مدیر بافت تاریخی شهر لار درباره روند بازسازی بازار قیصریه توضیح داد. خشایار شیبانی در گفت و گو با خبرنگار میلاد لارستان با اشاره به روند مرمت بازار قیصریه لار…
مدیر بافت تاریخی شهر لار درباره روند بازسازی بازار قیصریه توضیح داد.
خشایار شیبانی در گفت و گو با خبرنگار میلاد لارستان با اشاره به روند مرمت بازار قیصریه لار و مرمت پشت بام این بنای تاریخی، اظهار داشت: با توجه به بارش باران های شدید در سال گذشته و وجود نم زدگی هایی در سقف و بدنه ضلع شرقی بازار، نگرانی هایی برای مردم و کسبه در این خصوص به وجود آمد که متأسفانه در آن زمان اعتبارات سال۹۵ ابلاغ نشده بود به همین دلیل نتوانستیم کار خاصی را به انجام برسانیم.
وی با بیان اینکه معمولا در خصوص بازارها که مکانهایی تجاری هستند میراث فرهنگی با مشارکت کسبه کارهای مرمتی را انجام می دهد اما با توجه به اولویت و اهمیتی که این بازرا دارد ما بیشترین توجه خود در سال گذشته معطوف این بنای تاریخی کردیم، افزود: از ۱۴ فروردین ۹۶ عملیات بهسازی و مرمت سقف و بدنه بازار شروع شد.
مدیر بافت تاریخی شهر لار با اشاره به اینکه بالغ بر ۴۰ تُن خاک از ضلع های شمالی و شرقی بازار انجام که با توجه به گرمای شهرستان و حجم سنگین کار، این اتفاق کمی زمان بر شد، تصریح کرد: در این بین افرادی نیز به ما خورده گرفتند که خاک و مصالح استفاده شده مرغوبیت کافی را ندارد در حالیکه از بهترین خاکهای شهرستان و با استفاده از نیروهای بومی و استاد منطقه این کار را انجام داده ایم و خود فروشندگان می توانند این گفته ها را تصدیق نمایند.
شیبانی با اشاره به اینکه برخی از افراد بجای اینکه ما را یاری نمایند در کارها سنگ اندازی کردند و موجب اختلالاتی شدند، ادامه داد: در حالیکه این مطلب را باید بگویم که در هر صورت اگر یک مدیر می خواهد کاری را انجام دهد سعی دارد به بهترین نحو انجام دهد تا در دید مردم نیز باشد و از طرفی این پروژه برای مردم بوده است نه اینکه بخواهیم برای خود این اتفاق را رقم بزنم.
این مسئوول با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان با توجه به شرایط خاص منطقه، در حالیکه دو راسته به اتمام رسیده بود پروژه بهسازی را متوقف نمودیم، گفت: علت اینکه برخی قسمت دارای تَرک می باشد، به دلیل این است که دو لایه بهسازی در حال انجام است و این قسمت ها فعلا یک لایه بهسازی شده و قسمت هایی که به اتمام کامل رسیده دارای هیچ نوع تَرکی نیست.
وی یکی از مشکلات را از بین رفتن قسمت هایی از آبریز بازار و بر هم خوردن شیب بندی ها با توجه به مرور زمان دانست و تصریح کرد: تلاش بر آن است تا حوضه آبریز بازار بازسازی و آبها هدایت شود.
مدیر بافت تاریخی شهر لار با اشاره به اینکه از برخی کسبه و مردم هم توقع داشتیم که بجای اینکه در کار اختلال و سنگ اندازی کنند ما را یاری می کردند، افزود: در واقع از این بابت از این افراد دلگیر هستیم و از آنها می خواهیم که اگر فردی سعی دارد که برای شهر کار کند انگیزه او را نگیرند و به او کمک نمایند و اگر افرادی می بینند که مشکلی در کار وجود دارد بیایند به خودمان بگویند تا با استفاده از کارشناسان آن مشکل را بر طرف نماییم.
شیبانی با بیان اینکه برای بخش کانال تاسیسات بازار مبلغ ۱۶۵ میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته است، یادآور شد: این اقدام بدان جهت است تا اگر زمانی آتش سوزی در بازار ایجاد شد از آنجا که برای آبرسانی با مشکل روبرو هستیم تاسیسات را ایجاد نمودیم که البته فعلا در یک ضلع یازار صورت گرفته و باید چهار ضلع بازار این اتفاق بیافتد.
وی با بیان اینکه کف سازی بازار بدلیل مخالفت برخی کسبه به بهانه ایجاد اختلال در کار متوقف شده است، افزود: با توجه به محدودیت اعتبار این کار را به باغ نشاط و کاروانسرای نو اختصاص دادیم و به عبارتی در واقع این خود بازاریان هستند که نمی خواهند کار مرمت به پیش برود.
