شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱:۳۷ق.ظ
::آخرین مطلب 1 ساعت پیش | افراد آنلاین: 1

منطقه ویژه اقتصادی لارستان در 4 فاز احداث می‌شود

مدیرعامل شرکت آتیه سامان کیش با بیان اینکه براساس برآوردهای انجام شده، برای هر اجرای هر فاز به طور میانگین ۲۰ میلیون دلار بودجه نیاز است، گفت: با توجه به…

مدیرعامل شرکت آتیه سامان کیش با بیان اینکه براساس برآوردهای انجام شده، برای هر اجرای هر فاز به طور میانگین ۲۰ میلیون دلار بودجه نیاز است، گفت: با توجه به استقبال سرمایه‌گذاران و پیشرفت‌ فازها، فازهای بعدی به تدریج ایجاد خواهد شد، گفت: منطقه ویژه اقتصادی لارستان در ۴ فاز احداث می‌شود.

به گزارش میلاد لارستان، غلامرضا طاهری‌فرد در نشست هماهنگی منطقه ویژه اقتصادی لار که با حضور فرماندار ویژه لارستان، مسوولان، معتمدین و جمعی از سرمایه‌گذاران در سالن اجتماعات شورای شهر لار برگزار شد، با بیان اینکه از سال ۱۳۸۷ و پس از سفر مقام معظم رهبری به لارستان، موضوع منطقه ویژه اقتصادی لاربه عنوان پروژه و مصوبه شاخص مطرح شد، اظهار داشت: از سال ۱۳۹۳ شرکت آتیه سامان کیش به منظور پیگیری موضوع منطقه ویژه اقتصادی لار به میدان آمد و دلیل آن هم این بود که بنا بر مصوبه مجلس شورای اسلامی، به جهت تعدد مناطق ویژه در کشور، شرکت شهرک‌های صنعتی می‌توانست به شکل قطره چکانی اعتبار تزریق کند و به همین جهت متولی مناطق ویژه جدید را بخش خصوصی قرار دادند.

وی با اشاره به اینکه از سال ۹۳ که شرکت آتیه سامان کیش متولی پیگیری موضوعات منطقه ویژه اقتصادی لار شد، تمام استعلامات از رسته‌های مختلف اداری را دنبال کرده است، افزود: هر چند موضوع منطقه ویژه لار یکبار در سال ۹۲ تصویب شده بود ولی متأسفانه بدلائلی به نتیجه نرسید تا اینکه در سال ۹۶ با پیگیری‌های زیاد این طرح بار دیگر به مصوبه هیئت دولت رسید و به مجلس ارجاع شد تا اینکه با ارائه مستندات با بررسی‌های کارشناسی به لحاظ میدانی، زمین و غیره منطقه ویژه اقتصادی لار همراه با ۱۳ منطقه دیگر در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ به تصویب نهایی رسید.

مدیرعامل شرکت آتیه سامان کیش پس از تصویب و رسانه‌ای شدن موضوع منطقه ویژه اقتصادی لار، مطالبات مردم در تحقق این امر افزایش داشته و پیگیری‌ها در سطح استان و کشور تداوم یافت، تصریح کرد: منطقه ویژه اقتصادی در محور لار به بندرعباس ۹۴۸ هکتار وسعت دارد و کاربری آن صنایع پائین دستی پتروشیمی که البته بحث‌های گازی، خدماتی و پشتیبانی از بنادر جنوب کشور نیز در آن لحاظ شده است.

این کارشناس مسائل اقتصادی با اذعان به اینکه با توجه به ترافیک و حجم بالای بندر شهید رجایی بندرعباس، دپوی انبارها، ترافیک حمل‌ونقل دریایی و غیره، امکان الحاق بندر خشک به منطقه ویژه اقتصادی لار وجود دارد، خاطر نشان کرد: با کارهای کارشناسی صورت گرفته و همچنین توصیه متخصصان مناطق ویژه، برای اجرای طرح ۴ فاز ۲۵۰ هکتاری در نظر گرفته شده است.

وی با تأکید بر اینکه می‌بایست زیرساخت‌های لازم برای خارج از منطقه ویژه اقتصادی نظیر آب، برق، گاز، فیبر نوری و غیره فراهم شود که نیاز به بودجه گذاری دولتی دارد، ادامه داد: در برخی مسائل نظیر برق‌رسانی، گاز، فیبرنوری و آب مورد پیگیری قرار گرفته و از راهکارهای مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز نیز بهره گرفته شده است که همکاری خوبی هم داشتند.

