
میلاد لارستان: مسئول ثبت میراث ناملموس فارس گفت: 2 پرونده میراث معنوی لارستان برای ثبت در فهرست ملی به پایتخت ارسال شد.
مسئول ثبت میراث ناملموس فارس گفت: 2 پرونده میراث معنوی لارستان برای ثبت در فهرست ملی به پایتخت ارسال شد.
به گزارش میلاد لارستان؛ مژگان ثابت قدم با بیان اینکه تاکنون 50 پرونده از آداب و رسوم کهن و میراث معنوی فارس در فهرست ملی به ثبت رسیده است ،افزود: در حال حاضرپرونده های مراسمی چون رمضان خوانی در شهر لطیفی لارستان، کلوخ پز در شهرستان اقلید، سر برکه آب در لار و دو دست بافت عشایری فارس جاجیم و چرخ بافی تکمیل و به تهران ارسال شده است و به زودی در فهرست ملی آثار ناملموس کشور جای می گیرند.
وی در خصوص مراسم رمضونی گفت:رمضونی یکی از رسوم قدیمی مردم لطیفی است که طی آن خانواده عروس همزمان با فرارسیدن ماه رمضان علاوه بر افطاری شب اول ماه هدایایی از قبیل طلا، جواهرات ،پوشاک و خوراکی به خانه داماد می برند و پانزده روز بعد خانواده داماد هدایایی به رسم یاد بود به عروس هدیه می دهند.
مسئول ثبت میراث ناملموس فارس تصریح کرد: رسم قدیمی سر برکه آب در منطقه لارستان همچنان اجرا مي شود و جزئي از آداب و رسوم ازدواج محسوب مي گردد كه داماد در كنار يكي از آب انبارهاي (بركه) تاريخي براي شركت در مراسم عروسي آماده مي شود. در گذشته داماد طي مراسمي در كنار بركه (آب انبار) اصلاح مي كرده و لباس دامادي مي پوشيده است.
وی همچنین از آماده سازی سه پرونده دیگراز رسوم قدیمی استان خبر داد و گفت: پرونده های مراسم چاووش خوانی بوانات ، عروسک سازی در گراش و آبلیمو گیری جهرم نیز به زودی تکمیل می شود .
مسئول ثبت میراث ناملموس اداره کل میراث فرهنگی فارس در ادامه این گفت وگو بر لزوم ثبت آداب و رسوم، هنرهاي سنتي و همچنين خوراك هاي سنتي استان در فهرست ملي تاكيد كرد .
ثابت قدم گفت: بی تردید با ثبت این آثار در فهرست ملی ، میراث ناملموس استان ماندگار خواهد شد.
گفتنی است پرونده های عروسک مینا، عروسک جی جی بی جی، مراسم چهارشنبه سوری، قنات سعدی (حوض ماهی سعدی)، مراسم کلاه کنی شهر لطیفی، مهارت تهیه مهیاوه در لار همچنین مراسم پرچم سرخ حسینی شهرستان داراب، شام غریبان نوبندگان شهرستان فسا، خاتم سازی، دستمال بازی عشایری و مراسم شب برات لاری ها، فالوده شیرازی، جوک کاری، مراسم سینه زنی قطاری، منبت، دست بافته های فارس، پوشاک عشایری، مراسم عزاداری امام حسین(ع) در شهرستانهای مختلف فارس از جمله استهبان، شیراز، زرقان و غیره نیز در فهرست ملی میراث ناملموس جای گرفته اند.
منبع: خبرجنوب
اخبار ویژه : دانشگاهها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
اخبار ویژه : توسعه همکاریهای هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و بانک قرضالحسنه مهر ایران
دستهبندی نشده : خانهای کوچک با ۵۷ دختر در لار
اخبار ویژه : تئاتر لارستان، روزی روزگاری…/گفتوگو با خالد اسلوب؛ بازیگر و کارگردان پیشکسوت تئاتر لارستان
اخبار ویژه : تصاویر| بازگشایی آزمایشی ۱۰ کیلومتر از باند دوم محور لار–بندرعباس
اخبار ویژه : هماندیشی در دانشکده علوم پزشکی گراش برای دانشگاه شدن
اجتماعی : یک فوتی و سه مصدوم در تصادف زنجیرهای جاده لار به بندرعباس
اخبار ویژه : سفر مشترک و بیسابقه سه نماینده جنوب فارس و غرب هرمزگان از منطقه ویژه پارسیان و لامرد
اجتماعی : تصاویر| مراسم نماز طلب باران در لار(۲)
اجتماعی : تصاویر| دعا برای باران در لار
اخبار ویژه : کسب نشان طلای مسابقات کشتی آزاد دانشجویان کشور توسط کشتی گیر لارستانی
اخبار ویژه : ایران در گروه «چالش و شگفتی»؛ معرفی حریفان تیم ملی در جام جهانی ۲۰۲۶
اجتماعی : لار آماده پیوستن به شبکه شهرهای خلاق یونسکو است
اجتماعی : تصاویر|مانور زلزله در لارستان
اخبار ویژه : مصاحبه با رقیه ارشادی؛ هنرمندی که تئاتر را علمی میفهمد و علمی آموزش میدهد
اخبار ویژه : سرپرست جدید آموزش و پرورش شهرستان جویم منصوب شد
اخبار ویژه : تجلیل از بانوی لارستانی در کردستان
اجتماعی : ماجرای تصاویر منتشر شده از شکار در لارستان چه بود
اخبار ویژه : چهار دهه مطالبهگری برای اتصال لار به شبکه ریلی کشور
اخبار ویژه : سفر شهردار لار به دبی
اخبار ویژه : تئاتر لارستان؛ روزی روزگاری| یعقوب رستگار لاری، نامی آشنا برای بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر لارستان
اخبار ویژه : اقامه نماز طلب باران در شهرستان خنج
اخبار ویژه : رئیس جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان منصوب شد
اخبار ویژه : مسیر پروازی لار–شارجه–لندن فعال شد
اخبار ویژه : «وقف» از هاروارد تا لارستان
اخبار ویژه : درباره خط انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس چه میدانید؟!
اجتماعی : مشکلات مربوط به پروژههای خیرساز، حل شود
اخبار ویژه : پیشنهاد ناحیهبندی شهرداری لار به دو حوزه مستقل
اجتماعی : تصاویر|نشست مشترک دانشگاه علوم پزشکی شیراز و لارستان
اجتماعی : معرفی نان سنتی محلی لارستان(تپ تپی) در جشنواره ملی نان کشور
چرا مهیاوه؟مهوه خودمون چش بود مگه؟