میلاد لارستان: رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گراش با اشاره به ثبت بئرگال در فهرست آثار ملی گفت: پیشینه « بئر گال» به دوره ساسانیان و قرون میانه اسلامی برمیگردد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گراش با اشاره به ثبت بئرگال در فهرست آثار ملی گفت: پیشینه « بئر گال» به دوره ساسانیان و قرون میانه اسلامی برمیگردد.
به گزارش میلاد لارستان به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی استان فارس جواد اسدی با اشاره به ثبت بئرگال در فهرست آثار ملی اظهار داشت: پیشینه « بئر گال» به دوره ساسانیان و قرون میانه اسلامی برمیگرددو زمینهای اطراف بئر گال نیز شامل این محدوده تاریخی است و میبایست از آن حفاظت شود.
اسدی بر حفظ حریم و برخورد با هر گونه تجاوزی به این محوطه تاریخی تاکید کرد و گفت: تا قبل از این چون این اثر به ثبت نرسیده بود، نمیتوانستیم به طور جدی جلو ساخت و ساز را در این محوطه بگیریم، اما اکنون از طریق قانونی با متخلفان برخورد میکنیم.
وی افزود: تا به حال هیچ کاوش باستانشناسی در این محوطه انجام نگرفته است، اما قرار است بعد از این با انجام تحقیقات باستانی بیشتر در این محوطه، دقیقتر تاریخ آن مشخص شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی گراش درباره ثبت آثار دیگر در شهرستان گراش خاطرنشان کرد: «بئر گال» چهاردهمین اثر تاریخی به ثبت رسیده گراش محسوب میشود و مسجد سیف الدین، برکه گبری در محله فخرآباد، خانه فضلاللهخان و قهرمانخان نیز از جمله آثاری است که در تلاشیم تا آنها را به ثبت برسانیم.
به گزراش تسنیم بئر گال تپهای است سنگی با خاکی قرمز رنگ که اکنون در سمت جنوب غربی شهرستان گراش واقع است و اطراف آن را نخلستانها پوشش میدهند. آثار و بناهای برجای مانده از گذشته در اطراف این تپه، نشاندهنده وجود آبادی و سکونت مردمانی است که به احتمال قوی، ساکنان اولیه گراش بودهاند.
امتداد آثار و بناهای برجای مانده از دو سوی این تپه در جهت جنوب غربی تا ابتدای دشت بالا و در جهت جنوب شرقی تا محله فخی (fakhi)، ادامه دارد و دستساختههای سنگی و سفالی با قدمت بیش از چهارصد سال که در این نواحی پیدا شده است، گویای وجود زندگی متفاوت با زندگی مردم گراش در قرنهای اخیر است.