رئیس اداره کار لارستان، دانشآموختگان دانشگاه ها و کارفرمایان شهرستان را به استفاده از امتیازات طرح کارورزی فراخواند. به گزارش میلادلارستان به نقل از روابط عمومی اداره کار لارستان، رئیس…
رئیس اداره کار لارستان، دانشآموختگان دانشگاه ها و کارفرمایان شهرستان را به استفاده از امتیازات طرح کارورزی فراخواند.
به گزارش میلادلارستان به نقل از روابط عمومی اداره کار لارستان، رئیس این اداره گفت: در اجرای تصویب نامه هیأت وزیران، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به تازگی نسخه جدید دستورعمل اجرایی طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاه ها را ابلاغ کرده است.
عبدالمهدی قاسمی، در تشریح این طرح گفت: دوره کارورزی، دوره زمانی حداکثر ۲ ساله است که طی آن کارورز به منظور تبادل دانش، کسب تجربه و ارتقاء مهارت، در کارگاه مشغول به کار می گردد و امتیاز ویژه آن برای کارفرما، بهره مندی از نیروی کار تحصیل کرده همراه با معافیت از پرداخت ۲۰ درصد حق بیمه سهم کارفرما به مدت ۲۴ ماه و نیز نداشتن الزام به پرداخت هرگونه دستمزد به کارورز در دوره ۳ ماهه مقدماتی است.
وی در توضیح دوره مقدماتی، گفت: دوره ۲ ساله کارورزی، با یک دوره مقدماتیِ حداکثر ۳ ماهه، با هدف ایجاد آمادگی برای جذب کارورز در کارگاه آغاز می گردد و در پایان این مدت سه ماهه، دولت وجهی را به عنوان کمک هزینه به کارورز پرداخت می نماید که مبلغ ماهیانه آن برای دارندگان مدرک کارشناسی ۵۰۰ هزار تومان، کارشناسی ارشد ۶۰۰ هزار تومان و دکتری ۷۰۰ هزار تومان است؛ علاوه بر آن کارورز در دوره مقدماتی زیرپوشش بیمه مسئولیت مدنی و حوادث قرار میگیرد.
رئیس اداره کار، درباره دغدغه برخی کارفرمایان در مورد الزام به استخدام کارورز پس از دوره مقدماتی خاطرنشان ساخت: بر اساس ماده ۱۶ دستورعمل اجرایی دوره کارورزی، دوره مقدماتی (۳ ماهه) یک دوره آموزشی عملی و کاربردی است و هیچگونه حقی برای کارورز و تعهدی برای کارگاه جهت جذب و استخدام موقت و یا دائمی کارورز و شمولیت قانون کار و تأمین اجتماعی ایجاد نمیکند؛ به بیان دیگر پس از دوره مقدماتی،کارفرما برای استخدام یا عدم استخدام کارورز مختار است و کارورز نمی تواند علیه کارفرما در ادارات کار یا شعب تأمین اجتماعی طرح دادخواست نماید.
معاون مدیرکل و رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی لارستان، به دامنه شمول این طرح اشاره کرد و گفت: تمامی دانش آموختگان دانشگاه ها دارای مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی، با سن کمتر از ۳۵ سال و دارای کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت وظیفه عمومی(برای آقایان) مشمول این طرح می شوند مشروط بر اینکه در دو سال منتهی به ثبت نام در سامانه کارورزی، بیشتر از ۳ ماه سابقه پرداخت بیمه تأمین اجتماعی نداشته باشند.
قاسمی، درباره کارگاه های مشمول این طرح نیز گفت: تمامی کارگاه های خصوصی (صنعتی یا صنفی) و تعاونی تا سقف ۵۰ درصد نیروی کار بیمه شده فعلی خود مجاز به جذب کارورز هستند؛ به عبارت دیگر کارگاه ها به ازای هر دو نفر نیروی کار بیمه شده خود می توانند یک نفر کارورز جذب نمایند.
معاون مدیرکل و رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی لارستان، بار دیگر به اهداف و مزیت های طرح کارورزی اشاره کرد و گفت: افزایش ظرفیت اشتغال دانش آموختگان از طریق کسب مهارت و تجربه کار در محیط واقعی، فراهم ساختن زمینه انتقال دانش از دانش آموخته به کارگاه و کاهش هزینه به کارگماری نیروی کار برای کارفرما؛ از مهم ترین امتیازات این طرح است و شایسته است دانش آموختگان دانشگاه ها و کارگاه های مشمول،این فرصت طلایی را از دست ندهند.
عبدالمهدی قاسمی، از دانش آموختگان و کارفرمایان خواست برای کسب اطلاعات بیشتر و نام نویسی، به سامانه کارورزی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به نشانی www.portaltvto.com یا به اداره کار لارستان مراجعه نمایند.
س- ۲۱۰