جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۵:۲۹ب.ظ
::آخرین مطلب 3 ساعت پیش | افراد آنلاین: 2

چرا شهرستان استراتژیک ‌لارستان سهمی از صنایع بزرگ ندارد؟!

با وجود موقعیت استراتژیک لارستان به لحاظ اقتصادی و جغرافیایی این شهرستان سهمی از استقرار صنایع بزرگ نبرده است. به گزارش میلاد لارستان، موضوع صنعت و اشتغال و در پی…

با وجود موقعیت استراتژیک لارستان به لحاظ اقتصادی و جغرافیایی این شهرستان سهمی از استقرار صنایع بزرگ نبرده است.

به گزارش میلاد لارستان، موضوع صنعت و اشتغال و در پی آن رونق اقتصادی رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند و هرچه به این مهم توجه ویژه‌ای شود به طور قطع بسیاری از آسیب‌های موجود در جامعه که ناشی از بیکاری و فقر است، کاهش می‌یابد.

در بحث ایجاد رونق و توسعه صنعتی سالیان متمادی است که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان رأس هرم حکومت اسلامی تأکیدات فراوان صورت می‌گیرد که نشان از اهمیت موضوع دارد. شهرستان لارستان در جنوب استان فارس و هم مرز با استان اقتصادی و بندری هرمزگان، دارای جایگاه ویژه به لحاظ جغرافیایی است.

لارستان با دارابودن نیروی انسانی شناور و فعال در عرصه بازرگانی و تجارت در خارج از مرزها دارای ظرفیتی قوی در امر صادرات و واردات است.این شهرستان دارای فرودگاه بین‌المللی بوده و با توجه به نزدیکی بنادر استان هرمزگان می‌تواند بارانداز جنوب کشور باشد.

به گفته محمدرضا پیمان‌فر، رئیس شرکت شهرک‌های صنعتی لارستان در این شهرستان ۶ شهرک و ناحیه صنعتی وجود دارد که شهرک‌ها و نواحی صنعتی حسن لری، پشته سنگر، اوز، بیرم، خنج و مرکزی لار دارای ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری است.

بنا بر آمار رسمی منتشر شده، شهرک‌های صنعتی لارستان با بیش از ۳۲۰ هکتار مساحت، ظرفیت اشتغال بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ نفر را دارند که با توجه به آماده بودن زیرساخت‌های سخت‌افزاری می‌توان برای تحقق آن گام برداشت.

براساس همین آمار شیراز صنعتی‌ترین شهر استان فارس است و ۵۳ درصد صنایع فارس در این شهر واقع شده است و شهرستان‌های نی‌ریز، لارستان و مرودشت بعد از شیراز در رتبه‌های بعدی در این زمینه قرار دارند.

بنا به گفته رئیس امور معادن سازمان صنعت معدن و تجارت فارس این استان از نظر تعداد معادن رتبه چهارم و از نظر داشتن معادن فعال رتبه سوم و اشتغال‌زایی رتبه هفتم کشوری را داراست.

وی با بیان اینکه سنگ مرمر، چینی، مس، آهن، خاک نسوز و صنعتی، شن و ماسه، گچ و سنگ لاشه مهمترین سنگ‌های معادن در استان فارس است، گفته است: عمده معادن فارس در شهرستان‌های آباده، نیریز، بوانات، خرم بید، داراب، جهرم و لارستان است.

در شهرستان لارستان با توجه به گستردگی آن، ذخایر معدنی بزرگی همچون سنگ آهن، سنگ لاشه و تزئینی، نمک، گچ، شن و ماسه و غیره وجود دارد که متأسفانه آنچنان که باید و شاید از آن استفاده بهینه نشده و نیاز به ورود سرمایه‌گذاران است.

در اردیبشهت ماه سال جاری معاون استاندار و فرمانداری ویژه لارستان در جلسه شورای اشتغال این شهرستان با بیان اینکه موضوع اشتغال یک موضوع جدی است و محدود به این جلسه و جلسه بعد نمی‌شود، بلکه بایستی در طول شبانه روز و حتی در خارج از ساعات اداری نیز همه در راستای ایجاد اشتغال تلاش کنند، گفته بود: بخش خصوصی نیز بایستی در راستای ایجاد اشتغال وارد عمل شوند و همه مردم و مسئولین پای کار باشند و سیاست کاری خود را ایجاد اشتغال قلمداد کنند.

جلیل حسنی  با اشاره به اینکه در زمینه ایجاد اشتغال شهرستان لارستان رتبه دوم استان فارس را بدست آورده است، افزود: نرخ بیکاری در شهرستان به ۶ و نیم درصد رسیده است.

در این جلسه فرماندار لارستان خطاب به روسای ادارات صنعت، معدن و تجارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین هیات امنای شهرک‌های صنعتی و واحدهای تولیدی، بر لزوم پیگیری مستمر امور و ارائه بسته‌های تشویقی برای افزایش سقف اشتغال در لارستان تأکید کرده و خواستار راه‌اندازی واحدهای تولیدی جدید تا سقف حداقل ۲۰۰ نفر اشتغالزایی شده است.

وی ابراز امیدواری کرده است تا بتوان با همت مسئولان و همراهی کارآفرینان و تولیدکنندگان چنین واحدهایی را در لارستان راه‌اندازی کرد.

همچنین امام جمعه لارستان در همایش «توسعه بخش مرکزی در سایه وحدت و خدمت همگانی» در آذر ماه ۹۷ بر لزوم ایجاد صنایع بزرگ و مادر در لارستان تأکید کرده بود.

وی خطاب به نماینده مردم در مجلس و دیگر مسئولان حاضر در همایش گفته بود: می‌دانیم که سرمایه‌های انباشته زیادی در بانک‌های لارستان وجود دارد و چون ریسک سرمایه‌گذاری به نسبت بالاتر است این منابع در بانک‌ها سپرده‌گذاری شده است.

به گفته حجت‌الاسلام موسوی اگر بتوانیم شعبه‌ای از یک صنعت مادر مثل خودروسازی را که پشتوانه دارد، در لارستان تاسیس کنیم سرمایه‌گذاران نیز به دلیل ریسک پایین در آن مشارکت می‌کنند.

به گزارش میلاد لارستان، ظرفیت موجود در لارستان اعم از نیروی انسانی فعال، سرمایه‌های بانکی، معادن، شهرک‌های صنعتی، زیرساخت‌های سخت افزاری، راه‌های ارتباطی و موقعیت جغرافیایی و غیره، ویژگی‌های متمایزی است که می‌تواند با ورود سرمایه‌گذاران بزرگ، حلقه مفقوده اشتغالزایی و رونق اقتصادی را در این منطقه بکر و مهم در جنوب کشور و استان فارس فراهم سازد.

خبرنگار: حسن فراست

ف ۱۱۰

نوشته شده در تاریخ:پنجشنبه ۰۹ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۲۶ق٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

3 Responses to “چرا شهرستان استراتژیک ‌لارستان سهمی از صنایع بزرگ ندارد؟!”

  1. م گفت:

    حالا کی گفته لار استراتژیکه؟؟؟

  2. مهران گفت:

    تمامی این مطالب شما بر روی سایت و کاغذ بسیار عالی و درست است .اما در واقعیت با این استراتژیک بودنمان ، بندرخشک را به بعنوان پشتیبان بنادر مهم کشور(شهیدرجایی و باهنر و عباس و… )به جهرم داده اند.منطقه ویژه اقتصادی را به جهرم و لامرد و شیراز داده اند ، اجرای طرح بزرگ صنعتی انتقال اب خلیج فارس به لامرد را اجرایی نموده اند . و همچنین برای تامین برق صنایع بزرگ دو نیروگاه سیکل ترکیبی برق در جهرم و دیگری در لامرد در دست ساخت است

  3. ناشناس گفت:

    باسلام
    نه مسئول دلسوزی داریم..نه نماینده فعال…
    هیچ نداریم.مگه میشه باهیچ به جایی رسید؟؟؟

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین