاون فنی معاونت بهداشت دانشکده با اشاره به افزایش جمعیت سگ های ولگرد به عنوان یکی از معضلات زندگی شهری اظهار داشت : افزایش این تعداد از سگ های ولگرد علاوه بر تاثیر بر مسائل محیط زیستی، سلامت شهروندان را نیز به خطر انداخته و این در حالی است که برخی افراد با غذارسانی به آنها باعث ازدیاد جمعیت سگها میشوند.
به گزارش میلادلارستان به نقل از روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی لارستان یعقوب آشنا با اشاره به اینکه مقوله سگهای ولگرد به مخاطره ای جدی تبدیل شده و در بعضی موارد شاهد مرگ کودکان و یا آسیب رهگذران در محل تجمع سگهای ولگرد در سطح شهر بودهایم، بیان کرد: تنها در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۲۵۰ هزار نفر در کشور دچار سگ گزیدگی شدهاند که از این تعداد ۲۵ هزار نفر مورد حمله سگهای ولگرد قرار گرفتهاند.
یعقوب آشنا خاطرنشان کرد: در کمتر از ۱۰ سال گذشته حدود ۱۰۵ هزار مورد گزارش سگ گزیدگی درسامانههای وزارت بهداشت و درمان ثبت شده که این رقم نسبت به گذشته ۱۰ برابر شده است. وی همچنین افزود:در سال ۱۴۰۰ بیش از ۵۰ انسان در کشور توسط سگها کشته شدند که ۳۵ کشته کودکان زیر ۱۰ سال بودند.
معاون فنی معاونت بهداشت با اشاره به اینکه وزارت بهداشت روزانه قریب به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان جهت تامین و تزریق واکسن ضدهاری هزینه می کند گفت: به شکل متوسط روزانه حدود ۷۰۰ نفر توسط سگهای صاحبدار و ولگرد مورد گزش قرار میگیرند که از این تعداد بیش از ۶۵ مورد توسط سگهای ولگرد رخ می دهد.
وی تصریح کرد: معمولا کانونهای تجمع سگهای ولگرد مناطق مشخصی مانند برخی کانونها در اطراف مراکز دفع پسماند، اطراف جادهها، پارکها، حاشیه شهرها و روستاهایی هستند که به علت غذارسانی غیرقانونی، سازمانیافته و مستمر توسط حامیان سگها، تعداد سگهای ولگرد و تجمع آنها در آن مکان افزایش مییابد.
یعقوب آشنا در انتها اذعان داشت: مدفوع و حتی پسماند غذایی حیوانات در طبیعت تجزیه و به محیط برگردانده میشود اما تجمع آنها در یک مکان، تعداد زیادی مگس، حشرات و انواع کنهها که بعضا برای انسان بسیار خطرناک یا حتی مرگآور است؛ تکثیر، رشد و نمو پیدا میکند بنابراین کانون تجمع سگها به کانون بیماری تبدیل می شود.