یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۵۸ق.ظ
::آخرین مطلب 17 دقیقه پیش | افراد آنلاین: 0

بیماری “جاروک” مرکبات لارستان را تهدید می کند

یک پژوهشگر، نسبت به فراگیر شدن بیماری‌هایی که منجر به نابودی باغ‌های مرکبات در استان فارس می‌شود به شکل جدی هشدار داد.  محمد صالحی‌ ابرقوئی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات…

یک پژوهشگر، نسبت به فراگیر شدن بیماری‌هایی که منجر به نابودی باغ‌های مرکبات در استان فارس می‌شود به شکل جدی هشدار داد.  محمد صالحی‌ ابرقوئی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان فارس  هشدار داد: اگر روند کنونی بیماری‌های درختان مرکبات در باغ‌های فارس تداوم پیدا کند، طی ۵ سال آینده، شاهد از بین رفتن بخش قابل توجهی از درختان این بخش خواهیم بود.

صالحی‌ ابرقویی با اشاره به اینکه فارس در تولید مرکبات، استان دوم کشور به لحاظ سطح زیرکشت و میزان تولید محصول محسوب می‌شود، ارزش افزوده ۳ هزار میلیارد تومانی سالانه از محل تولید و عرضه مرکبات در فارس را یادآور شد و تاکید کرد که برای جلوگیری از وارد شدن خسران سنگین، باید هرچه سریعتر در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری‌های زوال‌ دهنده درختان مرکبات، گامی بلند و اساسی برداشت.

مسؤول بیماری‌های ویروسی و شبه ویروسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع‌ طبیعی استان فارس گفت: بیماری‌های جاروک لیموترش، میوه سبز (گرینینگ) و آفت پسیل به‌ عنوان ناقل این بیماری و عارضه زردی و زوال درختان مرکبات، باغ‌های استان فارس را تهدید می‌کند.

این محقق یادآور شد که برخی بیماری‌های یاد شده همراه با آفت‌های ناقل این بیماری‌ها، همراه با هیزم و چوب‌ خشک وارد فارس شده است، گفت: یکی دیگر از اقدامات مهم در این زمینه ایجاد پست‌های قرنطینه در نقاط مختلف استان و جدیت در کنترل ورود و خروج نهال و تمام محصولاتی است که امکان انتقال بیماری را دارد.

صالحی‌ ابرقوئی انجام تحقیقات گسترده برای شناسایی عوامل ایجاد و تشدید بیماری‌ها و همچنین تشخیص علت بروز عارضه زردی و زوال در مرکبات شهرستان داراب، کل اعتبار مورد نیاز برای اجرای برنامه‌های کنترلی در خصوص بیماری‌های مرکبات را ۸٫۴ میلیارد تومان اعلام کرد.

این محقق با ارائه تاریخچه‌ای از بیماری‌ جاروک لیموترش و میوه سبز و نشان دادن تصاویری از درختان آلوده و باغ‌های خشک شده در هرمزگان، گفت: بیماری جاروک لیموترش در گذشته بالغ بر ۸۰ درصد از کل باغ‌های مرکبات هرمزگان که زمانی ۲۰ هزارهکتار بود را از بین برده است.

به گزارش میلادلارستان وبه نقل از تسنیم صالحی‌ ابرقویی گفت: این بیماری از سال ۸۶ وارد فارس شده و تاکنون در شهرهای داراب، لارستان، قیر و کارزین و جهرم، گزارش شده است اما علی‌رغم آن که ۹ سال از ورود این بیماری به فارس می‌گذرد تنها ۹۰۰ درخت را قطع کرده‌ایم.

نوشته شده در تاریخ:دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۹:۱۰ق٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین