گمانهزنی به منظور پیگردی بقایای معماری آرامگاه شیخ دانیال خنج استان فارس با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در حال انجام است. به گزارش میلاد لارستان به نقل از…
گمانهزنی به منظور پیگردی بقایای معماری آرامگاه شیخ دانیال خنج استان فارس با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در حال انجام است.
به گزارش میلاد لارستان به نقل از ایلنا، سمیرا جعفری (سرپرست هیئت باستانشناسی) گفت: محوطه شیخ دانیال خنج مجموعهای از معماری قرن هفتم و هشتم هجری همزمان با زمامداری ایلخانان مغول در ایران است.
او با اشاره به مرمت مناره و درگاه ورودی این مجموعه در دهههای گذشته تصریح کرد: بخشهای دیگر این مجموعه زیر خاک و آوار مدفون است که در نخستین فصل از کاوش باستانشناسی مجموعه آرامگاهی شیخ دانیال خنج که به صورت گمانهزنی و پیگردی بقایای معماری انجام میگیرد، آشکار شده است.
این باستانشناس خاطرنشان کرد: به دلیل حجم بالای آوار و خاکبرداری در مجموعه شیخ دانیال خنج مجوز کاوش تا ۱۶ مهرماه سال جاری تمدید شده است.
شیخ رکنالدین دانیالی مشهور به شیخ دانیال هنگی یا خنجی از عرفای قرن هفتم هجری است، شیخ از صالحان و زهاد معروف خنج بود و چه در زمان حیات و چه پس از مرگ در لارستان و جزایر خلیج فارس مورد احترام و تجلیل قرار داشت.
ابن بطوطه در سفرنامۀ خود از آرامگاه شیخ و مسجد وابسته به آن که مطاف مردم بود و خود وی نیز به زیارت آن نائل آمد یاد کرده است. بنا و آثار بر جای مانده از آن به قرن هشتم هجری تعلق دارد اما در دوره صفوی بخشی از تزیینات به آن افزوده شده است.
ف ۱۱۰