مدیر بافت تاریخی شهر لار اضافه کرد: در مجموع ۱۱۵ میلیون تومان اعتبار امانی برای پروژه های بازار قیصریه و قلعه اژدها پیکر جهت بازسازی اولیه آن اختصاص یافته است.
ما فقط در حد حرف ميگوييم که بازار قيصريه ي لار يک بازار جهاني و تاريخيست،بازار نيمه قديمي جهرم در زمستان گذشته قسمتي از سقف ان. بر اثر باران کمي ريزش کرد چه کارهايي که نکردند تا رييس و معاونين ميراث فرهنگي استان و کشور اعزام و از محل بازديد و اعتباري خوب براي بازار جذب کردند …
حرفهای آقای شیبانی آنچنان که ایشان میفرمایند نیست ما در متن کار قرار داریم گل و کاهی که برای اندود سقف بازار استفاده شده از بدترین نوع آن است این حرف ما بازاریان را جناب آقایان معمار معروف حاج صادق کامجو. و حاج محمد گلخنی کاملأ تأیید میکنند که اینان در این زمینه استاد هستند در صورتی مسؤل این کار وارد به این کار نبوده است در ثانی ایشان از کارکرهای افغانی و غریبه استفاده میکرده است در صورتیکه اینکار مخصوص استادهای زبردست لاری است اگر ایشان قبل از انجام کار مشورت میکردند به نفع همه بود مسئله ی بعد در مورد تعویض کف بازار است بازاریان به خاطر اینکه با چشم. خود دیدند که چه خرابکاری و چه لطمه ی جبران ناپذیری به کف راسته اول بازار در زمان تعویض فرش کف که پارسال انجام دادند راضی با انجام آن در راسته های بعد نشدند اگر توضیحات بیشتری نیاز هست ما در خدمتیم
متاسفانه شیبانی به خاطر سیاسی کاری هایی که همیشه دارد نتوانسته با روحیات مردم لار هماهنگ شود و کار محکمی انجام دهد. ایشان اصلا روحیه انتقادپذیری ندارند. مشورت نمیکنند. همیشه با غرور و از بالا به همه به ویژه مردم کوچه و بازار نگاه میکنند و فورا از واژه بی تخصص و غیرکارشناس استفاده میکنند در حالی که مردم لار به خصوص قدیمی ها خیلی بهتر اساس کار را میشناسند و کارشناسانه تر و اصولی تر از ایشان راجع به مسائل بازار صحبت میکنند.
خلاف واقعییت می باشد.ایشان طی چند ماهی که به پایگاه میراث فرهنگی امده تعداد مصاحبه هایی که انجام داده چندین برابر مسئولین رده بالای شهرستان بوده که با کمال تعجب همه انها با عنایت خاصه میلاد لارستان دران نشریه چاپ گردیده درصورتی که میلاد به عنوان زبان گویای لارستان بزرگ باید پیگیر وعده هایی که در موارد متعدد داده شده وعملی نشده باشد ایا میلاد لارستان وقتی عده ای از شهروندان توسط فردی زیر سوال برده می شوند ایا بهتر نیست قبل از چاپ مطالب در خصوص ان تحقیق گردد واما در خصوص خلاف واقعیت بودن مطالب فعلا به یک مورد اشاره می گردد وما بقی مطالب در جای خود مطرح خواهد شد در خصوص اندود با م بازار ایشان درزمان نامناسب ومصالح نامناسب بیشتر کارگرهای افغانی غیر مجاز که تهدیدی برای امنیت بازار بوده استفاده میکرده ودر میانه را به علت ندادن حق الزحمه کارگران انان کاررا تعطیل وانبوهی از کاه گل اماده شده از اموال بیت المال برروی زمین می ماند وبهد از گذشت چند ماه مجدداان را خیس نموده وبرای مهمترین اثر تاریخی ایران وجهان استفاده می نماید لذابهانه ماه مبارک رمضان در این مقوله صحیح نمی باشد…………
==========
میلادلارستان: دوست عزیز . هم مشکلات منتشر شده و هم پاسخ مسئول پایگاه میراث فرهنگی- مجددا در صورت وجود پاسخ دیگر از سوی همشهریان عزیز، این پاسخ نیز منتشر خواهد شد. هیچ عنایت و هدف گیری خاصی از سوی میلاد لارستان وجود نداشته چرا که این مجموعه وامدار هیچ ارگانی نیست. هدف شناسایی و حل مشکل است