مرمت برخی از آثار هزینه بر است و با توجه به تعداد زیاد آثار تاریخی در ایران، گهگاه زمان زیادی باید برای مطالعه، گمانه زنی، اکتشاف، آزادسازی اراضی و پلاکهای…
مرمت برخی از آثار هزینه بر است و با توجه به تعداد زیاد آثار تاریخی در ایران، گهگاه زمان زیادی باید برای مطالعه، گمانه زنی، اکتشاف، آزادسازی اراضی و پلاکهای همجوار (در صورت لزوم) و طراحی و سپس مرمت صرف شود.
از جمله آثار مهم واقع در شهرقدیم لار، «قلعه اژدها پیکر» (متعلق به دوره ساسانی و شاید پیشتر) است که متاسفانه در یکصد سال اخیر با آسیبهای جدی مواجه شده است و عدم اجازه مداخله و نبود بودجه برای مرمت، زمینه تخریب بیشتر را فراهم آورده است. اگر از همین امروز و با بودجه کافی شروع به کار شود، طی کلیه مراحل یاد شده قریب ۱۰ سال زمان خواهد برد. وضعیت نامناسب اثر و نحوه دسترسی به آن، امکان بازدید و بهره بردن از آن برای گردشگران را سلب نموده است.
قلعه اژدها پیکر شهر قدیم لار، کمی سالمتر از امروز!
قلعه اژدها پیکر این روزها و در زمان مناسب بارندگی
تصویر ذیل، شیوه ای آسان و کم هزینه برای نشان دادن شکل اولیه اثر و ابهت و شکوه آن پس از مرمت است. انجام این اقدام برای قلعه اژدها پیکر بهمراه بهسازی مسیر سبب ایجاد امکان بازدید گردشگران، ممانعت از تخریبهای انسانی اثر، ایجاد حس تعلق و هویت بیشتر برای شهروندان و تلاش و اهتمام بیشتر آنها برای درخواست تسریع در مرمت، و ترغیب مدیران ارشد به تخصیص بودجه برای مرمت اثر را فراهم خواهد نمود.
یک شیشه که نقوش پس از بازسازی و مرمت اثر بر روی آن، در فاصله مناسبی نصب شده است و محل استقرار بیننده نیز مشخص می گردد.
یادداشت: دکتر حامد مقدم – عضو هیات علمی عضو هیئت علمی دانشگاه رباط کریم و عضو گروه فرهیختگان لارستان
مگه این شکلی میشه !!!!! این یه المان یادبود هست نه یه قلعه
تنها راهش استفاده از تکنولوژی نور پردازی هست مثل کشتی یونایی در کیش
ضمن عرض سلام به مدیریت محترم میلاد لارستان و همچنین همه همشهریان عزیز
بنده تقاضایی از مسئولان محترم میراث فرهنگی دارم و میخوام از این عزیزان که قبل از هرچیز جهت اشنایی بیشتر مردم و مسافرین با این اثار باستانی زیبا ، یک مسیر اسان و یا استفاده از پله های کم ارتفاع تعبیه شود تا دسترسی به این مکان نفس گیر نباشه.و حتی میتوان این مکان زیبا را با مدیریت صحیح و مهندسی شده به یک مکان تاریخی تفریحی و تجاری تبدیل کرد .
باتشکر علیرضا قناعت پیشه
چه پیشنهاد ابکی
برای جذب گردشگر باید قلعه فلک افلاک لرستان رو الگوی خود قرار بدیم و با ایجاد نور پردازی و همچنین اماکن تجاری به رونق قلعه کمک کرد