مدیرعامل شرکت آتیه سامان کیش از حفر یک حلقه چاه آهکی در محل تعیین شده برای منطقه ویژه اقتصادی خبر داد و با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی استخر آب، عنوان کرد: این چاه برای ایجاد زیرساخت‌ها و حتی چند واحد صنعتی ابتدایی آب مورد نیاز را تأمین می‌کند.

طاهری‌فرد با اذعان به اینکه انتقال آب از سد سلمان فارسی با مجوز تخصیص سالیانه ۵ میلیون متر مکعب برای میان مدت اخذ است، گفت: برای بلندمدت نیز بحث انتقال آب از خلیج فارس جهت منطقه ویژه اقتصادی مدنظر است.

وی با بیان اینکه ایجاد منطقه ویژه اقتصادی نه تنها برای لارستان بلکه برای همه شهرستان های همجوار دارای اثرات مثبت فراوانی خواهد بود، افزود: شرایط لازم برای افرادی که تمایل به مشارکت در قدم‌های نخست ایجاد و راه‌اندازی منطقه ویژه اقتصادی را دارند، دعوت می‌کنیم تا بعنوان یک اولویت امکان سرمایه‌گذاری و همراهی در این طرح بزرگ را داشته باشند.

مدیرعامل شرکت آتیه سامان کیش با اذعان به اینکه براساس برآوردهای انجام شده، برای هر اجرای هر فاز به طور میانگین ۲۰ میلیون دلار بودجه نیاز است، ادامه داد: با توجه به استقبال سرمایه‌گذاران و پیشرفت‌ فازها، فازهای بعدی به تدریج ایجاد خواهد شد.

طاهری‌فرد با بیان اینکه بستر و زمینه‌های لازم برای حضور و مشارکت شرکت‌های بزرگ داخلی و خارجی در منطقه ویژه اقتصادی لار فراهم و خوشبختانه پیشنهادات خوبی نیز از سوی شرکت‌های داخلی و خارجی به جهت موقعیت مناسب این منطقه مطرح شده است، تصریح کرد: اولویت ما بهره‌گیری از حضور سرمایه‌گذاران بومی در خطه لارستان بزرگ است.

وی با اشاره به اینکه براساس طرح‌ریزی‌های صورت گرفته از مجموع ۹۵۰ هکتار زمین، ۴۵۰ هکتار به واحدهای صنعتی با محوریت صنایع پتروشیمی به خصوص صنایع کم‌آب‌بر اختصاص می‌یابد، یادآور شد: در حدود ۹۰ هکتار زمین نیز برای احداث انبارهای سرباز و سرپوشیده به منظور بارانداز و پشتیبانی از بندر شهید رجایی و غیره در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل شرکت آتیه سامان کیش از توافق اولیه با یک شرکت خارجی خبر داد و تأکید کرد: خوشبختانه نگاه مجموعه استانداری فارس در ادوار مختلف به منطقه ویژه اقتصادی لار بسیار مثبت و با چشم‌انداز روشن بوده و متناسب با ویژگی‌های خاص منطقه لارستان و ظرفیت‌های آن نظیر نزدیکی به دریا، فرودگاه بین‌المللی، حضور جمعیت کثیری از لارستانی‌ها در کشورهای دیگر، منابع قابل توجه سپرده‌های بانکی و غیره، می‌تواند موجب شکوفایی چشمگیر شود.

طاهری‌فرد با بیان اینکه اکنون زمان آن رسیده است تا مردم شهرستان‌های لارستان، خنج، گراش، اوز، جویم به این نقطه برسند که بجای تکیه صرف به سپرده‌های بانکی، به فکر اشتغال، تولید و رونق اقتصادی بیافتند، بیان کرد: برای رونق بخشیدن به آینده فرزندانمان نیاز به تغییر رویه فکری است که به نظر می‌رسد منطقه ویژه اقتصادی نقطه مناسبی برای ورود به روند کارهای تولیدی و اشتغال‌زایی است.

وی با اشاره به اینکه تمام مجوزهای لازم برای شروع کار احداث منطقه ویژه اقتصادی لارستان اخذ شده است، اضافه کرد: افرادی که تمایل به سرمایه‌گذاری داشته باشند، در قالب یک توافقنامه حالت‌های مختلف سرمایه‌گذاری به متقاضیان پیشنهاد می‌شود.

ف ۱۱۰

نوشته شده در تاریخ:پنجشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۱ ساعت ۹:۰۲ب٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

2 Responses to “منطقه ویژه اقتصادی لارستان در 4 فاز احداث می‌شود”

  1. ناشناس گفت:

    شروع از کی؟

  2. ناشناس گفت:

    خدا بوکن

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین