یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۸:۲۷ق.ظ
::آخرین مطلب 20 دقیقه پیش | افراد آنلاین: 3

برای جذب اعتبارات باید سماجت به خرج داد/ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی نیازمند سرمایه گذار خصوصی

مدیر جهاد کشاورزی لارستان گفت: برای ایجاد صنایع تبدیلی در زمینه کشاورزی و باغبانی، که برای لارستان بسیار ضروری است، نیاز به ورود بخش خصوصی داریم. به گزارش میلاد لارستان…

مدیر جهاد کشاورزی لارستان گفت: برای ایجاد صنایع تبدیلی در زمینه کشاورزی و باغبانی، که برای لارستان بسیار ضروری است، نیاز به ورود بخش خصوصی داریم.

به گزارش میلاد لارستان به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهرستان لارستان پس از حضور مسئولان و مدیران مختلف شهرستان در جلسه شورای اسلامی شهرستان لارستان به منظور تعامل بیشتر و پاسخگویی به سؤالات نمایندگان شوراهای اسلامی بخش‌ها و شهرها، این بار معاون مدیر کل و مدیر جهاد کشاورزی لارستان مهمان نشست علنی این شورا بود تا یکی از ادارات پرکار و پرمسئولیت، ضمن اعلام همکاری و تعامل با منتخبان و معتمدان مردم، خود را در معرض پرسش‌های آنان قرار دهد.

در آغاز جلسه، موحدی رییس شورای اسلامی شهرستان ضمن خوشامدگویی به مهندس قاسمی و تبریک عید سعید فطر، برای هرگونه کمک و همکاری این شورا با مدیریت جهاد کشاوزی لارستان اعلام آمادگی کرد. در ادامه نمایندگان حاضر در جلسه نیز، ضمن تقدیر از حضور این مقام مسئول و فعالیت‌های چشمگیر جهاد کشاورزی در حوزه‌های مختلف علی‌رغم گستردگی منطقه، نکات و سؤالات خود را مطرح کردند.

مسائلی را که در این بخش توسط اعضا مطرح شد، در این موضوعات می‌توان دسته‌بندی کرد: اهمیت موضوع ترویج و آموزش برای کشاورزان منطقه، نبود سیلوی ذخیره گندم در بخش صحرای باغ با وجود تولیدات کشاورزی فراوان، لزوم تلاش برای اصلاح الگوی کشت و ایجاد آبیاری نوین، نظارت بر کشاورزان در مورد استفاده مجاز از کودها و سموم دفع آفات، لزوم توجه به مشاغل خانگی وابسته به کشاورزی، مزایای پرورش ماهی در دریاچه فصلی «هیرم»، ارجاع بسیاری از کارهای اداری به استان و ایجاد دردسر برای مردم، مشکل تفکیک کنتور برق چاه‌های کشاورزی، لزوم دایر شدن نمایندگی جهاد کشاورزی در بخش صحرای باغ و اصلاح وضعیت نمایندگی بخش بیرم، ضرورت توجه ویژه به تولید محصولات سالم، ایجاد یا اصلاح سدها و بندهای خاکی در برخی مناطق روستایی، و لزوم جذب افراد متخصص از همه بخش‌ها در مدیریت جهاد کشاورزی لارستان.

مهندس فرزاد قاسمی مدیر جهاد کشاورزی لارستان هم در سخنانی ضمن تشکر از شورای اسلامی شهرستان جهت دعوت از وی، اقدامات و فعالیت‌های این مدیریت را در همه بخش‌های لارستان تشریح کرد و به سؤالات نمایندگان نیز پاسخ داد.

وی به وجود ۵ مرکز خدمات کشاورزی در سطح شهرستان (شامل درز و سایبان، لار و حومه، جویم، بنارویه و بیرم) و حضور مجموعًا ۸۵ نفر نیرو در مدیریت جهاد کشاورزی لارستان اشاره و تأکید کرد: با در نظر گرفتن همه شرایط منطقه به‌ویژه کمبود منابع آب، وضعیت کشاورزی لارستان در میان شهرستان‌های جنوبی استان فارس شاخص و ممتاز است.

