طی یک ماه گذشته بازی جدیدی در فضای مجازی رونمایی شده که کاربران زیادی را نیز به خود جذب نموده اما به نظر می رسد مقاصد جاسوسی و امنیتی به…
طی یک ماه گذشته بازی جدیدی در فضای مجازی رونمایی شده که کاربران زیادی را نیز به خود جذب نموده اما به نظر می رسد مقاصد جاسوسی و امنیتی به دنبال داشته باشد . با گذشت تنها ۳ هفته از انتشار بازی به نام پوکمون گو (Pokémon Go)، این بازی موفق شد رکوردها و حواشی بسیاری از خود به جای بگذارد. بر اساس آخرین گزارشهای منتشر شده این بازی یش از ۷۵ میلیون بار دانلود و نصب شده که آمار بسیار بالایی بهحساب میآید.
بازی پوکمون گو ( Pokémon Go ) به دلیل ویژگیهای خاص و نحوه بازی شدن، در یک ماه گذشته جنجالهای فراوانی در مسائل مختلف اجتماعی، فرهنگی و امنیتی بهوجود آورده است که باعث شده این بازی فراتر از یک بازی صرف باشد و حتی توسط برخی از دولتها محدود یا ممنوع شود. بنیاد ملی بازیهای رایانهای نیز در مکاتبه با ناشر این بازی، دو شرط قرارگیری سرور کاربران ایرانی در داخل کشور و تعیین موقعیتهای مکانی بازی با هماهنگی بنیاد را برای ورود رسمی بازی به ایران الزامی دانست.
این بازی یک تفاوت عمده یا نسلهای قبلی بازیهای موبایلی و کامپیوتری دارد. در گذشته، افراد میبایست در خانه و یا جایی بدون تحرک خاصی بازی میکردند. نتیجه این بازیها چاقی و کمتحرکی افراد بود ولی در بازی Pokemon go، افراد باید در خیابان و آمده و راه بروند؛ چرا که این بازی در فضای واقعی، و بر مبنای اطلاعات Google Map طراحی شده است. مضافا در این بازی، کاربرها، مستقیما افرادی را که با آنها در حال جنگ هستند را می بینند. دلیلش این است که بازی طوری طراحی شده که چندین کاربر در یک منطقه خاص جمع میشوند. معمولا این افراد به دو دسته تقسیم میشوند و با هم میجنگند. به عبارت سادهتر این بازی باعث افزایش ارتباطات اجتماعی شده است. مثلا فرض کنید افراد به یک پارک آمده و با هم صحبت میکنند تا در یک تیم قرار بگیرند و تیم مقابل را شکست دهند.
نظام ردهبندی سنی (ESRA) بازی پوکمون گو را از نظر محتوا جهت انتشار در ایران، بدون اشکال دانسته و انتشار این بازی را بلامانع میداند. با اینحال با توجه به وجوه فراسرگرمی از جمله مسائل امنیتی و اجتماعی که ممکن است باعث ایجاد اختلال در نظم یا امنیت عمومی شود؛ بنیاد ملی بازیهای رایانهای انتشار این بازی را منوط به تایید نهادهای مربوط به امنیت اجتماعی و ملی کرده است.
البته همین موبایلی که مردم از آیفن تا سام سونگ استفاده میکنند خودش نوعی ابزار جاسوسی هست که براحتی سازمانهای جاسوسی میتونن هر نوع استفاده ی ابزاری کنند ، پس بهتر است برای مکالمات از تلفن ثابت استفاده کنید …