رئیس اداره حفاظت محیط زیست لارستان گفت: کوچکترین گونه قوچ دنیا با وزن ۴۰ تا ۴۵ کیلو در لارستان زیست میکند. خدانظر انصاری در گفتگو با خبرنگار میلاد لارستان، درباره…
رئیس اداره حفاظت محیط زیست لارستان گفت: کوچکترین گونه قوچ دنیا با وزن ۴۰ تا ۴۵ کیلو در لارستان زیست میکند. خدانظر انصاری در گفتگو با خبرنگار میلاد لارستان، درباره گونههای شاخص جانوری که در مناطق حفاظت شده لارستان زیست دارند،
اظهار داشت: “قوچ و میش لارستان” با وزن ۴۰ تا ۴۵ کیلوگرم کوچکترین و منحصر به فردترین گونه قوچ دنیا است که در منطقه حفاظت شده “هرمود” لارستان زیست میکند.
وی با اشاره به اینکه منطقه حفاظت شده “هرمود” لارستان زیستگاه حیواناتی مانند پلنگ، کاراکال، گربه وحشی، گربه شنی، کفتار، گرگ و غیره است، گفت: “جبیر” نوعی آهوی کمیاب و در معرض خطر است که بیشترین تعداد آن در منطقه لارستان زیست میکند.
انصاری با اشاره به انواع مختلف پرندگان موجود در مناطق مختلف لارستان، عنوان کرد: “هوبره”، “پلیکان خاکستری”، “درنا”، “هوبره بومی منطقه لارستان” و غیره در فصل سرما از سیبری به منطقه لارستان مهاجرت میکنند و حفظ نسل آنها مورد حمایت جهانی هستند.
وی با بیان اینکه سالانه در فصول تابستان و زمستان حیوانات سرشماری میشوند، خاطرنشان کرد: براساس سرشماری سال ۹۲ در منطقه “هرمود” لارستان ۴۵۰ راس کل و بز، ۴۶۵ راس قوچ و میش لارستان، ۱۶۳ راس جبیر زیست داشتهاند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست لارستان با اشاره به وجود گونههای شاخص گیاهی متنوع در منطقه لارستان، افزود: مهمترین این گیاهان این منطقه “انار شیطان” (گونهای بسیار کمیاب، محدود و متأسفانه در حال نابودی است)، بنه، بادام، کَیکُم، سرو کوهی (در ارتفاعات میرویند) و گَز، کُنار، قیط (از گیاهان شور پسند و سازگار با آب و هوای گرم و خشک) است.
وی درباره پرورش گونههای در حال انقراض گیاهی مانند درخت “انار شیطان”، گفت: متأسفانه در این زمینه تحقیقاتی صورت نگرفته و در حال حاضر مهمترین کار برای حفظ این گونه گیاهی جلوگیری از قطع آنها است.
انصاری با اشاره به اینکه منطقه حفاظت شده “هرمود” با وسعتی حدود ۲۰۷ هزار هکتار از مناطق مهم حفاظت شده کشور شناخته میشود، بیان کرد: با وجود آنکه یک چهارم این منطقه در استان هرمزگان واقع شده اما سرپرستی آن برعهده رئیس اداره حفاظت محیط زیست لارستان است.