یکی از شهروندان در پیامی پیشنهاد تشکیل فراکسیون فرمانداری های ویژه در مجلس شورای اسلامی و برگزاری همایش فرمانداری های ویژه استان فارس به همت فرمانداری ویژه لارستان را مطرح…
یکی از شهروندان در پیامی پیشنهاد تشکیل فراکسیون فرمانداری های ویژه در مجلس شورای اسلامی و برگزاری همایش فرمانداری های ویژه استان فارس به همت فرمانداری ویژه لارستان را مطرح نموده است.
به گزارش گروه شهروند خبرنگار میلاد لارستان، گرچه در مجلس نهم و دهم تلاش هایی جهت تشکیل فراکسیون فرمانداری های ویژه انجام شد ولی به نتیجه نرسید. اما در حال حاضر به مهندس حسین زاده نماینده مردم شریف لارستان،خنج،گراش و اوز در مجلس شورای پیشنهاد می شود در خصوص تشکیل فراکسیون فرمانداری های ویژه در مجلس پیش قدم شده و فرمانداری ویژه لارستان نیز در برگزاری اولین همایش فرمانداری های ویژه استان فارس شامل لارستان،فسا،جهرم،داراب،کازرون و مرودشت به کمک گروههای مردم نهاد اقدام عملی انجام دهد.
با توجه به تعدد شهرستانهای دارای فرمانداری ویژه در مجلس و با حضور نمایندگان آن شهرستان ها، تا کنون تلاش موثری برای تشکیل یک فراکسیون با محوریت افزایش اختیارات و تعریف دقیق ساختار اداری فرمانداریهای ویژه دیده نشده است. همچنین هیچ همایشی در این خصوص برگزار نشده است.
اساسا فرمانداری ویژه یکی از مراکز دولتی وابسته به وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران است که ازنظر سلسلهمراتب اداری فراتر از فرمانداری و فروتر از استانداری قرار دارد. فرمانداری ویژه بخش عمدهای از اختیارات استانداری را دارد و تشکیلاتی است که از فرمانداری گستردهتر، توانمندتر و بزرگتر ولی از استانداری کوچکتر و محدودتر است. این مرکز در شهرستانهایی که سه شاخص از میان شاخصهای پنجگانهٔ زیر را دارا باشند، تأسیس میشود:
جمعیت شهرستان بیش از ۲۵۰٬۰۰۰ نفر باشد.
جمعیت مرکز شهرستان بیش از ۱۲۵٬۰۰۰ نفر باشد.
مسافت بین مرکز شهرستان و مرکز استان بیش از ۱۲۵ کیلومتر باشد.
سابقه فرمانداری بیش از ۵۰ سال
مساحت شهرستان بیش از ۵ هزار کیلومتر
در سال ۱۳۸۶ شهرستانهائی که از سه شاخص دو شاخص را دارا بودند، فرمانداری آنها به ویژه ارتقاء می یافت. بعدها دو شرط دیگر به این سه شرط اضافه شد. فرمانداری ویژه در مرکز شهرستان قرار دارد و مسئول اصلی این اداره معاون استاندار وفرماندار ویژه است. فرماندار ویژه دارای سطح اختیارات بالاتر از فرماندار در سایر شهرستانهاست و معاون استاندار محسوب میشود. سطح تعدادی از مدیران واحدهای اداری در شهرستانهای دارای فرمانداری ویژه به معاون مدیرکل ارتقاء مییابد.
فرمانداریهای ویژه در حال حاضر در استان های زیر ایجاد گردیده است که جمعاً ۳۸ شهرستان می باشند. نکته جالب اینکه در این میان استان فارس با ۶ شهرستان دارای فرمانداری ویژه رکورد دار می باشد.
آذربایجان شرقی(مرند،مراغه، میانه) آذربایجان غربی(خوی، مهاباد، میاندوآب)- اصفهان(کاشان، نجفآباد)-خراسان رضوی(سبزوار،نیشابور،تربت حیدریه)- خوزستان( آبادان، دزفول،خرمشهر)- سمنان(شاهرود)-سیستان وبلوچستان( ایرانشهر،زابل، چابهار)- فارس( فسا، لارستان، جهرم، کازرون، داراب، مرودشت)- کردستان(سقز)- کرمان(رفسنجان،سیرجان)-گلستان( گنبد کاووس)-لرستان(بروجرد)-مازندران(آمل، بابل، عباسآباد، تنکابن)-مرکزی (ساوه)- همدان(ملایر)-هرمزگان(میناب)-تهران(ری)- خراسان جنوبی(طبس)
میلاد لارستان: متن فوق که توسط یکی از شهروندان در گروههای فضای مجازی منتشر شده است. نگارنده می تواند در صورت تمایل نسبت به درج نام صاحب متن، از بخش نظرات نام خود را برای ما ارسال کند.
ف ۱۱۰
به نظ میرسد فرمانداریهای ویژه نجربه موفقی نبوده است بسیاری ازین شهرستانهای دارای شرایط اعلام شده نبوده اند وبا پارتی بازی وداشتن افراد با نفوذ در دستگاه صاحب فرمانداری ویژه شده اند اگر فرمانداریکل مطرح شود خیلی بهتر است فرمانداریکل بعنی استان کوچک
اگر به جای فرمانداری ویژه طرح فرمانداری کل که سابقا در ایران بوده مطرح دنبال نمایند خیلی مفیدتر است زیرا به صورت استان دارای بودجه واعتبار مشخص ومستقل از ایتان فارس میشود وگرنه فرمانداری ویژه خشک وخالی تنها اسمی بیش نیست
پیشنهاد میدهم که دنبال یک منطقه مستقل از استان فارس باشیم همراه با شهرستانهای گراش اوز حنج که این منطقه به هر اسم ورسم باشد اما بوجه واعتبارات دولتی مستقل داشته باشد ودنبال فرمانداری ویژه واین قبیل کارها هم نرویم چون هیچ امتیازی ندارد ومرتب هم در فارس دارد اضافه میشود علاوه بر مرودشت وکازرون وفسا وداراب وجهرم ولار اخیرا اباده ونیریز وفیروز اباد هم دنبال فرمانداری ویژه هستند بنابرین قضیه لوث وبی مزه شده است