قاسمی همچنین ضریب مکانیزاسیون بالا و اجرای طرح به‌نژادی را از دیگر اقدامات این مدیریت در شهرستان برشمرد و اضافه کرد: کشت ۶ رقم پنبه، وجود ۲۰ هزار هکتار کشت آبیِ گندم، سه هزار هکتار باغ مرکبات و نیز دو هزار هکتار نخیلات از دیگر مزایای شهرستان لارستان است که همه اینها با مدیریت مناسب در زمینه مصرف آب، به‌دست آمده است.

وی ضمن تأیید نظرات برخی اعضا در مورد اهمیت مدیریت منابع آب، به بخشی از فعالیت‌های جهاد کشاورزی لارستان برای کاهش مصرف آب اشاره کرد و بیان داشت: کشت ارقام مختلف گندم و دیگر بذرها که مقاوم به شرایط منطقه هستند، توانسته مصرف آب را کاهش دهد؛ ضمن آنکه برای مصرف بهینه آب، کارهای آموزشی زیادی برای کشاورزان انجام داده‌ایم.

مدیر جهاد کشاورزی لارستان با اذعان به گستردگی وظایف و مسئولیت‌های این نهاد، تصریح کرد: برخی موانع و مشکلات در زمینه تولید و عرضه محصولات کشاورزیِ سالم وجود دارد که باید با همکاریِ بیشتر مسئولان شهرستان و نیز شوراهای اسلامی به عنوان معتمدین مردم مرتفع شود. قاسمی بر ضرورت اقدامات ترویجی و آموزشی تأکید کرد و افزود: البته در بعضی مسائل همچون مصرف کودهای شیمیایی، این مدیریت تنها می‌تواند توصیه کند و اهرم فشاری برای کشاورز ندارد.

مهمان نشست شورای شهرستان با اشاره به نفوذ آفت خطرناک «سرخرطومی حناییِ» خرما به منطقه لارستان و اقدامات حفاظتی و مراقبتی برای از بین بردن این آفت، از همکاری مردم و مسئولان به‌ویژه فرمانداری لارستان تقدیر کرد و در عین حال اظهار داشت: با وجود تنها دو پست قرنطینه‌ای در کل لارستان، نیاز است همه مسئولان مربوطه به‌ویژه نهادهای امنیتی با تلاش بیشتر، منطقه را در برابر آفت‌ها و خطراتی که سلامت جامعه را تهدید می‌کند، مقابله کنند.

معاون سازمان جهاد کشاورزی فارس بودجه‌های تزریق شده از کشور و استان را در برابر کارها و طرح‌های موجود، بسیار اندک دانست و تأکید کرد: برای جذب اعتبارات باید سماجت به خرج داد و در راهروهای وزارتخانه و اداره کل پیگیری‌های مداومی انجام داد.

وی به تشکیل صندوقی برای حمایت از کشاورزان با آورده‌ی کشاورز و دولت اشاره و اضافه کرد: برای ایجاد صنایع تبدیلی در زمینه کشاورزی و باغبانی، که برای لارستان بسیار ضروری است، نیاز به ورود بخش خصوصی داریم.

قاسمی در پایان سخنانش، معضل ایجاد باغ‌شهری‌ها را مورد اشاره قرار داد و آن را مایه ضرر و زیان برای طبیعت و منابع آب توصیف کرد و گفت: هرچند دادن مجوز اصلی این باغ‌ها در حیطه‌ی وظایف ما نیست اما در زمینه تخریب موارد غیر قانونی باید بدون اغماض و بدون توجه به موقعیت و مالکیت زمین‌ها عمل کنیم تا معضلات ایجاد شده، بیش از این گسترش نیابد.

لازم به ذکر است که در این نشست مشترک، مهندس مظفری معاون فنی و مسئول اداره امور اراضی و مهندس سعیدی نژاد مسئول تولیدات گیاهیِ مدیریت جهاد کشاورزی لارستان نیز آقای قاسمی را همراهی می‌کردند.

نوشته شده در تاریخ:دوشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۶ ساعت ۸:۰۰ب٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

1 Responses to “برای جذب اعتبارات باید سماجت به خرج داد/ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی نیازمند سرمایه گذار خصوصی”

  1. شهروند گفت:

    در اوز بزرگترین بخش لارستان هنوز مرگز خدمات کشاورزی وجود ندارد واقعا که…..

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین