شاید مطالبی که در ادامه آمده است،چندین بار به طرق مختلف مطرح شده اما متاسفانه پاسخی شنیده نشده است. لذا این بار بر آن شدیم تا با بررسی روند و…
شاید مطالبی که در ادامه آمده است،چندین بار به طرق مختلف مطرح شده اما متاسفانه پاسخی شنیده نشده است. لذا این بار بر آن شدیم تا با بررسی روند و دفعات طرح موضوعی که در ادامه می خوانید، لااقل آن را بیشتر مورد توجه قرار دهیم. خطاب اصلی مطالب آتی با عنوان خواهر خواندگی شهری شورای شهر لار می باشد.
۱) ۱۹ آذر ۹۳ میلادلارستان اولین بار موضوع خواهر خواندگی شهری را مطرح نمود. در آنجا آمده بود: شهرهاي تاريخي جهان بعضاً به واسطه زمينه هاي تاريخي فرهنگي مشترکي که دارند، سعي در حفظ و حراست از آنها داشته و در اين راستا نسبت به ايجاد يک رابطه غير متمرکز از طريق انعقاد قراردادي موسوم به خواهرخواندگي اقدام نموده و سعي مي کنند با اعزام گروههاي کارشناسي از تجربيات يکديگر استفاده نمايند.
اصولاً پیمان خواهر خواندگی رابطه دوستانه و هدفمندی است که به منظور تبادل اطلاعات و تجربیات و توسعه مناسبات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، شهری، فنی و سیاسی میان یک جامعه شهری با جامعه شهری مشابه خارجی برقرار می شود.
۲) ۲۹ آذر۹۳ در گزارشی دیگر اسامی شهرهای خواهر خوانده در کشور در خروجی این رسانه قرار گرفت که بد نیست آن لیست را بار دیگر ببینیم. شهرهای خواهر خوانده کشور با شهرهای سایر کشورها عبارتند از:
۳) در تاریخ ۱۰ دی ۹۳ در ادامه موضوعات فوق توضیحات بیشتر و ذکر موارد مشابه نیز در خصوص این موضوع در یکی دیگر از مطالب میلاد لارستان مورد بررسی قرار گرفت. در آنجا ذکر شد که ایجاد روابط خواهرخواندگی از رهگذر پرورش تفاهم و دوستی و اعتماد در سطح بینالمللی و تبادل برنامههای آموزشی، فرهنگی و ورزشی به توسعه گردشگری و تجارت کمک میکند. بنابراین، روابط خواهرخواندگی کاتالیزور بینظیری برای رشد اقتصادی است.
۴) در ادامه و در ۸ شهریور ۹۴ در یکی دیگر از یادداشت های میلاد لارستان اشاره شد که اصولا مقوله خواهر خواندگی شهری بین دو شهرداری و نه فرمانداری از دو کشور صورت می پذیرد. لذا در این میان شهرداری و شورای شهر لار بایستی گام های اساسی برداشته ومجموعه شهری لار نیز (از فرمانداری – دفتر نماینده- دفتر نمایندگی وزارت خارجه …) همراه خواهندبود.
۵) دو سال بعد و در ۳ شهریور ۹۶ در پیام جعفرپور خطاب به قنبرنژاد در خصوص انتصاب مجدد وی به سمت شهرداری لار،توجه به چند موضوع مطرح شده بود: میدان دهی به جوانان متخصص در قالب مشاوران شهردار لار، فرهنگ سازی در زمینه حقوق شهروندی، فرهنگ حمل ونقل و ترافیک، توسعه فضای سبز و انضباط و خدمات شهری، ، تلاش در راستای تبدیل شهر لار به عنوان محل دائمی مجمع شهرداری های فارس، بوشهر و هرمزگان در راستای گسترش همکاری های شهری و مهم تر از آن تلاش به منظور عقد تفاهمات خواهرخواندگی بین شهرداری لار با شهرداری های کشورهای آسیایی و اروپایی در راستای توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی منطقه لارستان که بایستی در دوره جدید و در راستای توسعه شهری از سوی شهرداری لار دنبال شده و از سمت شورای شهر و مسئولان شهری مورد توجه و حمایت قرار گیرد.
