رئیس جمعیت هلال احمر لارستان در سخنانی با بیان اینکه ایجاد داروخانه هلال احمر در لارستان کماکان منتظر اخذ مجوز کمیسیون ماده ۲۰ در وزارت بهداشت می باشد اظهار داشت: پس…
رئیس جمعیت هلال احمر لارستان در سخنانی با بیان اینکه ایجاد داروخانه هلال احمر در لارستان کماکان منتظر اخذ مجوز کمیسیون ماده ۲۰ در وزارت بهداشت می باشد اظهار داشت: پس از ساخت مجتمع هلال قرار بود یک طبقه جهت نیازهای اداری به هلال احمر شهرستان واگذار شود اما متاسفانه این اتفاق رخ نداده و با پیگیری هایی که صورت گرفت تعداد ۷ مغازه به هلال احمر شهرستان واگذار شد.
محسن زمانی در گفتگو با میلاد لارستان افزود: البته اکنون هم پس از گردش مالی بیشتر در آمدهایی که به حساب خزانه واریز می کنیم جهت برنامه های هلال احمر شهرستان از مرکز استان به این شهرستان اختصاص می یابد و در این شهرستان هزینه می شود. مثلا در ابتدای سال جاری موفق شدیم یک میلیارد تومان جهت ایجاد سونا و جکوزی در استخر محمدی هلال احمر جذب نماییم که امیدواریم بزودی کار ساخت آن آغاز گردد . در حال حاضر افق دید ما شروع به کار مجدد احداث مرکز امداد شهری لارستان ، ایجاد سونا و جکوزی در استخر محمدی و ایجاد پایگاه امداد جاده ای در محور لار – بستک است.
مشروح گفتگوی میلاد لارستان با وی را در ادامه می خوانیم:
۱ – در ابتدا خودتان را معرفی بفرمایید؟
محسن زمانی متولد ۱۳۶۱ دارای مدرک لیسانس پرستاری از دانشگاه تهران و همچنین مقطع فوق لیسانس در رشته مدیریت هستم. از سال ۹۲ تا ۹۵ ریاست جمعیت هلال احمر لارستان را بر عهده داشتم سپس مقطعی در هلال احمر کیش و فرمانداری ویژه لارستان فعالیت کرده و مجددا سال ۹۸ به ریاست هلال احمر لارستان منصوب شدم.
۲- عمده فعالیت های جمعیت هلال احمر لارستان چیست؟
هلال احمر لارستان بر اساس دسته بندی جز اولین شعب ویژه در استان فارس و حتی کشور محسوب می شود که بر اساس ظرفیت ها و امکانات به این ارتقا رسیده است. هلال احمر دارای سه سازمان بزرگ شامل جوانان، امداد و داوطلبان است. گروه جوانان در واقع دروازه ورود به هلال احمر است. جوانان جمعیت هلال احمر را افراد تا ۳۵ سال شامل می شود و از این سن به بالا رده داوطلبان محسوب می شود. در این بین، افراد بالای ۱۸ سال که آموزش های امدادی را بگذرانند می توانند در بحث حوادث امدادی نیز با ما همکاری نمایند و بعنوان امدادگر شناخته شوند. همه افراد از هر رده سنی با قبول اساسنامه میتوانند عضو و داوطلب هلال احمر شوند.
هر فرد میتواند بصورت رایگان از ابتدا دوره های مقدماتی که اولین آن دوره ۲۲ ساعته است بگذراند و در ادامه دوره های مهارتی، تخصصی امداد، تخصصی نجات و مربیگری هلال احمر را طی نماید .
در سال ۱۴۰۰ بعلت اینکه هلال احمر لارستان جزو سه شعبه برتر در برگزاری دوره های آموزشی در استان فارس گردید از این شعبه تقدیر به عمل آمد. همچنین در بحث امداد و نجات ، شعبه برتر استان برگزیده شد.
حوزه جوانان وسعت فعالیت زیادی از جمله برنامه های عام المنفعه، برگزاری ویژه برنامه ها طی سال و همکاری در برگزاری مراسمات را شامل می شود. حوزه امداد در بحث امدادرسانی ها فعالیت دارد و حوزه داوطلبان نیز شامل رسته های حمایت ، هدایت ، مهارت و مشارکت می باشد. هر کس به فراخور مهارت و بر اساس علاقه و برنامه خود می تواند با جمعیت هلال احمر همکاری نماید.
۳- تعداد اعضای جمعیت هلال احمر شهرستان چند نفر است؟
در حوزه جوانان حدود دو هزار نفر عضو وجود دارد. حوزه امداد ۳۲۰ نفر که ۱۴۵ نفر از آنها دائم با مجموعه همکاری دارند و داوطلبان حدود ۱۷۰۰ نفر هستند.
۴- دوره های تخصصی هلال احمر شامل چه مواردی می شود؟
دوره های تخصصی امداد شامل حمایت های روانی در بلایا، اسکان اضطراری و پشتیبانی عملیات و ارتباطات رادیویی و … می باشد. در بحث تخصصی نجات افرادی که لباس قرمز امدادی می پوشند و فعالیت هایی مثل حمل مصدوم در ارتفاع، خارج کردن مصدوم از زیر آوار و در کل کمک به افراد آسیب دیده را انجام می دهند ، شامل می شود. خوشبختانه لارستان میزبان همه دوره های تخصصی می باشد و در هر مقطعی مربیان لازم در منطقه وجود دارد. لارستان میزبان فراگیران حوزه هلال احمر از شعب جنوب استان فارس و شمال هرمزگان نیز می باشد.
۵- تعداد پایگاه های موجود در شهرستان چه تعداد است؟
در حال حاضر دو پایگاه جاده ای چهاربرکه و بریز، یک پایگاه امداد و نجات کوهستان بعنوان تنها پایگاه کوهستان جنوب استان در جمعیت هلال احمر لارستان وجود دارد. در حال پیگیری هستیم که با همکاری مسئولین یک پایگاه امداد جاده ای در محور لار به بستک نیز راه اندازی گردد.
۶- آخرین وضعیت راه اندازی داروخانه و درمانگاه هلال احمر را بیان نمایید؟
تا قبل از انقلاب در ایران جمعیت هلال احمر که با نام شیر و خورشید شناخته میشده علاوه بر کار امدادی کارهای درمانی نیز صورت می داده است و پس از انقلاب انتقال خون و موارد درمان از هلال احمر جدا شد. در واقع هلال احمر وظیفه درمان در کشور را ندارد در حالیکه البته در خارج کشور کارهای درمانی را نیز صورت می دهد. با این اوصاف هلال احمر برای اینکه در جهت واردات داروهای خاص با هزینه کم کمک نماید داروخانه هایی در سطح استان ها راه اندازی نموده که در مراکز استان ها واقع شده است.
موافقت ها و مجوزهای لازم را جهت راه اندازی داروخانه هلال احمر در شهرستان اخذ کرده ایم اما برای احداث و راه اندازی نیاز به اخذ مجوز کمیسیون ماده ۲۰ از وزارت بهداشت است. این اتفاق نیاز به پیگیری در سطح وزارت بهداشت دارد تا مجوز گرفته شود و لذا نیازمند پیگیری مسئولین بلندپایه شهرستان می باشد. مکاتبات مختلفی از طریق نماینده مردم، فرماندار ویژه شهرستان، امام جمعه، شورای شهر و علوم پزشکی لارستان انجام شده تا این مهم صورت پذیرد. مسئولین علوم پزشکی لارستان نیز در تلاش هستند اما همانگونه که گفته شد موضوع نیازمند مجوز از وزارت بهداشت از طریق کمیسیون ماده ۲۰ می باشد. با توجه به حوزه فعالیت علوم پزشکی لارستان و وسعت شهرستان و اینکه شعبه هلال احمر لارستان شعبه ویژه می باشد این داروخانه برای لارستان یکی از موارد مورد نیاز خواهد بود.
نکته دیگر اینکه در استان فارس سه انبار منطقه ای پشتیانی امدادی در شیراز، فیروزآباد و لارستان وجود دارد و لارستان پشتیبانی منطقه جنوب فارس و شمال هرمزگان را صورت می دهد.
۶- آخرین وضعیت ساخت مرکز امدادشهری لارستان که سالهاست فقط در حد اسکلت باقی مانده است را بیان نمایید؟
این ساختمان مصوبه سفر مقام معظم رهبری به شهرستان در سال ۱۳۸۷ هست که قرار بود در ۶ طبقه با ۳۸۰۰ متر زیربنا ساخته شود. چندی قبل پیشنهاد دادیم که این مرکز بعنوان یک مرکز جامع هلال احمر مورد استفاده قرار گیرد. در سال ۸۹ پروژه آغاز به کار کرد و در سال ۹۴ به دلیل کمبود اعتبارات در مرحله اسکلت باقی مانده و با ۴۰ درصد پیشرفت کار تا الان متوقف گردیده است.
در این مرکز امکان استقرار حوزه اداری و نیز حوزه درمانی میسر است و لذا سعی داریم از طریق قانون تبدیل به احسن کردن و مولدسازی در ادارات با فروش یک قطعه زمین که متعلق به هلال احمر است هزینه ساخت این پروژه را تامین نماییم. امیدواریم اگر مراحل اداری فروش زمین به پایان برسد و فروش آن صورت بگیرد بتوانیم تا پایان امسال مجددا پروژه ساخت مرکز امداد شهری لارستان را ادامه دهیم.
۷- با توجه به اینکه مکان های مختلفی در شهرستان از جمله بیمارستان قدیم، استخر و … در اختیار هلال احمر وجود دارد آیا درآمدهای ناشی از آنها به شهرستان باز می گردد؟
از سال ۳۹ پس از زلزله شهر لار ، جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران حدود دویست هکتار از اراضی شهرجدید را خریداری، تملک و پس از آن شهر جدید را با تمامی امکانات بنا نهاده و به مسوولین شهری لار واگذار نمود. در آن زمان جمعیت شیر و خورشید حدود ۴۰۰ دستگاه خانه بنا نموده و با هزینه کم و یا رایگان در اختیار مردم قرار داد. پس از آن بسیاری از این املاک به ادارات و افراد واگذار شدند و در حال حاضر چند مکان مانند ساختمان فعلی، مجموعه ورزشی هلال احمر و بیمارستان قدیم و تعداد ۷ مغازه در مجتمع هلال و نقاط محدودی دیگر بنام هلال احمر باقی مانده است.
در خصوص فروش زمین مجتمع تجاری هلال احمر و بازگشت درآمدها به شهرستان باید گفت: هلال احمر کشور دارای شرکت هایی است که زمین های بلا استفاده را تبدیل به احسن می نماید. البته ما به این مورد نیز ایراداتی می بینیم چون از اول قرار بود پس از ساخت مجتمع هلال یک طبقه جهت نیازهای اداری به هلال احمر شهرستان واگذار شود اما متاسفانه این اتفاق رخ نداده و با پیگیری هایی که صورت گرفت تعداد ۷ مغازه به هلال احمر شهرستان واگذار شد. معتقدیم که باید درآمد حاصل از این کار به شهرستان باز می گشت.
قانونا تمام درآمدهای هلال احمر باید به خزانه واریز گردد و الان هم این اتفاق می افتد. پس از گردش مالی بیشتر در آمدهایی که به حساب خزانه واریز می کنیم جهت برنامه های هلال احمر شهرستان از مرکز استان به این شهرستان اختصاص می یابد و در این شهرستان هزینه می شود. نماینده مردم و فرماندار ویژه لارستان نیز پیگیری هایی در این خصوص داشته اند. بطور مثال : در ابتدای سال جاری موفق شدیم یک میلیارد تومان جهت ایجاد سونا و جکوزی در استخر محمدی هلال احمر جذب نماییم که امیدواریم بزودی کار ساخت آن آغاز گردد .
در حال حاضر افق دید ما شروع به کار مجدد احداث مرکز امداد شهری لارستان ، ایجاد سونا و جکوزی در استخر محمدی و ایجاد پایگاه امداد جاده ای در محور لار – بستک است.
۸- توقع شما از مسئولین و مردم شهرستان چیست؟
هلال احمر براحتی سرمایه اجتماعی خود را بدست نیاورده و سالهای سال خدمات داده تا به این موقعیت رسیده است. وظیفه اصلی ما امداد و نجات است و بدون هیچگونه چشم داشتی خدمات می دهیم. از مردم و مسئولین خواستاریم هر گونه پیشنهادی که در راستای پیشبرد اهداف هلال احمر دارند ارائه دهند و قطعا ما از این موارد استقبال می کنیم.
در زلزله اخیر تیر ماه استان هرمزگان با کمک و حمایت مردم و همچنین بنیاد نیک اندیشان هاشمی لارستان مبلغی بالغ بر ۴۰۰ میلیون تومان جمع آوری شد که به مناطق زلزله زده اختصاص یافت. با حضور نماینده خیرین در منطقه زلزله زده هرمزگان بازدید میدانی داشتیم و قصد شد که یک کار ماندگار در منطقه زلزله زده با کمک مردم خود آن منطقه صورت گرفته و یک بنای عام المنفعه بنام لارستان ساخته شود.
۹- کلام آخر:؟
از مردم خواستاریم که دوره های آموزشی هلال احمر را بگذرانند و آموزش ببینند تا خدایی نکرده اگر زمانی برای خودشان و اطرافیانشان مشکلی پیش آمد بتوانند تا حدی اقدامات اولیه را انجام دهند.
شهر جدید باحما یت وکمکهای خارج و داخل ساخته شد و جمعیت شیر و خورشید نقش واسطه داشت و هیچ هزینه ای در ساخت شهر جدید نداشت و ساخت بیمارستان قدیم و خانه های زیر مجموعه ان از محل همین کمکهاساخته شده که امروزهلال احمر خودرا به غلط مالک آن می داند
واقعا چه افراد ذینفع و چه باند بزرگی در پشت ماجرای اخذ مجوز داروخانه هلال احمر لارستان که کمک شایانی به بیماران خاص جنوب فارس و شمال هرمزگان می نماید قرار دارد . تمام ریش و قیچی در دست همین مسئولین شهرستان است