میلاد لارستان: ۲۹ دی ماه در تقویم ایران روز «هوای پاک» نام گذاری شده است. هدف از اعلام روز ملی هوای پاک ایجاد حساسیت در بین اقشار مختلف جامعه است…
میلاد لارستان: ۲۹ دی ماه در تقویم ایران روز «هوای پاک» نام گذاری شده است. هدف از اعلام روز ملی هوای پاک ایجاد حساسیت در بین اقشار مختلف جامعه است و از آنجا که راهکار اصلی کاهش آلودگی هوا، مشارکت مردمی و افزایش هماهنگی بین بخشی می باشد این روز می تواند شروع این عزم ملی باشد .
همه مردم جامعه عضو یک خانواده هستیم به همین دلیل برای حفظ آن از آلودگی ها تلاش کنیم. هوای پاک نعمتی است که فقط مردم کلان شهرها به ویژه شهرهایی که هوایی آلوده دارند آن را درک می کنند.
مشارکت همگانی در حفظ محیط زیست از آلودگی ها بسیار حائر اهمیت است که برای تحقق آن با فرهنگ سازی این مشارکت را گسترش داد.
آنچه امروز در جامعه ما مردم سروکار دارند آلودگی های محیطی است که از آن جمله می توان عدم بسته بندی مناسب زباله ها و همچنین قراردادن ان در مکان و ساعت تعیین شده است و همین موضوع باعث می شود تا با پخش شدن آشغال و پسماندهای منازل در سطح خیابان و کوچه علاوه بر ایجاد محیطی کثیف و نازیبا، بوی های بد منتشر و در برخی موارد بیمارها منتقل شود.
آتش زدن زمین های کشاورزی یا سوزاندن علوفه و بوته های حاشیه جاده ها توسط برخی افراد علاوه بر انتشار دود که یکی از عوامل موثر آلودگی هواست باعث اثرات منفی برای عابرین به ویژه برای بیماران، کودکان و سالمندان می شود.
آتش زدن لاستیک خودروها، مواد بلاءاستفاده چرمی و سیم های مسی با لایه پلاستیکی باعث انتشار بوی بسیار بد و دودهای سیاه و تیره می شود که این عامل باعث ناسالم شدن هوا و به مرور زمان بروز انواع بیماری تنفسی و ریوی می شود.
عدم مشارکت در درختکاری، عدم همکاری در نگهداری درختان کاشته شده و از ان بدتر قطع درختان از جمله مواردی است که متأسفانه در سطح جامعه به وفور یافت می شود و اگر می خواهیم جامعه ای پاک، سالم، خوش هوا و زیبا داشته باشیم باید در زمینه کاشت درخت و ترویج ان همکاری شود. خوشبختانه رویه شهرداری لار در کاشت درخت در میادین، بلوارها و پیاده روها قابل تحسین است اما نباید تمام امور در این زمینه را منوط به این نهاد کرد و باید با یک همگام سازی عمومی با آبیاری صحیح، هرس به موقع و کاشت درخت شهر را زیبا ساخت.
سهم شهرداری و تاکسیرانی در ایجاد هوای پاک چیست ؟ چرا تاکسی های خطی فقط برای مسیر خاص تعریف شده و ناگزیر در هر منزل چندین خودرو و موتور سزکت دیده میشود ؟ شهر ۱۰۰ هزار نفری لار چرا ناوگان حمل و نقل عمومی وجود ندارد و همه ناگزیر به سوزاندن بنزین در یک اتوموبیل تک سرنشین هستند .