۶) در ۲۸ شهریور ۹۶ نبز ملایری زاده مسؤول نمایندگی وزارت امور خارجه در لارستان در مصاحبه اختصاصی با میلاد لارستان درباره نحوه برقراری روابط خواهرخواندگی لارستان با شهرهای دیگر کشورها، اظهار داشته بود: برای این مهم شرایطی ازجمله حمایتهای شورای شهر، تشکیل کمیتههای ویژه و مشارکت مستقیم بخشهای شهری و… لازم است.
با ذکر توضیحات بالا شاید اولا این سوال مطرح شود که آیا لارستان پتانسیل خواهرخواندگی با دیگر شهرهای دنیا را دارد؟ و اگر دارد با کدام شهرهای دنیا و در چه راستایی؟ به نظر می رسد با توجه به شرایط موجود به راحتی می توان با شهرهایی که در حوزه اقتصادی اجتماعی مشابهت هایی با منطقه داشته و یا شهرهایی که جمع قابل توجهی لارستانی در آنجاها رفت و آمد دارند پیمان خواهر خواندگی امضا نمود.
شاید اهمیت این پیمان اگر مسئولین منطقه به درستی به آنها توجه کنند( و همان گونه که در بالا اشاره شد)به دلیل امکان گسترش تعاملات اقتصادی قابل توجه و حتی گسترش صادرات، برگزاری نمایشگاه های مختلف در راستای توسعه اقتصادی منطقه در بین دو شهر خواهر خوانده باشد،چه انکه اصولا عقد یک تفاهم نامه به خودی خود نمی تواند مشکلی را حل نماید.
حال با گذشت این مدت زمان و با توجه به موارد فوق به نظر می رسد توپ پیگیری این موضوع در حال حاضر در زمین شورای شهر لار قرار دارد.
شایسته است اعضای محترم شورا اولا آخرین تلاشهایی که در این زمینه انجام داده اند را مشخص نموده و به مردم ارائه دهند. در ادامه نیز در این خصوص پیگیری نمایند که با استفاده از تجربیات موجود و نیز مشاوره های کاربردی از اهل فن با ایجاد این تفاهم نامه گام دیگری را در راستای توسعه شهری و شناخت بیشتر منطقه برداشته شده و مهمتر از آن شرایط جهت گشایش تعاملات اقتصادی مفید شهر لار با شهرهای سایر کشورهای آسیایی و حتی اروپایی فراهم گردد. آیا نباید نگاه ها را به گسترش تعاملات بین المللی اقتصادی سوق داد؟
میلاد لارستان آماده انتشار پاسخهای شورای شهر و شهرداری لار دراین زمینه می باشد.
باسلام وسپاس ازپیشنهاد ارزشمند ،مفیدوکاربردی شما..
لازم است دراین مورد نکنته ای رو عرض کنم که بهترخواهدبود که این موضوع به صورت یک پیشنهاد ودرقالب یک برنامه ی مطالعه شده توسط متخصصین امورشهری، اقتصادی،فرهنگی،مطالعات صورت بگیرد وپس ازبررسی به صورت مکتوب به شهرداری وشورا ومراجع مربوطه،ارائه گردد تادردستورکارقراربگیرد ودرصورت تأئید،مصوب شود
من فکر می کنم لار می تونه با دوحه و دبی خواهر خونده بشه
ولی واقعا این کار چه سودی داره. مثلا الان شیراز و کازرون با چند شهر خواهر خوانده هستند یعنی چی؟ چه دردی از جامعه حل می شود.
سرشون شلوغ است به این کارا نمیرسن
در ضمن کو تا انتخابات دوره بعد