مسئول واحد حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی لارستان از نصب تله های فرمونی کرم های خاردار و قوزه پنبه در مزارع پنبه بخش جویم خبر داد . به گزارش میلاد…
مسئول واحد حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی لارستان از نصب تله های فرمونی کرم های خاردار و قوزه پنبه در مزارع پنبه بخش جویم خبر داد .
به گزارش میلاد لارستان به نقل از روابط عمومی معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان لارستان ، محمد زرگری با اشاره به اینکه این عملیات در پهنه شماره ۲ و با نظارت فرسوده کارشناس مرکز جهاد کشاورزی بخش جویم صورت گرفته است ، گفت : این طرح با هدف پیش آگاهی به منظور کنترل عوامل خسارت زای پنبه، تعیین اوج تراکم پرواز ، زمان موثر سمپاشی و همچنین بررسی جمعیت آفات مذکور انجام شد.
به گفته وی ، برای ردیابی کرم های خاردار و قوزه پنبه از ابتدای غنچه دهی در هر هکتار یک تله از نوع سطلی ( فانل ) نصب شد که تله ها در ارتفاع ۵۰ سانتیمتری بالاتر از تاج گیاه قرار گرفته و همزمان با رشد محصول ، نیاز به بالا بردن ارتفاع آنها است.
او افزود : پایش تله ها و شمارش تعداد حشرات شکار شده ، دوبار در هفته انجام و سپس با تعیین اوج تراکم پرواز ، زمان مناسب مبارزه با آفت در منطقه مذکور تعیین می شود.
زرگری با بیان اینکه کرم خاردار یکی از مهمترین آفات پنبه است که با تغذیه از بذر و قطع الیاف پنبه خسارت زیادی به بار می آورد ، اظهار کرد : لاروهای این آفت قبل از تشکیل قوزه ها، از جوانه های انتهایی بوته ها تغذیه میکنند و پس از آن به گل و قوزه های جوان حمله کرده و باعث ریزش آنها میشوند و چنانچه قوزه های بزرگتر مورد حمله قرار گیرند ، قوزه به طور کامل باز نشده و قسمت خسارت دیده قابل برداشت نیست.
مسئول واحد حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان لارستان در پایان تصریح کرد :با توجه به اهمیت کاهش مصرف سموم ، پرهیز از سمپاشی بی رویه و همچنین مقاومت برخی آفات نسبت به آفت کشها ، استفاده ازشیوه های غیرشیمیایی از طریق نصب تله های فرمونی روش مناسبی برای کاهش استفاده از سموم و تعیین زمان مبارزه موثر است.
ف ۱۱۰