شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۵۷ق.ظ
::آخرین مطلب 21 دقیقه پیش | افراد آنلاین: 1

شرایط تأسیس دانشگاه‌ علوم پزشکی از زبان معاون وزیر بهداشت

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: دانشگاه علوم پزشکی با توجه به امکانات و شرایطی که در اختیار دارد به ما اعلام نیاز می‌کند و این درخواست در شورای گسترش بررسی…

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: دانشگاه علوم پزشکی با توجه به امکانات و شرایطی که در اختیار دارد به ما اعلام نیاز می‌کند و این درخواست در شورای گسترش بررسی می‌شود و تصمیم‌گیری نهایی با حضور وزیر بهداشت انجام می‌شود و در صورت نیاز مجوز داده خواهد شد.

به گزارش میلاد لارستان، ابوالفضل باقری فرد در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس درپاسخ به پرسشی درباره نحوه تاسیس دانشکده‌های علوم پزشکی در کشور توضیح داد: توسعه رشته‌های علوم پزشکی و تاسیس دانشگاه‌های علوم پزشکی صفر و صد نیست و توسعه باید با توجه به نیازها و زیرساخت‌های ما وجود داشته باشد.

وی عنوان کرد: تاسیس دانشکده و دانشگاه دارای ضوابط و قوانین است که از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی به ما ابلاغ شده است و شرایط تاسیس دانشگاه از لحاظ تعداد اساتید، فضای دانشگاه و تعداد و شرایط پذیرش دانشجویان مشخص شده است. مهم‌ترین موضوع در رشته‌های پزشکی وجود بیمار به تعداد جمعیت منطقه است، به صورتی که اگر نسبت بیمار به جمعیت کم باشد مجوز تاسیس دانشگاه داده نخواهد شد.

باقری‌فرد با بیان اینکه همه دانشکده‌هایی که ارتقا پیدا کرده‌اند بر اساس اعلام نیاز بوده است خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی با توجه به امکانات و شرایطی که در اختیار دارد به ما اعلام نیاز می‌کند و این درخواست در شورای گسترش بررسی می‌شود و تصمیم‌گیری نهایی با حضور وزیر بهداشت انجام می‌شود و در صورت نیاز مجوز داده خواهد شد.

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به برخی اظهارات درخصوص فشارهای سیاسی برای تاسیس دانشگاه علوم پزشکی اظهار داشت: اعطای رشته و مجوز تاسیس دانشگاه تحت تاثیر فشار سیاسی و اجتماعی قرار ندارد و ما بر اساس ضوابط نمی‌توانیم چنین کاری انجام دهیم.

وی ادامه داد: در راستای توسعه رشته پزشکی امسال به ۷ شهرستان اجازه دادیم با تفاهم‌نامه‌ای که با دانشگاه مادر انعقاد می‌کنند دانشجوی پزشکی بگیرند، به طور مثال به دانشگاه علوم پزشکی تبریز اجازه دادیم برای مراغه و سراب ۲۰ نفر از ظرفیت خود را به علوم پایه اختصاص دهد.

معاون آموزش وزارت بهداشت در ادامه تصریح کرد: رشته‌های پزشکی عمومی را فدراسیون جهانی آموزش علوم پزشکی رصد می‌کند و ما نمی‌توانیم رشته‌ای را ایجاد کنیم و کیفیت را در نظر نگیریم، در صورت بروز این اتفاق از سوی فدراسیون جهانی اخطار داده می‌شود و این کار با کارشناسی انجام می‌شود.

باقری‌فرد توضیح داد: در شهرستان‌های گراش و لار ظرفیت خوبی از لحاظ ساختمان و امکانات وجود دارد که با تفاهم‌نامه‌ای که با دانشگاه شیراز بسته شده است از طرفیت این دانشگاه کم شد و این شهرها می‌توانند تعدادی دانشجو بپذیرند و در صورتی که شاهد افت کیفیت تحصیل باشیم این دانشجویان به دانشگاه مادر انتقال پیدا می‌کنند.

وی با بیان اینکه تاسیس دانشگاه منوط به مجوز نهایی شورای عالی انقلاب فرهنگی است گفت: هر دانشکده‌ای و رشته‌ای که بخواهیم تاسیس کنیم گروه‌های بورد باید از آن منطقه بازدید میدانی داشته باشند و گزارش بدهند، اعتباربخشی دانشگاهی سالیانه است و اگر دانشگاهی رشته‌ای را گرفته باشد و کیفیت مناسبی نداشته باشد آن رشته را از دانشگاه می‌گیریم و قرار نیست این رشته‌ها همیشه در دانشگاه وجود داشته باشند.

باقری‌فرد افزود: صور مجوزها بی رویه نیست و کاملا کنترل شده است و تحت نظارت نهادهای مروبطه انجام می‌شود.

ف ۱۱۰

 

نوشته شده در تاریخ:سه شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۳۴ق٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین