شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۶:۳۵ق.ظ
::آخرین مطلب 6 ساعت پیش | افراد آنلاین: 0

طراحی 3 بُعدی آثار تاریخی لارستان

کار طراحی ۳ بُعدی آثار و ابنیه‌های تاریخی با ابتکار جمعی از جوانان نخبه لارستانی اجراشده است. به گزارش میلاد لارستان، کار طراحی ۳ بُعدی آثار و ابنیه‌های تاریخی با…

کار طراحی ۳ بُعدی آثار و ابنیه‌های تاریخی با ابتکار جمعی از جوانان نخبه لارستانی اجراشده است.

به گزارش میلاد لارستان، کار طراحی ۳ بُعدی آثار و ابنیه‌های تاریخی با ابتکار جمعی از جوانان نخبه لارستانی اجراشده است که ضمن احیاء و معرفی آثار، زمینه‌ای برای مرمت تخصصی این آثار باستانی ارزشمند فراهم می‌شود.

رئیس مرکز فنی و حرفه‌ای لارستان در این زمینه به خبرنگار فارس گفت: هدف اصلی از عملی کردن ایده طراحی ۳ بُعدی آثار تاریخی لارستان، کمک به بازسازی این ابنیه‌های باارزش است.

حجت ایزدمهر با اشاره به اینکه این پروژه به شکل گروهی و با شرکت چندین نفر از کارآموزان مرکز فنی و حرفه‌ای لارستان طرح‌ریزی و اجراشده است، افزود:‌ در این ایده، توانستیم با یک همکاری بین‌رشته‌ای، کار را به شکل تیمی ترسیم و عملیاتی کنیم.

وی بابیان اینکه اساس پروژه شهر مجازی لار بر مبنای عکس هوایی گرفته‌شده از شهرقدیم لار در سال ۱۳۳۵ و قبل از وقوع زلزله و تخریب آثار باستانی در سال ۱۳۳۹ بوده است، تصریح کرد: در مرحله نخست به کمک نرم‌افزارهای پردازش و تصویر، گروهی از کارآموزان اطلاعات را به‌صورت دقیق از تصاویر استخراج کردند و سپس با اعزام تیم میدانی به محل استقرار آثار تاریخی، با استفاده از ابزارهای لیزری مختصات دقیقی از محل به دست آمد.

این مسوول با اذعان به اینکه پس از دریافت مختصات از تیم میدانی توسط نرم‌افزار ۲ بُعدی سازی پلان‌های آثار باستانی ترسیم می‌شود، خاطرنشان کرد: در مرحله بعد پلان‌های ترسیم‌شده از آثار تاریخی با استفاده از نرم‌افزارهای ۳ بُعدی حجم داده می‌شود.

رئیس مرکز فنی و حرفه‌ای لارستان در این مرحله نتیجه کار به‌صورت پویانمایی درمی‌آید، ادامه داد: با استفاده از نورپردازی و قراردادن دوربین‌های درون نرم‌افزاری رندر – مدت‌زمانی که طول می‌کشد تا یک صحنه سه‌بعدی از نرم‌افزار موردنظر خروجی گرفته شود- نهایی گرفته می‌شود و آن را به شکل پویانمایی درمی‌آورند.

وی با اشاره به اینکه در مرحله آخر پروژه شهر مجازی لار به‌صورت چاپ ۳ بُعدی یا همان «موکتینگ» درمی‌آید و فایل پویانمایی آن‌هم در شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام به آدرس larestan.tvto برای علاقه‌مندان قابل‌مشاهده است.

به گزارش میلاد لارستان،  در خطه لارستان آثار تاریخی بسیار ارزشمندی وجود دارد که شوربختانه طی سالیان اخیر کمترین توجه در زمینه بازسازی و نگهداری به این ابنیه‌های گران‌بها شده و انتظار می‌رود با بهره‌گیری از ابزارهای نوین و تخصیص اعتبارات مناسب مورد رسیدگی بیش‌ازپیش قرار گیرند.

ف ۱۱۰

 

نوشته شده در تاریخ:یکشنبه ۰۹ شهریور ۱۳۹۹ ساعت ۸:۲۸ق٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین