مدیر پژوهشرای دانشآموزی آموزش و پرورش لارستان از راهاندازی موزه آموزش و پرورش در لارستان به منظور حفظ اسناد و وسایل خبر داد. علیرضا معتمد در گفتوگو با خبرنگار میلاد…
مدیر پژوهشرای دانشآموزی آموزش و پرورش لارستان از راهاندازی موزه آموزش و پرورش در لارستان به منظور حفظ اسناد و وسایل خبر داد.
علیرضا معتمد در گفتوگو با خبرنگار میلاد لارستان از راهاندازی موزه آموزش و پرورش لارستان خبر داد و اظهار داشت: پس از دریافت ابلاغ رسمی از طرف رئیس اداره آموزش و پرورش لارستان برای پیگیری امور اینجانب به عنوان مسوول پیگیری تعیین و سپس از سوی این دبیر یک تیم متشکل از فرهنگیان علاقه مند و باسابقه تشکیل تا با مشورت اقدامات لازم انجام پذیرد.
وی با اشاره به اینکه در این راستا با ارسال نامه های رسمی و طی تماس های مستقیم و همچنین در فضای مجازی به تمامی مدارس از مدیران تقاضای همکاری و نگهداری کلیه وسایل و اسناد قدیمی موجود شدیم، افزود: سپس اعضای این تیم به بازرسی و تهیه عکس ازمستندات موجود در مدارس و کارگاهها اقدام و خوشبختانه تاکنون ادوات و اسناد باارزشی شناسایی و جمعآوری شده است.
معتمد با بیان اینکه موزه آموزش و پرورش لارستان دارای بخشهای مختلفی همچون بخش قهرمانان و ورزشکاران فرهنگی، شهدای دانش آموز و فرهنگیان شهید، اسناد، ادوات آزمایشگاهی و آموزشی، وسایل اداری در دوران گذشته و همچنین هنر است، تصریح کرد: برای بهرهگیری از پتانسیل ادارات مختلف و همچنین اسناد و وسایل مرتبط با نهادهایی نظیر بنیاد شهید و امور ایثارگران لارستان، فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان، وزارت میراث فرهنگی و اداره میراث فرهنگی لارستان، اداره کتابخانه های عمومی لارستان تماس و مکاتبه رسمی انجام شده است.
مسئول راهاندازی موزه آموزش و پرورش لارستان با اشاره به اینکه برای جانمایی این موزه یک باب ساختمان توسط ایرج عبدالله پور از خیرین فرهنگدوست لارستانی در حال ساخت است و تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، خاطر نشان کرد: ساختمان جدید پژوهشسرا نیز در محل ساختمان قدیمی آموزش و پرورش لارستان احداث شده است.
وی حفظ وسایل و جلوگیری از تخریب آنها و همچنین پاسداری از فرهنگ و آموزش و زحمات فرهنگیان را از جمله دلائل راهاندازی موزه آموزش و پرورش لارستان دانست و یادآور شد: موزه خود به تنهایی مهمترین مرکز اسناد و تحقیق در خصوص پیشرفت آموزشی است و هویت فرهنگی و آموزشی منطقه و همچنین مفاخر امر تعلیم و تربیت را در عرصه شهود قرار می دهد.
معتمد با اشاره به اینکه جهت راه اندازی و تکمیل موزه از تمامی شهروندان و فرهنگدوستان تقاضا داریم چنانچه وسیله، اسناد باارزش، عکس یا کتابی در اختیار دارند، جهت نگهداری با حفظ حقوق اهدا کننده به موزه آموزش و پرورش لارستان تحویل دهند، ادامه داد: اسناد و وسائلی که از سوی شهروندان به موزه اهدا شود با نام شخص اهدا کننده در این مکان نگهداری میشود.
مسئول راهاندازی موزه آموزش و پرورش لارستان با بیان اینکه پژوهشسرای دانشآموزی لارستان در دو واحد خواهران به نام دانش و برادران به نام بوعلی مشغول به فعالیتهای مختلف است، عنوان کرد: این پژوهشسرا در برنامههایی نظیر برگزاری دوره های آموزشی کامپیوتر، نجوم، زبان انگلیسی و فرانسوی و همچنین برگزاری کارگاههای آموزش و تحقیق برای دانش آموزان فعالیت دارد.
وی از اجرای مسابقه «ایده شو- دیده شو» در جهت تقویت ایدهپردازی در دانش آموزان خبر داد و گفت: پژوهش سرای لارستان به عنوان قطب انرژی های نوین در جنوب مشغول فعالیت و با برگزاری دورههای آموزشی به دانش آموزان در سطح استان فارس خدمات ارائه میکند.
معتمد با تأکید بر اینکه پژوهشسرای دانشآموزی لارستان دارای یکی از مجهزترین کارگاه های «نانوتکنولوژی» است و که توانسته زمینه استفاده اساتید دانشگاه، دانشجویان و دانش آموزان را فراهم آورد، تصریح کرد: در این خصوص امسال دوره آموزشی برای دانشآموزان خواهیم داشت و هم با بهره مندی از ستاد نانو تکنولوژی برای همکاران فرهنگی و علاقه مند به این علم دوره آموزشی به صورت ضمن خدمت برگزار خواهیم کرد.
رئیس پژوهشسرای دانشآموزی لارستان با اشاره به اینکه در این مرکز آزمایشگاههای فیزیک، زیست شناسی و شیمی را نیز در اختیار داریم ولی متاسفانه به لحاظ شرائط بیماری کرونا و پیروی از پروتکل بهداشتی برای برگزاری کلاس های حضوری معذوریت داریم، ادامه داد: در حال حاضر فقط اکتفاء به تولید محتوا درسی شده تا بتوان در کنار مدارس، به بخش تعلیم و تربیت دانش آموزان کمک کنیم.
وی با بیان اینکه پژوهشسرا در واقع به خوبی خلاء ایجاد شده در نظام آموزشی را پر می کند، خاطر نشان کرد: دانش آموزان در مدرسه تئوری و محتوای کتابهای درسی را آموزش می بینند ولی معمولا فضای مناسبی برای خلاقیت های علمی و عملی ندارند و حتی پژوهش و تحقیق در چهارچوب فعالیتهای مدارس چندان پر رونق نیست اما پژوهش سراها به کمک مدرسان توانمندی که در تخصص های مختلف در اختیار دارد می تواند در هر شاخه ای به دانش آموزان علاقه مند جهت ابداع یا کارهای عملی، دست سازه ها و غیره خدمت رسانی داشته باشد.
رئیس پژوهشسرای دانشآموزی لارستان با اشاره به اینکه این مرکز با برگزاری مسابقات مختلف در سطح منطقه، استان و کشوری دانشآموزان را در یک عرصه رقابتی سالم قرار داده و از توانمندی های خود و دیگران جهت پیشرفت های علمی وتخصصی بهره مند میشوند، افزود: با ایجاد دورههای مختلف آموزشی خلاقیت و نوآوری را با توجه به مطالبی که در مدرسه آموخته اند، تقویت می کند و حتی برای دانش آموزان دوره های مقاله نویسی تا سطح بین المللی و پروپوزال نویسی هم داشته ایم تا پس از راهیابی به دانشگاه به عنوان یک دانشجوی آشنا به تحقیق و کارهای علمی به ادامه تحصیل بپردازد .
معتمد از مسئولان خواست تا به پژوهشسراها نگاه ویژهای داشته باشند تا بتوان برنامه ها را گسترش داد، اضافه کرد: توسعه فعالیتها در این مراکز موجب خدمت رسانی به جامعه علمی و اموزشی کشور خواهد شد تا در این راه بتوان منویات مقام معظم رهبری در خصوص پیشرفت و خودکفایی علمی را در عمل ثابت کرد.
ف ۱۱۰
چه کار بزرگی…خیلی از مشکلات حل میشه…