رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس با بیان اینکه اولویت برنامه ششم اتمام طرح های نیمه تمام و عدم آغاز طرح های جدید است گفت :اتمام طرح های نیمه…
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس با بیان اینکه اولویت برنامه ششم اتمام طرح های نیمه تمام و عدم آغاز طرح های جدید است گفت :اتمام طرح های نیمه تمام در استان فارس با روند فعلی تخصیص اعتبارات ۲۰ سال زمان می خواهد.
به گزارش میلاد لارستان به نقل از ایرنا ساسان تاجگردون در دیدار با مدیر کل و معاونان بنیاد مسکن فارس افزود: در این استان ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است تا پروژه های نیمه تمام ملی و استانی را به سرانجام برساند ، این عدد خیلی بزرگ و سنگین است.
وی با بیان اینکه کل بودجه استان فارس در زمینه ملی و استانی ۲ هزار میلیارد تومان است گفت: فقط ۶۰ درصد این رقم تخصیص می یابد ، بنابر این اگر بخواهیم با این روند تخصیص اعتبار طرح های نیمه تمام را به سرانجام برسانیم ۲۰ سال اگر هیچ پروژه جدیدی شروع نشود باید بودجه اختصاص یابد تا طرح های نیمه تمام جمع شود.
وی با تاکید براینکه همه ظرفیت های قانونی برای ایجاد توسعه و هم افزایی در روستاها باید به کار گرفته شود گفت:در این زمینه باید از ظرفیت ها و منابع مالی مشارکت مردم و منابع غیر دولتی بیشتر بهره گیری و رویکردهایی را دنبال کرد که به افزایش اشتغال و کاهش مهاجرت های روستایی بینجامد.
تاجگردون افزود: تخصیص اعتبارات در نظام منابع مالی دولت سخت شده و بودجه ها به سمت بودجه های انقباضی پیش می رود اما در عین حال نمی توان دسترسی به خدمات و توسعه در روستاها را به بودن یا نبودن منابع مالی محدود کرد، باید از ظرفیت ها و منابع مالی خارج از دولت به صورت مشارکت محلی و تسهیلات بانکی استفاده کرد تا چرخ توسعه در مناطق محروم و روستاها متوقف نشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس گفت: ما از همراهی هر حرکتی که باعث هم افزایی و توانمندی روستاها شود دریغ نمی کنیم و همراه و همگام با توسعه روستا و در کنار مردم این مناطق هستیم.
تاجگردون با بیان اینکه ظرفیت های حقوقی و ظرفیت های شورای برنامه ریزی استان هم بکار گرفته می شود تا توسعه روستایی تداوم یابد گفت:باید تلاش شود طرح های نیمه تمام درروستاها به سرانجام مطلوب برسد، در زمینه آغاز پروژه های جدید البته محدودیت هایی وجود دارد. سال ۹۶ پروژه های نیمه تمام زیادی در استان فارس بوده است که نیاز به اعتبارات داشت، منابع اعتباری باید طوری اختصاص یابد که طرح را به سرانجام مناسب برساند و آن را نیمه تمام رها نکند.
وی با بیان اینکه منابع عمومی دولت در جایی باید هزینه شود که بیشترین بهره وری را داشته باشد بر لزوم برنامه ریزی برای کاهش مهاجرت ها تاکید کرد و افزود: برای عدم مهاجرت روستاییان باید محیط مناسب برای زندگی روستایی مهیا شود ، باید به اشتغال روستایی هم بپردازیم، اشتغال در زمینه کاهش مهاجرت بسیار مهم است، روستایی با جیب خالی ناگزیر از مهاجرت است باید تلاش کنیم مهاجر فرستی در روستاها با افزایش اشتغال کم شود.
مهندس عطاالله زمانی مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس هم با اشاره به محدودیت های منابع مالی بر لزوم محرومیت زدایی و توسعه روستایی تاکید کرد و گفت : بازتعریف منابع اعتباری پایدار ، توسعه روستایی را شتاب می بخشد.
وی شمار روستاهای بالای ۲۰ خانوار در این استان را ۲۴۰۰ روستا اعلام و اضافه کرد:همه روستاهای فارس دارای طرح هادی هستند و طرح ها برای اجرا آماده است، باز تعریف منابع مالی در این زمینه می تواند شتاب مناسب دراجرای طرح های توسعه ایجاد کند.
مدیرکل بنیاد مسکن استان فارس افزود:سال گذشته معادل ۷۰ میلیاردتومان طرح ملی واستانی درزمینه توسعه روستایی و محرومیت زدایی در فارس اجرا شده است، بنیاد مسکن در این عرصه ۶۰۰ پروژه اجرا کرده که از دستگاه هایی است که از نظر تعداد و پراکندگی پروژه ها مقام برتر را دارد.
زمانی همچنین با بیان اینکه ۳۰ درصد روستاهای ما در استان فارس در معرض خطرات طبیعی سیل و زلزله و فرونشست قرار دارد گفت: باید تا پایان برنامه ششم این روستاها ایمن سازی شود، این یک تکلیف قانونی است، در استان فارس مساله فرونشست زمین بشدت مطرح است.
وی ادامه داد: ۲۰ دشت استان فارس مشکل فرونشست دارد، روستاهای دیندارلوی فسا و کوه سفید داراب بشدت فرونشست داشته است، دراین ۲۰ دشت نیاز است مطالعات جامع انجام شود، برای جابه جایی روستاها باید برنامه ریزی شود ، هر چند جابه جایی روستاها کار آسانی نیست و نیاز به مطالعات جامع دارد.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس افزود: ۲۰ درصد زلزله های بالای سه ریشتر کشور در فارس رخ می دهد ، فارس استان حادثه خیز است و لازم است دراین زمینه با شتاب بیشتر مقاوم سازی ها را دنبال کند، برخی از روستاها خارج از محدوده ایجاد شده است و مشکلاتی در زمینه دریافت تسهیلات دارند.