میلاد لارستان: درلارستان به دلیل فراوانی خرما و نخیلات،می توان فرآورده های متنوعی نیز از این محصول باارزش و کالری زا به دست آورد.
به گزارش میلاد لارستان: درلارستان به دلیل فراوانی خرما و نخیلات، می توان فرآورده های متنوعی نیز از این محصول باارزش و کالری زا به دست آورد و یا حتی به مناطق دیگر نیز صادر نمود. مثل: چَنگالو، خرمابریز، کُـنْـگِ کُوفْـتِـه، خرما بریز، دوشَْوْ (دوشاب یاشیره خرما) اُرمَـهِ دوشَوْوی و…
**دراینجا به طرز تهیه ی رنگینک که مواد اصلی آن خرماهست اشاره میکنیم:
“رنگینک” ازجمله دسرهای مقوی ولذیذی ست که درفصل فراوانی خرما در “لار” توسط افرادی مجرب و متخصص تهیه می گردد و طرفداران زیادی دارد و ازجمله شیرینی های اعیانی و ارزشمندی است که در مناسبت های خاص و شاد برای عروس ودامادها برده می شود.
**موادلازم :
رُطَب مخصوص رنگینک که به آن نَم nam می گویند ـ آرد ـ روغن ـ مغزگردو ـ شکرنرم و پودر شده ـ پودر دارچین از هر کدام به میزان لازم…
** طرزتهیه:
ابتدا سروپولک خرما ( مه به آن کُفار میگویند) وهمچنین هسته های رطب ها راخارج کرده وبجای آن یک چهارم مغز گردو(مغز یک عدد گردو را به چهاقسمت میکنیم) را لای خرما قرارمیدهیم….خرماها را دربشقاب یا ظرف ته صاف به حالت ایستاده ودرکنارهمدیگر وبدون فاصله قرارمیدهیم وآماده که شد درکناری میگذاریم…
آردوروغن را در قابلمه میریزیم (بهترهست درحلواپزی که ته گود هست آردوروغن تهیه شود) وباشعله ی ملایم گاز، آنرا مرتب هم میزنیم تا به رنگ قهوه ای روشن دربیاید وبه اصطلاح بوبگیرد وغلیظ شود وبه روغن بیفتد ..
آنگاه آرد وروغن راهمانطورکه داغ هست روی بشقاب خرما میریزیم تاهمه ی سطح واطراف آنرابپوشاند وبه ضخامت نیم سانت خرماها را پوشش دهد……
نیم ساعتی صبر میکنیم تاکاملا سردشود واحیانا اگرروغن اضافی داشت با دستمالی تمیز روغنها را میگیریم.
مرحله ی بعدی ریختن پودر شکر برروی آن هست که تمام سطح بشقاب وروی آردوروغن را باید بپوشاند….
مرحله ی آخر، تزئین روی بشقاب رنگینک با دارچین هست که به سلیقه وبه ذوق تهیه کننده بستگی داردکه درقدیم نقش ها ساده وابتکاری وسنتی بود اما امروزه این کار ، به کمک نقش هایی که دربازار موجودهست ،انجام میدهند مثلا بانقش های مختلف ومتنوع حنای هندی….
* لازم به ذکرهست که کیفیت ونحوه ی تهیه ی رنگینک لاری با رنگینک سایر شهرستانهای جنوبی فرق دارد…
خبرنگار: عشرت جهاندیده