با وجود اوج گیری شیوع کرونا در موج دوم در لارستان و شهرستانهای جنوبی استان فارس و قرارگرفتن این مناطق در فهرست قرمز کووید ۱۹، متأسفانه در شهرستان لارستان متخصص…
با وجود اوج گیری شیوع کرونا در موج دوم در لارستان و شهرستانهای جنوبی استان فارس و قرارگرفتن این مناطق در فهرست قرمز کووید ۱۹، متأسفانه در شهرستان لارستان متخصص بیماری های عفونی وجود ندارد که این موضوع باعث گلایه و نگرانی مردم و مسئولان شده است.
به گزارش میلاد لارستان، با شروع موج دوم کرونا، مدت هاست که مهمان ناخوانده، سمج و منحوس کرونا در شهرستانهای جنوبی فارس و به ویژه لارستان جا خوش کرده و روزهاست که این مناطق به لحاظ تعداد مبتلایان و فوتی ها در وضعیت هشدار یا قرمز قرار دارند.
شیوع گسترده کرونا در لارستان باعث شده تا علاوه بر افزایش چشمگیر مرگ و میر و تعداد مبتلایان به ویروس کووید ۱۹، متأسفانه شاهد ابتلای جمع زیادی از کادر درمان در بیمارستان های تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی لارستان باشیم بطوری که در هفته گذشته چند پزشک و پرستار در این خطه جان خود را براثر بیماری از دست دادند.
ابتلای کادر درمان حتی به تنها پزشک متخصص عفونی فعال در لارستان هم رحم نکرد و این مهم باعث جدایی موقت این پزشک از محیط شغلی شده و اکنون بیمارستان های لارستان از این متخصص محروم است.
در همین زمینه رئیس بیمارستان امام رضا(ع) لار در جمع خبرنگاران ضمن تکذیب اینکه علت بالا رفتن تعداد فوتی ها در لارستان نبود متخصص عفونی در شهرستان است، اظهار کرد: به هیچ عنوان حتی به اندازه یک درصد این عامل را در افزایش مرگ و میر موثر نمی دانم.
بهزاد رضائی با بیان اینکه در حال حاضر ۴ همکار تخصص داخلی در بیمارستان لارستان از زیرمجموعه های تخصص داخلی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز به عنوان باکیفیت ترین دانشگاه علوم پزشکی کشور فارغ التحصیل شده اند و در حال حاضر در حوزه بیماری هی عفونی تسلط کامل و کافی دارند، افزود: اینکه موضوع افزایش فوتی لارستان ناشی از نبود متخصص عفونی بدانیم اصلا طرز فکر صحیحی نیست و نحوه درمان بر اساس پروتکل های کشوری است که با کل کشور فرقی نمی کند.
وی با اذعان به اینکه برای تخصیص پزشک عفونی از طریق فرمانداری و دانشکده علوم پزشکی نامه نگاری متعددی به شیراز به عنوان قطب و نیز به وزارت بهداشت صورت گرفته است، تصریح کرد:با توجه به ۳ رشته ای که بار سنگین بیماری کرونا بر روی دوش آنهاست نامه نگاری متعددی انجام داده و خواسته ایم نیروی متخصص عفونی، داخلی و بیهوشی به مجموعه اضافه شود.
سخنگوی دانشکده علوم پزشکی لارستان با بیان اینکه در حال حاضر همکاران داخلی و بیهوشی ما با فشار سنگین بر دوش می کشند، خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۳ بخش «آی سی یو» فعال در سطح بیمارستان امام رضا(ع) لار داریم که پوشش آنها به آسانی میسر نیست و واقعا همکاران ما ایثار می کنند.
این مسئول با اشاره به اینکه با توجه به وجود زیر ساخت حوزه گوارش در دانشکده علوم پزشکی لارستان و نیز در بیمارستان امام رضا(ع) لارستان بسیار پیگیری نموده ایم که یک فوق تخصص گوارش بعنوان یک نیروی ثابت به این مجموعه اختصاص یابد، ادامه داد: با توجه به اینکه شهرستان های جهرم و فسا دارای دانشگاه علوم پزشکی همچنین دارای دانشجوی پزشکی هستند وزارتخانه اولویت را به آنها داده و این مورد به لارستان اختصاص پیدا نکرد.
وی یادآور شد: برای سهمیه پزشک در رشته های مختلف امسال پیگیری های زیادی شده است و امید می رود امسال شاهد حضور فوق تخصص گوارش در لارستان باشیم.
بحث نبود متخصص عفونی در لارستان به اینجا ختم نشده و در جلسه اخیر اعضای شورای اسلامی شهر لار با محمدحسین کریمی به عنوان رئیس دانشکده علوم پزشکی نیز به عنوان یک موضوع مهم بر آن تأکید شد.
در این جلسه، رئیس شورای اسلامی شهر لار ضمن تشکر از کادر درمانی لارستان در ارائه خدمات به بیماران و شهروندان، گفت: باتوجه به افزایش مبتلایان و آمار بالای فوت شدگان که باعث نگرانی شدید شهروندان شده است، لزوم کنترل بیشتر اماکن عمومی، مجتمع های تجاری و ادارات دولتی و نظارت بیشتر در اجرای پروتکل های وزارت بهداشت در درمان بیماران کرونایی وکاهش تعداد مبتلایان ضروری است.
سیدعبدالمهدی میرپوربا تأکید بر بروزرسانی روش درمان و داروها، خواستار پیگیری لازم جهت جذب بودجه بیشتر از وزارتخانه بهداشت و درمان و تلاش و پیگیری مستمر درخصوص اعزام پزشک متخصص بیماری عفونی به بیمارستان امام رضا(ع) لار شد.
همچنین هریک از اعضای شورای اسلامی شهر لار نیز در خصوص عدم وجود متخصص بیماری عفونی در بیمارستان امام رضا(ع)، لزوم توجه به آمار فوت شدگان در یک ماهه اخیر و همچنین نگرانی شهروندان در این خصوص هشدار دادند.
اعضای شورای شهر لار با تأکید بر توجه بیشتر به ارائه خدمات به بیماران خاص به منظور جلوگیری از مراجعه به شهرهای همجوار، از مسئولان خواستند با ارائه تدابیری باتوجه به وضعیت قرمز استان فارس، در پیشگیری از شیوع بیماری کرونا تلاش کنند.
همچنین سیدعبدالمهدی میرپور رئیس شورای اسلامی شهر لار و عبدالرحیم مقیمی رئیس شورای اسلامی شهرستان لارستان طی نامه ای از رئیس دانشگاه علوم پزشکی فارس خواستار اعزام پزشک متخصص عفونی برای بیمارستان لار شدند.
ف ۱۱۰