کارشناس ارشد صنایع غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز تاکید کرد که قارچ های پرورشی در بسته بندی های برچسبدار هیچگونه خطری برای سلامت افراد به دنبال ندارد…
کارشناس ارشد صنایع غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز تاکید کرد که قارچ های پرورشی در بسته بندی های برچسبدار هیچگونه خطری برای سلامت افراد به دنبال ندارد و قابل مصرف است.
به گزارش میلاد لارستان به نقل از ایسنا آرش بهرامی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه بیش از ۱۱۰۰ گونه قارچ خوراکی در جهان وجود دارد، گفت: در ایران نیز با توجه به تنوع اقلیم و شرایط آب و هوایی، تنوع ژنتیکی قارچهای خوراکی بسیار بالا است.
او گفت: امروزه قارچ های خوراکی به صورت پرورشی و تحت نظارت کارشناسان خبره کشت داده شده و در بسته بندیهای برچسبدار در دسترس مردم قرار می گیرد، این نوع قارچ سالم بوده و قابل مصرف است و افراد بدون نگرانی می توانند آن را استفاده کنند.
این کارشناس صنایع غذایی با بیان اینکه قارچ های خوراکی به دو دسته قارچ های طبیعی که در طبیعت یافت می شوند و قارچ های پرورشی تقسیم می شود، افزود: در محیطهای پرورش قارچ های خوراکی، برای کنترل بهداشت و جلوگیری از آلودگی مواردی مثل ضدعفونی کردن کفشها، استفاده از دستکش یک بار مصرف، استفاده از روپوش، جلوگیری از رفت و آمد افراد متفرقه و جلوگیری از ورود حشرات به محیط کشت رعایت می شود.
کارشناس ارشد صنایع غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، ادامه داد: بهترین توصیه در این زمینه استفاده از قارچ های خوراکی بسته بندی شده موجود در بازار است؛ چرا که بذر این نوع قارچ ها شناخته شده و استریل بوده و از موسسات معتبر و تحت نظارت تهیه می شود.
او اضافه کرد: با توجه با اینکه در کشت پرورشی قارچ ها، بستر پرورش قارچ، استریل و گندزدایی می شود و فاقد هر گونه آفت و بیماریست و بذر قارچ (اسپان) نیز به صورت استریل از موسسات و یا کارگاه های معتبر و تحت نظارت تولید کننده قارچ تهیه می شود، بنابراین هیچگونه خطری از لحاظ سمیت و بیماری زا بودن، مصرفکنندگان را تهدید نمیکند.
بهرامی یادآور شد: تشخیص و شناسایی قارچهای خوراکی از قارچهای غیرخوراکی و سمی در طبیعت بسیار دشوار است، به همین دلیل توصیه میشود که افراد از جمعآوری و مصرف قارچ های وحشی در طبیعت خودداری کنند.
این کارشناس ارشد توصیه کرد: با توجه به ارزش تغذیهای بالای قارچ های خوراکی، استفاده از این ماده غذایی با در نظر گرفتن نکات یاد شده را در سبد روزانه یا هفتگی فراموش نکنیم.