گیاهان دارویی در طول تاریخ، نجاتبخش انسان از بسیاری بیماریها بوده است و امروزه نیز استفاده از آنها جایگاه بسیار مهمی در طب و درمان دارد. زمانی معاون مدیریت باغبانی…
گیاهان دارویی در طول تاریخ، نجاتبخش انسان از بسیاری بیماریها بوده است و امروزه نیز استفاده از آنها جایگاه بسیار مهمی در طب و درمان دارد. زمانی معاون مدیریت باغبانی فارس با بیان اینکه پارسال میزان سطح زیر کشت
(آبی) گیاهان دارویی در فارس ۷۶۵ هکتار و تولید آن ۵ هزار و ۳۶۵ تن بوده است افزود: پیش بینی می شود امسال با ۸۳۵ هکتار سطح زیرکشت، ۶ هزار تن گیاهان دارویی برداشت شود. وی ادامه داد: بیش از ۱۰۰ گونه گیاه دارویی در فارس وجود دارد که از جمله آنها می توان به آویشن، شیرین بیان، مریم گلی، آنغوزه، مورد و به لیمو اشاره کرد.
این مقام مسوول می گوید: بیشترین سطح زیرکشت و تولید گیاهان دارویی در شهرستانهای آباده، نورآباد، سپیدان و اقلید صورت می گیرد.
معاون مدیریت باغبانی فارس افزود: تهران، مشهد و اصفهان از جمله استانهایی هستند که گیاهان دارویی فارس به آنها ارسال می شود. کشورهای حوزه خلیج فارس، انگلستان، آلمان، ژاپن، ترکیه، چین و فرانسه از کشورهای هدف صادرات گیاهان دارویی فارس هستند.
وی با بیان اینکه در استان فارس بیش از ۱۵ کارخانه اسانس و فرآوری و ۵ کارخانه در زمینه بسته بندی گیاهان دارویی فعالیت می کنند. افزود: این کارخانه ها تلاش خود را برای بسته بندی مناسب و مطلوب شروع کرده اند.
امیرآبادی معاون اداره بهره برداری سازمان منابع طبیعی فارس با بیان اینکه استان فارس مقام سوم تولید و صادرات گیاهان دارویی(خودرو ) کشور را دارد افزود: استانهای خراسان و اصفهان نیز رتبه های اول و دوم را به خود اختصاص داده اند.
وی ادامه داد: تقریبا ۲۰ هزار هکتار گیاهان دارویی خودرو (دیم)در فارس وجود دارد. معاون اداره بهره برداری سازمان منابع طبیعی فارس در ادامه بیان کرد: لار، لامرد، خنج، جهرم و کازرون از عمده شهرستانهایی هستند که بیشترین میزان سطح زیرکشت و تولید گیاهان دارویی(خودرو و دیم) را در فارس دارند.